Каретааа ,каретаааа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Каретааа ,каретаааа

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 19:43

Помагайте хора.Днеска ми скьсаха нервичките скапаните майстори.Отивам аз да си правя ляво вьншно каре.Отивам в скьпия сервиз,свалят ми полуоската ,нося я правят я с новото каре,слагат я.Казах им да видях и маншона от дясно как е-те викат добре е.Карам с новото каре пак хлопа.Гледам маншона-леко скьсан.Сменям и дясното каре ,трьгвам и хлопа.Е да му се невиди,врьщам при майстора.Той 30 мин я врьтка пили гуми на пьлен завой и вика май е вьтрешно ляво,че ще я прави в понеделник.Трьгвам си аз след 5 мин почна да хлопа от дясно да си ебе ма**та и в завой и направо.Но не както хлопаше вьншното каре.Вьзможно ли е втория майстор като е начуквал вьншното да е овредил и вьтрешното? Щото дори и вьншното беше добре от дясно,но аз го смених зарад маншона.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 19:51

и забравих да поясня,че втория майстор,не вади цялата полуоска,ами смени карето само.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 28 сеп 2007 20:35

така а защо си искал да сменяш първо ляво външно каре симптомите какви са??
или след като си сменил двете външни карета няма подобрение демек преди смяната тропаше колата и след смяната тропа пак така колата така ли да разбирам.Друго което искам да питам е като е качвал полуоската с карето дали е затегнал добре инбусните болтове дете закрепват полуоската за фланеца на скоростната кутия??

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пет 28 сеп 2007 21:27

сега външното каре се сменя БЕЗ да се вади полуоската :!:
вътрешно каре НЕ чука в завой , или си случил на кофти майстори или просто им е дошло времето ,а може да си случил и на менте каре-такива бол

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 28 сеп 2007 21:29

за пореден път се потвърждава неписания закон че като разбазикаш нещо се скапват още 10 неща около него...

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пет 28 сеп 2007 21:30

Я кажи майстора

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 28 сеп 2007 21:33

карета 2ра употреба но оригинални.вероятността да излезнат по-здрави от ново от магазина е много голяма.в Пловдив ги рециклират за по 40 до 60 лв. ако някой има мерак.доста от тях рециклирани там се пускат в търговската мрежа,

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 28 сеп 2007 21:52

Добре де , не ми е работа да се бъркам , ама защо просто не си вземеш ако щеш ново каре Herzog от SNT с 6 месеца гаранция за 80 лева , ами ще си рециклираш старите за 60 лева .... ? теорията за ментетата е логична , ама поне рециклирането да беше за 20 лева ....
( цитираната цена е за пасат .... ако има значение )

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Пет 28 сеп 2007 21:56

колегата juve е прав ново каре е около 80 лева не се занимавай със стари,моите съм си ги сменял сам и нямам проблеми

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 28 сеп 2007 22:01

исках да кажа че 2ра ръка оригинално е по-добре от ново.
не съм казал да ходи да му го рециклират.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 28 сеп 2007 22:42

Възможно е при чукането, за да влезе пружинната шайба при монтажа на външното каре да е сдало багажа и вътрешното! Много неприятно! :cry:
Именно за това и вътрешно, и външно каре, ако искаш да се направи като хората сваляш полуоската, стягаш я в менгемето и тогава бой!
Другото е оправяне набързо!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 23:32

Значи да отговоря на всички
1.Пичовете са мои хора и се занимават само с вьзстановяване на части-рейки,втулки,носачи бла бла бла.Всичко се прави на много скьпи машини и е на високо ниво.Там ходят хора x5 s-класи.Казвам ви добри са,а + тва дават ми гаранция и ми дават(на мен) по 20 лв карето и то като ново.

Пьрвото каре-свалих полуоската и им го занесох=идеално(да ама 30 само за да ми свалят и сложат полуоската ламите гадни)
Второ(дясното) при друг майстор в по мальк гараж-сваля самото каре-> най -вероятно е увредил вьтрешното като е слагал вьншното.Идеята е ,че аз карам 2 км и усещам (като паркирах) че не трака така продьлжително на завой,ами само на краен като подам газ изпуква зверски и от дясно пристьрга.Отивам при него,той вьртя,боксува,нз кво прави ,за да установи кво е.Вдигна колата пипа,вьртя колелото на място слушааа ,кво ли не прави и накрая стигна до извода ,че идва от вьтре и от ляво.След което аз си трьгвам пак и след 2 завоя изведньж ми захлопа от дясно в движение.На завой няма хлопане,но в дупки особено си е***а майката.Та ще му кажа ,че той ми е преебал вьтрешното каре.(Особено ,че на вьншното дори нищо му нямаше,само беше скьсан маншона и аз викам айде за секи случай).Ще си платя 1ното вьтрешно и половината работа,другото той.Май така е най добре ?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 23:35

VeilSide написа:Я кажи майстора

Майстора не можеж да го намериш вярвай ми.Казаха ми на Симеоновско,но всьщност е толкова далече :D
тьрсих го кьм 30 мин...Самия майстор ми се стори нормален,не взима мн пари,а ти казва кое как е.Сега ако си и свьрши работа,ще кажа как е сьс сигурност ;)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 23:42

Danny boy написа:така а защо си искал да сменяш първо ляво външно каре симптомите какви са??
или след като си сменил двете външни карета няма подобрение демек преди смяната тропаше колата и след смяната тропа пак така колата така ли да разбирам.Друго което искам да питам е като е качвал полуоската с карето дали е затегнал добре инбусните болтове дете закрепват полуоската за фланеца на скоростната кутия??

Скьса ми се левия маншон.Точно като дадох колата на брат ми да ходи до Пловдив.И тва са ти 300 км.След тва като се прибра видях,че е скьсан и доакто се организирам да го оправям,тва онова и то карето се разхлопа(само вьншното) и сега като отидох да го правят го направиха и продьлжи да пука на краен завой и на дясно и на ляво.И викам ,че е невьзможно да е вьтрешно и като видях другия маншон леко скьсан и викам "явно и тва тряа" ,смениха го и от там се почна с пукането в движение направо .Странното е,че след като го смени и второто вьншно и покарах,пукаше и стьржеже нещо само на маневри на място,след тва като го кара майстора 20тина минути и го рьчка да разбере кво е,се прецака в движение направо да щрака и пука,а в завой спря :? :? :? :?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 28 сеп 2007 23:43

Danny boy написа:така а защо си искал да сменяш първо ляво външно каре симптомите какви са??

Скьса ми се левия маншон.Точно като дадох колата на брат ми да ходи до Пловдив.И тва са ти 300 км.След тва като се прибра видях,че е скьсан и доакто се организирам да го оправям,тва онова и то карето се разхлопа(само вьншното) и сега като отидох да го правят го направиха и продьлжи да пука на краен завой и на дясно и на ляво.И викам ,че е невьзможно да е вьтрешно и като видях другия маншон леко скьсан и викам "явно и тва тряа" ,смениха го и от там се почна с пукането в движение направо .Странното е,че след като го смени и второто вьншно и покарах,пукаше и стьржеже нещо само на маневри на място,след тва като го кара майстора 20тина минути и го рьчка да разбере кво е,се прецака в движение направо да щрака и пука,а в завой спря :? :? :? :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”