проблем с АБС

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
aisd
Автомобил: пасат
Двигател: AVF 2005

проблем с АБС

Мнениеот aisd » Сря 26 сеп 2007 18:44

Колеги, преди време след инцидент /късо от силовия кабел/ светна лампата на АБС и съответно няма такъв. Писах някой да ми каже къде да направя диагностика, но...... Бушоните са здрави, може да е изгоряло някое реле. Къде се намират тези релета и кой номер са ? За да почна сам да се опитам да си помогна. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 26 сеп 2007 22:36

Като начало, защото предполагам на колегите е свършил боба, да пишеш за какъв автомобил все пак става въпрос :roll:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 26 сеп 2007 22:54

Питах кристалната топка и тя каза, че е 80 % сигурна, че става въпрос за Б3-ка :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 26 сеп 2007 22:56

А след това и пиши къде точно беше късото.
Ако говорим за силовия кабел от акумулаора, дето излиза вероятно е стопил и някоя друга изолация или всичко е чисто съвпадение.
Ако е захранването на блока на АБС-а... то тогава да умуваме в друго направление.

Потребителски аватар
aisd

Мнениеот aisd » Чет 27 сеп 2007 20:15

Колата е Б3, 1.8 ми. А относно късото вече съм писал ето това:

"Забравих да добавя, че преди около 2-3 дни ми се случи следната случка: Отидох и ми смениха изпаритела на АГУ. Дали момчето което извърши това е виновно, или просто му бе дошло времето, но след като си тръгнах от сервиза и изминах около 10 км., при маневра на заден ход започна да пуши от капака. Отворих и.....ужас....гори силовият кабел от акомулатара. Добре, че запазих самообладание и държа винаги ключе в шофьорската врата, та веднага махнах клемите на акумулатора. Да де, ама започна да пуши и отпред под таблото, та се наложи да използвам пожарогасителя. Оказа се, че силовият кабел е залепнал за изпарителя. Дали това е ставало поради това, че същият е допирал изпарителя и от температурата е разтопена изолацията му или просто отдавна се е трил там от вибрациите, не знам. Изтеглих я до сермиза. Майстора я погледна, изолира силовият кабел и колата запали без промлем. Отпред беше стопена само една букса която каза, че е за заземяване. Вече 3 дни карам и няма проблем. Надявам се, че ако имаше още нещо нередно по кабелите, щеше да си проличи /миризма, пешек и недай боже пак огън/."

темата е: "Може ли да се кара без ABS"

Потребителски аватар
aisd

Мнениеот aisd » Чет 27 сеп 2007 20:21

Като дам на контакт, без да паля - не се чува помпата да работи. Започва да работи след като натисна спирачката. Спирачната течност в казанчето не се повишава при натискане на спирачката.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 27 сеп 2007 22:33

aisd написа:Колата е Б3, 1.8 ми. А относно късото вече съм писал ето това:.....
темата е: "Може ли да се кара без ABS"

Мда... чел съм темата, че даже няма начин да не съм написал нещо в нея, ама не се сетих, че пак става въпрос за теб, колега. Извинявам се!
Предполагам, че освен тази клема, напълно възможно е да има и още някое кабелче поизгоряло и да не дава сигнал. Примерно- датчика на предно ляво.
Другото, което се сещам е точно от тази букса за масата да се захранва помпата. Това би обяснило тръгването й чак като натиснеш педала... не е ясно от къде ще хване маса, ако си няма нейна си, стабилна такава.
Огледай добре кабелите, възстанови и масата.
Не казвам, че е това, но трябва да се отхвърли като възможност.

Потребителски аватар
aisd

Мнениеот aisd » Пет 28 сеп 2007 19:17

Много съм бос в електриката. Може ли някой да ми помогне като погледне или да ми каже къде да отида да видят какъв е проблема. :oops:

Върни се в “Passat”