И аз направих сефтето... ПТП с каруца

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

И аз направих сефтето... ПТП с каруца

Мнениеот dmitko » Чет 27 сеп 2007 19:02

Е и на мен ми се случи първото ПТП. Една каруца ме блъсна след като внезапно влезе в мойто платно а аз бях почти спрял чудейки се къде да отида от видимо предвидимия сблъсък. Това се случва малко преди Окръжна болница в улицата водеща към нея /до спирката на тролей 8/ - резултата е две хлътнали и одраскани врати, одраскани калник и задна броня и един тас по-малко. :cry:
Както и да е, КАТ съставиха протокол, описаха щетите и събитието, но каруцата естествено не е регистрирана, т.е. няма гражданска.

Въпроса ми е - застрахователят ще ми прави ли проблем /с каско съм/ при положение, че причинителя на ПТП-то няма гражданска?
В протокола фигурира името, адреса и ЕГН-то на водача на каруцата.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 27 сеп 2007 19:12

Сори за случката!

Не би трябвало да имаш проблеми с каското

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 27 сеп 2007 19:12

Въпроса ми е - застрахователят ще ми прави ли проблем /с каско съм/ при положение, че причинителя на ПТП-то няма гражданска?

Очаквай разтакаване и увъртания :cry: защото от каруца застрахователя ще си вземе парите точно като получи уведомлението с писмо от умрял ..... и естествено никой не му се ще да си бърка в джоба ....... :x

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: И аз направих сефтето... ПТП с каруца

Мнениеот santo_trafficante » Чет 27 сеп 2007 19:17

dmitko написа:Въпроса ми е - застрахователят ще ми прави ли проблем /с каско съм/ при положение, че причинителя на ПТП-то няма гражданска?
не няма да имаш проблем. бъси спокоен ходи и завеждай щета в зк

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 27 сеп 2007 19:24

Ще се оправиш споко, кога ще ги спрат тея палестници с каруците :banghead:

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 27 сеп 2007 19:29

juve написа:Очаквай разтакаване и увъртания :cry: защото от каруца застрахователя ще си вземе парите точно като получи уведомлението с писмо от умрял ..... и естествено никой не му се ще да си бърка в джоба ....... :x

От това се опасявам и аз. Другата алтернатива е да кажа, че това се е случило докато колата е била паркирана пред блока и не знам кой я е ударил - тогава със сигурност ще ми платят, на защо да лъжа и след като имам протокол от КАТ...
За това се нуждая от мнението Ви защото утре мисля да ходя при застрахователя.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 27 сеп 2007 19:30

L&R написа:Ще се оправиш споко, кога ще ги спрат тея палестници с каруците :banghead:

полудявам...най обичам от като правят ляв завой...отиват в лява лента и след това малкия циганин става и подава сигнал с ръка че ще минат в дясно.... :twisted:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 27 сеп 2007 19:33

dmitko написа:
juve написа:Очаквай разтакаване и увъртания :cry: защото от каруца застрахователя ще си вземе парите точно като получи уведомлението с писмо от умрял ..... и естествено никой не му се ще да си бърка в джоба ....... :x

От това се опасявам и аз. Другата алтернатива е да кажа, че това се е случило докато колата е била паркирана пред блока и не знам кой я е ударил - тогава със сигурност ще ми платят, на защо да лъжа и след като имам протокол от КАТ...
За това се нуждая от мнението Ви защото утре мисля да ходя при застрахователя.
абе ти кви мнения четеш? за кво ги искате тея мненя като не четете какво ти се пише :twisted:

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 27 сеп 2007 19:38

santo_trafficante написа: за кво ги искате тея мненя като не четете какво ти се пише :twisted:

Твоето мнение го имам в предвид с най-голяма тежест :lol: , като гледам аватара ти мисля, че няма да сгреша :wink: .

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 27 сеп 2007 20:50

абе ти кви мнения четеш? за кво ги искате тея мненя като не четете какво ти се пише Twisted Evil

offtopik : ми ти па защо се заяждаш ? не мисля , че съм споменал нещо за за Вашата фирма ....че толкова да се киселиш.... :wink: имаш в предвид обаче предполагам , че има значение КОИ е застарахователя :!: Иди вземи пари от ..булинс да кажем с 'песен на уста' пък тогава пак ще говорим ! ..... никога не съм бил застраховател , но това не значи , че не съм чувал за разнообразни "усложнения" когато трябва да се дават пари ! :idea:
п.с колега , сори , че ти оспамих темата :oops:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Чет 27 сеп 2007 21:35

L&R написа:Ще се оправиш споко, кога ще ги спрат тея палестници с каруците :banghead:

Днеска един такъв донор, го псувах като куче във Факултета. Точно на последния завой(90 градуса) на факултета за към Кр. Поляна. Мангото ръчка каруцата в насрещното :evil:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 28 сеп 2007 6:28

juve написа:
абе ти кви мнения четеш? за кво ги искате тея мненя като не четете какво ти се пише Twisted Evil

offtopik : ми ти па защо се заяждаш ? не мисля , че съм споменал нещо за за Вашата фирма ....че толкова да се киселиш.... :wink: имаш в предвид обаче предполагам , че има значение КОИ е застарахователя :!: Иди вземи пари от ..булинс да кажем с 'песен на уста' пък тогава пак ще говорим ! ..... никога не съм бил застраховател , но това не значи , че не съм чувал за разнообразни "усложнения" когато трябва да се дават пари ! :idea:
п.с колега , сори , че ти оспамих темата :oops:
да съм говорил/писал/ на теб? мисля че не ти зададе въпроса :roll: с теб няма какво да коментирам

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 28 сеп 2007 7:14

dmitko написа:Е и на мен ми се случи първото ПТП. Една каруца ме блъсна след като внезапно влезе в мойто платно а аз бях почти спрял чудейки се къде да отида от видимо предвидимия сблъсък. Това се случва малко преди Окръжна болница в улицата водеща към нея /до спирката на тролей 8/ - резултата е две хлътнали и одраскани врати, одраскани калник и задна броня и един тас по-малко. :cry:
Както и да е, КАТ съставиха протокол, описаха щетите и събитието, но каруцата естествено не е регистрирана, т.е. няма гражданска.

Застрахователя няма да ти даде нищо.Подаваш молба за изплащане на щета от Гаранциония фонд!

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 28 сеп 2007 8:04

H2O написа: Застрахователя няма да ти даде нищо.Подаваш молба за изплащане на щета от Гаранциония фонд!

Колега, чети внимателно! човека има КАСКО!

слушайте санто какво ви говори, недейте се мета у градските легенди!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 28 сеп 2007 8:21

Чудя се понякога на коментиращите... като аз не разбирам от нещо - не се обаждам. Чувал съм мнения, но това не значи че разбирам от дадено нещо!
Колеги...човекът има каско, има протокол, не е казвал, че е употребил алкохол, абсурдно е да мислите, че няма да му бъде изплатено обезщетение! :idea:
I SEEK TIR!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”