От февруари месец имам Passat 1.6 101к.с.,проблема е следния:
Зимата на студен двигател като запалиш и тръгнеш и даваш рязко газ колата си ускоряваше плавно,а сега от един месец при тръгване малко придърпва...ако натисна рязко газта едвали не спира..все едно съм си махнал крака от газта а напротив аз ускорявам,и при натиснат педал придърпва,бави се 1-2 секунди без да набира и изведнъж поема много и се изстрелва.
Passat-мощността "потъва" при рязко ускорение
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat-мощността "потъва" при рязко ускорение
Последна промяна от pit на Пон 11 юли 2005 13:14, променено общо 2 пъти.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И при мене е така... без значение метеорологичните условия, като съм на втора, и я настъпя изведнъж, все едно няма никой в къщи и след половин секунда се ускорява както искам... И на празен ход като дам рязко газ не се качват оборотите веднаг, ами чак след като направи едно дззззт, все едно мисли какво да прави при натисната газ до ламаритната... центровка казва колегата, това ли е решението?
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
При предишната ми кола
При предишната ми кола, която беше моноинж. правеше подобен номер ... и се оказа че е от моторчето за празния ход !!!!!!!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Ами, да, и при мене след 3000 оборота лети нагоре... обаче ако съм на трета и съм под 3000, мъка, мъкаааа... то може би от 1.8 не трябва и да искам повече... но при мен номера със загубата на мощност става понякога когато съм на трета към 3000 и бутам четвърта и газ и все едно не ще да поеме бензина и следва едно мислене адже ба ся ко ма кара да прая тоя човек... номерът с водното прочистване дали няма да даде резултат? Дали пък просто не са ни задръстени двигателите от тоя калпав бензин? Винаги като сипвам 95 ми се струва, че не е 95 а 92... нещо не иска да върви колицата. 

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Ами, няма нужда да ходя на диагностика, щото вчера сипах 98 от лукойл и всичките прекъсвания, губене на мощността... абе всичко изчезна. Калпавият бензин е бил причината... все едно карам друга кола с този 98... пипна газта и ускорява като самолет директно, без да се чуди какво да прави. Освен това работи по-тихо от преди. Само си съсипваме колите с тоя скапан 95... те го примесват с вода и с какво ли не, само и само да изкарат повече количество.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: asd
X-Style написа:Въпрос към "pit" - какъв точно ти е Пасата? Колко клапана е мотора?
Passat 1.6,101 k.c. /8 клапана/1995/combi