Съвет за... слушалки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Преди няколко седмици brum организира едно слухтене на слушалки, поне половин пале беше кашона, който беше донесъл.
Най-добрите модели бяха Beyerdynamic DT990 Pro и AKG K171 Studio.
A хора, които слушат музика предимно и само на слушалки, съветват да не подминаваш и Alessandro MS-1 за около 100 долара. Сравняват по-скъпия модел на Alessandro - Grado, с AKG-701 (цени на $300).
В крайна сметка изборът е твой, мога да те посъветвам само да чуеш възможно най-голям брой слушалки и да избереш тези, които ти харесват. Само имай предвид, че им трябват поне 100-200 часа за разсвирване. Успех!
Най-добрите модели бяха Beyerdynamic DT990 Pro и AKG K171 Studio.
brum написа:К171 са 110 EUR в Динакорд (крайна цена за клеинти), DT990 Pro - 185 EUR.
Еи ги де и цените на Sennheiser в динакорд:
HD 575 Sennheiser 70.8 EUR
HD 595 Sennheiser 152.4 EUR
HD 600 Sennheiser 309.6 EUR
HD 650 Sennheiser 349.2 EUR
Баси лудите цени идват с транспорта и надценката...
По спомени 650 излиза от там на цена малко под 100EUR...
А 575 е един модел спрян от производство преди няколко години. Обаче тука имат на склад над близо 200 броя. И се опитват да ги изчистят. Затова цената им е такава. Иначе трябва да е почти по 2...Ако някой има желанието да ги чуе тях - може да заповяда. Иначе спрямо тях К171 и ДТ990 свирят много, ама много повече.
A хора, които слушат музика предимно и само на слушалки, съветват да не подминаваш и Alessandro MS-1 за около 100 долара. Сравняват по-скъпия модел на Alessandro - Grado, с AKG-701 (цени на $300).
В крайна сметка изборът е твой, мога да те посъветвам само да чуеш възможно най-голям брой слушалки и да избереш тези, които ти харесват. Само имай предвид, че им трябват поне 100-200 часа за разсвирване. Успех!
- Vladsman1
- Автомобил:
- Двигател:
аз бих ти препоръчал това:
http://www.creative.com/products/produc ... duct=11164
Повече от приличен саунд, за прилични парички. Въпреки че не бих препоръчал слушалки които могат да извадят звък <20Hz то не че има с какво да им го подадеш де ама все пак...
И за DVD филмчета щом 5.1/7.1 колони не са вариант това:
http://www.speed-link.de/prod.php?lang= ... um=SL-8796
Кофтито при тях е, че не са шумо изолирани т.е. тези около теб чуват каквото и ти чуваш
Но пък са 5.1 
http://www.creative.com/products/produc ... duct=11164
Повече от приличен саунд, за прилични парички. Въпреки че не бих препоръчал слушалки които могат да извадят звък <20Hz то не че има с какво да им го подадеш де ама все пак...
И за DVD филмчета щом 5.1/7.1 колони не са вариант това:
http://www.speed-link.de/prod.php?lang= ... um=SL-8796
Кофтито при тях е, че не са шумо изолирани т.е. тези около теб чуват каквото и ти чуваш

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Не един и двама написа:Филипс
Филипс имам сега и определено искам да си взема нещо по-качествено. Не че са лоши, ама не вярвам да са нивото на други модели за 100++ €
zmej написа:Beyerdynamic DT990 Pro
Тези са отворени, но все още са в бюджета, макар че ще боли...
zmej написа:AKG K171 Studio
но тези са ми определено скъпички.
brum написа:К171
също стават откъм цена
brum написа:По спомени 650 излиза от там на цена малко под 100EUR...
Грешни спомени - струват към 240 евро, така че отпадат.
brum написа:Alessandro MS-1 за около 100 долара.
Никъде не мога да ги намеря, но четох за тях, че били добри.
zmej написа:В крайна сметка изборът е твой, мога да те посъветвам само да чуеш възможно най-голям брой слушалки и да избереш тези, които ти харесват.
Попрочетох тук-там и общото мнение за Sennheiser в немските форуми е че не са директни, а все едно слушаш музиката "през завеса". AKG били в това отношение по-директни.
За бас хората се кълнат в HD 555 на Sennheiser, a ако трябва да звучи и като бас, и като високи добре - АКG К 530. Последните днес ги пробвах в един магазин, и в сравнение с Sennheiser 2xx са много по леки, и нямат такъв натиск към главата като Sennheiser, но кожената лента малко опъва по главата. Може би не съм свикнал...Проблема беше, че имаше някво смущение по кабела към слушалките, и всички слушалки бръмчаха на заден фон, така че музикално не успях да ги оценя.
Кръга на избора засега се затяга между следните заподозрени:
Sennheiser HD 555 или 595
AKG 518 или 530
beyerdynamic DT 990 PRO
Засега клоня към AKG 530 заради звук/удобство и защото е полузатворен , следван от HD 555 (за съжаление отворен).
Може би другата седмица ще пообиколя магазините с едно горено СД, за да пробвам различните модели...
Мерси засега за мненията...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само да вметна, че от Филипс до Филипс има разлика. И аз съм имал и други слушалки Филипс, пак закрити, само че с малко по-обли черупки. Дори бяха по-скъпи. Звука им беше много по-зле от на този модел, който ти препоръчвам. Затова те съветвам да ги пробваш, пък ако не ти харесат - купи си други. За цената си са най-доброто.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
Ами да кажа и аз едно скромно мнение... Работя почти всяка вечер със слушалки от 3 години...
Бая модели съм пробвал и за домашни условия съм за AKG. Аз лично имам AKG K77, малко стар модел е (преди 3 години си ги купих), но до ден днешен освен малко износване на външен вид други проблеми не съм имал. Бетон са! Обаждат много яко. А ако искаш да се занимаваш професионално с нешо подобно като мен ти трябва или Pioneer, или SONY, но те са професионални модели и струват над 300 лв...
а за Филипс съм твърдо против, просто защото Филипса дето е тука в България няма нищо общо с оригиналния немски Филипс.

- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Филипс е холандска фирма.DJ_TOLYO написа:Ами да кажа и аз едно скромно мнение... Работя почти всяка вечер със слушалки от 3 години...Бая модели съм пробвал и за домашни условия съм за AKG. Аз лично имам AKG K77, малко стар модел е (преди 3 години си ги купих), но до ден днешен освен малко износване на външен вид други проблеми не съм имал. Бетон са! Обаждат много яко. А ако искаш да се занимаваш професионално с нешо подобно като мен ти трябва или Pioneer, или SONY, но те са професионални модели и струват над 300 лв...
а за Филипс съм твърдо против, просто защото Филипса дето е тука в България няма нищо общо с оригиналния немски Филипс.

dj_tuhla написа:ACCELERATOR написа:Аз имам ей такива:
Philips SBC HP200
Струват около 20лв, имат много хубав и плътен бас и чисти високи. Сравнявал съм ги с други модели на Криейтив, Сони, и Филипс (по-скъп модел), и тези са най-добри. Съвета ми е задължително да пробваш, преди да купиш, защото техническите характеристики не значат нищо.
Точно този модел щях да препоръчам горещо(моите са SHP 2000, не вярвам да има съществена разлика, нещо в кабела сигурно). Има ги в магазинчето за дискове на Ангел Кънчев на цена 19.50. Е за стационарно слушане не съм попадал на по-добри, еле пък за тези пари. Въпреки че имам още 4 чифта различни типове слушалки, тези за момента са ми фаворита. А Senheiser съм пробвал някой от спортните им модели и меко казано не съм очарован, не знам тези цени от къде ги вадят.
и аз съм със същите и съм страшно доволен
http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=18773
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Такааа....На принципа "Ако ще е гарга поне да е рошава" и след кратко съветване с продавача най-накрая се спрях на този модел:
Beyerdynamic 770 Pro 80 Ohm
Нямам какво да кажа: Просто убийствени слушалки, сега слушам някви R&B парчета и просто имам чувството, че имам един чифт нови уши - чуват се тонове, които никога досега не съм чувал (това е ясно), НО: баса кърти мивки, особено коогато е по силен наистина се усеща един лек "масаж" на главата.
И естествено стана така, че трябваше да си купя и една нова саундкарта, защото просто е смешно да захраня тия "тупалки" с някво онбоард чипче. "Волумето на мах" стига точно до там, където бих искал да е минимума
Утре ще дойде и новата саундкарта и тогаааава ще има
Beyerdynamic 770 Pro 80 Ohm

Нямам какво да кажа: Просто убийствени слушалки, сега слушам някви R&B парчета и просто имам чувството, че имам един чифт нови уши - чуват се тонове, които никога досега не съм чувал (това е ясно), НО: баса кърти мивки, особено коогато е по силен наистина се усеща един лек "масаж" на главата.
И естествено стана така, че трябваше да си купя и една нова саундкарта, защото просто е смешно да захраня тия "тупалки" с някво онбоард чипче. "Волумето на мах" стига точно до там, където бих искал да е минимума

Утре ще дойде и новата саундкарта и тогаааава ще има

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ако 80 ома им е съпротивлението (както излиза от името им), колкото е по-голямо то, толкова по-мощен трябва да е предусилвателя за да се чуват силно. Сега, може би става дума за професионални слушалки и примерно така са направени с цел да се спечели нещо друго - примерно динамика (макар че силно ме съмнява). За сравнение ще ти кажа, че слушалките ми за mp3 player-а са 16 ома, а този Philips за който говорехме по-горе е 32, и дори той не може да се напълни от всяка вградена звукова карта именно заради по-високото си съпротивление. Имал съм и 10 омови слушалки, с тях батерията ми издържаше 2 пъти повече почти, щото слушах доста под средата намалено..
Идеята е че ако хванеш два чифта слушалки едните 16 ома другите 64 (както Senheiser обичат да ги правят, не ги знам що) при едно и също ниво на усилване вторите ще се чуват 3 пъти по-слабо (говоря образно).
Поздрави.
Идеята е че ако хванеш два чифта слушалки едните 16 ома другите 64 (както Senheiser обичат да ги правят, не ги знам що) при едно и също ниво на усилване вторите ще се чуват 3 пъти по-слабо (говоря образно).
Поздрави.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”