Германия забрани копирането на всякакви дискове
Законът касае и записа записа и съхранението на телевизионни програми от платени и общодостъпни канали
26.09.2007
Немският парламент одобри законопроект, който забранява копирането на каквито и да е CD и DVD дискове. Забраната се простира и върху домашната употреба на дискове.
Освен това проектозаконът забранява записа и съхранението на телевизионни програми от платени и общодостъпни канали.
Негови противници посочват, че потребителите имат право да създават резервни копия на легално закупени дискове с филми и музика, които да използват в случай на повреда на оригиналния носител.
Новият закон ще влезе в сила през 2008 г., според публикация във Variety.com. Не се съобщава какви ще бъдат санкциите за нарушителите.
Не е ясно също как ще се съблюдава спазването на подобен закон, след като той визира употребата на CD/DVD и у дома.
TechNews.bg
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1102397
нямам думи за това...не вярвах че е възможно
Германците надминаха себе си...CD-DVD-RW Проблеми
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Германците надминаха себе си...CD-DVD-RW Проблеми
Последна промяна от chefito на Пет 28 сеп 2007 12:14, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Vizor написа:хаххах буфка ако ти трябва нещо свиркай аз ще го презапиша
Смяташ ли, че са забравили да включат в забраната и ползването на презаписан софтуер и т.н.? Аз лично се съмнявам.
аз мисля че е точно така както го казвам
според мен са забранили презаписа.. не използването

простено им е
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
chefito написа:Plamen_RI написа:тва ако го въведат у нас, по лесно ще им е да оградят държавата с бодвила тел, та да сме всички у затвола
буахахахахах..
няма да е за пръв път
апропо законите на запад за ползване на музика без платени авторски права са жестоки
пример е че по много заведения не пускат музика ни от кастфон, ни от мастфон пълна тишина и тракане на лъжици
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:dobrinb написа:Vizor написа:хаххах буфка ако ти трябва нещо свиркай аз ще го презапиша
Смяташ ли, че са забравили да включат в забраната и ползването на презаписан софтуер и т.н.? Аз лично се съмнявам.
Ми то и Windows-а презаписва- трябва и него да резнат
тз бъркаш.. копието на уиндоуса не е толкова фатално .. фатален е серийния номер заедно с документите
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Vizor написа:Rabbit_TDI написа:dobrinb написа:Vizor написа:хаххах буфка ако ти трябва нещо свиркай аз ще го презапиша
тз бъркаш.. копието на уиндоуса не е толкова фатално .. фатален е серийния номер заедно с документите
Не схвана.Казах че и Windows може да презаписва дискове.Демек и него трябва да го забранят като програма изцяло.
P.S.Кво ги бърка ще си носят пиратките в USB Flash

- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Vizor написа:Rabbit_TDI написа:dobrinb написа:Vizor написа:хаххах буфка ако ти трябва нещо свиркай аз ще го презапиша
Не схвана.Казах че и Windows може да презаписва дискове.Демек и него трябва да го забранят като програма изцяло.
P.S.Кво ги бърка ще си носят пиратките в USB Flash
аха сега разбрах
П.П. и аз това за флашките го мислех.. как ще ми го забранят.. трябва някой да намери закона им точно как е и да го прочетем да видим за какво точно иде реч ..

Върни се в “ОФФ-Топик - други”