Здравейте, имам Пасат 4, 1997г., 1.9 TDI.
Много е нисък и затова искам да го вдигна. Даите съвет.
Пробвах с по високи гуми, ама пак е нисък. Не знам дали ще стане с подлийки или амортисиори?
Моля помогнете. :)

Повдигане на Passat B5?
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
С какви гуми си в момента? Със стандартните 185/65/14 не мисля, че е нисък но ти си знаеш. С едни гумени подложки /скоби/ - разполагат се като емблемата на мерцедес на 120 градуса, поставени между врътките на пружините може да вдигнеш с до 2 см още. По-голямо вдигане става опасно защото може да загубиш стабилност. Но дори и с тези 2 см. се усеща, че резултата е добър при каране по черни пътища.
П.С. Между другото пасата ти не е ли 5?
П.С. Между другото пасата ти не е ли 5?

- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най-доброто решение е да си сложиш метални втулки под чашката (където ляга пружината) на задните амортисьори - около 2,5 сантиметрови втулки повдигат колата с около 4 сантиметра. Тези втулки всеки стругар може да ти ги направи - стават от тръба за скеле. А гумени подложки както ти е писал колегата по-горе аз лично не препоръчвам - преди да сложа втулки имах такива и счупих едната пружина заради тях.
- drakonabg
- Автомобил:
- Двигател:
Blagodarq, za savetaite. Zna4i gumite sa mi 185/65/14 standartnite, tursih po visoki 70 ili 75, ama nqma, a i mi kazaha 4e sa vanovi ili busovi.
No tova s metalnata vtulka pod 4a6kata mi zvu4i mn dore.
Zna4i kato go ka4vam na trotoari, ili hodq po 4eren pat opira otdolu, zatova iskam o6te malko da go vdigna.
Защо след като така добре си тръгнал с първото мнение на кирилица, второто си го написал на латиница?
mod edit: dobrinb
No tova s metalnata vtulka pod 4a6kata mi zvu4i mn dore.
Zna4i kato go ka4vam na trotoari, ili hodq po 4eren pat opira otdolu, zatova iskam o6te malko da go vdigna.
Защо след като така добре си тръгнал с първото мнение на кирилица, второто си го написал на латиница?
mod edit: dobrinb
- drakonabg
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите. Значи гумите ми са 185/65/14 стандартните, търсих по високи 70 или 75 ама няма, а и ми казаха че, са ванови или бусови.
Но това с металната втулка по чашката ми звучи много добре.
Значи като го качвам на тротоари, минавам през полегнали полицай,или ходя по черни пътища опира отдолу. Затова искам още малко да го вдигна.
Но това с металната втулка по чашката ми звучи много добре.
Значи като го качвам на тротоари, минавам през полегнали полицай,или ходя по черни пътища опира отдолу. Затова искам още малко да го вдигна.
- drakonabg
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих ВАНОВИ гуми 195/70-15 и има малко подобрение, на на легналите полицаи с четири човека пак упират на легналите полицаи.Аз ходя на риба и на лов , не че искам да го правя на джип но поне още 2см. няма да е лошо. Не съм пилот и не карам с повече от 120км.Стана ми ясно как да го вдигна отзат . Проблема ми е как да го вдигна отпред. Ако някои е пробвал нещо пишете. Някои знае ли Вановите предни амуртесьори стават ли за Пасат4.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Най-сигурното и добро решение е да си купиш две нови пружини, ако имаш възможност. Не си експериментирай с втулки, шайби и др. подобни на предните амортисьори, защото ще е за сметка на стабилността и сигурността
, както е писал колега по-горе.
С гумени тампони, които се слагат между витките са ми казвали, че е добър вариант, но те няма да вдигнат чуствително височината, а няма да позволяват само "потъване" на предницата и возията ще стане по-твърда.
Доколкото знам има три размера пружини(scirocco gt - Ицо от Хеед 91 може да ти даде по-точна информация), различаващи се по дебелината(фи) на витките. Измери този размер на твоите и си потъси с по-голямо фи(
дано твоят не е последния).
Имам съмнение, че твоите са поизморени и е вариант да си потърсиш втора ръка пак от дизел, но от човек който познаваш и можеш да му ги върнеш ако не те удовлетворяват.

С гумени тампони, които се слагат между витките са ми казвали, че е добър вариант, но те няма да вдигнат чуствително височината, а няма да позволяват само "потъване" на предницата и возията ще стане по-твърда.
Доколкото знам има три размера пружини(scirocco gt - Ицо от Хеед 91 може да ти даде по-точна информация), различаващи се по дебелината(фи) на витките. Измери този размер на твоите и си потъси с по-голямо фи(

Имам съмнение, че твоите са поизморени и е вариант да си потърсиш втора ръка пак от дизел, но от човек който познаваш и можеш да му ги върнеш ако не те удовлетворяват.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Некак си не ми се вижда логично да се вдигнат задните амортесьори със втулка от скеле или там каквото и да било- това да не ви е голф 2
където на задните амортесьори се маха чашата на пружината и се вкарва втулка.Тук чашата е фиксирана със заварки е не ти препоръчвам да ги наваряваш след това. Има и други варянти като например с нови и стегнати пружини или има варянт с нови амортесьори с фабрично заварена по-високо чаша на пружината и по този начин вдигаш задницата. За целта трябва да тръгнеш със стария за сравнение
където на задните амортесьори се маха чашата на пружината и се вкарва втулка.Тук чашата е фиксирана със заварки е не ти препоръчвам да ги наваряваш след това. Има и други варянти като например с нови и стегнати пружини или има варянт с нови амортесьори с фабрично заварена по-високо чаша на пружината и по този начин вдигаш задницата. За целта трябва да тръгнеш със стария за сравнение
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По висока
В отговор на твърдението , че има амортисьори с по висока чашна не е вярно. По магазините предлагат амортисьори, които са стандартни и нямат разлика във височината.