спирачки (смяна на накладки)
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
спирачки (смяна на накладки)
здравейте колеги.
искам някои да ми разясни как мога да си сменя накладките на задните колела.от зад съм с барабани.колата е голф 2.всичко всързано от "а" до "я", защото съм начинаещ и искам да пробвам сам да се справа с проблема.ако имате и снимков материал няма да е лошо.надявам се ,че ще ми обясните.
пп колко горе - долу струват накладките?
искам някои да ми разясни как мога да си сменя накладките на задните колела.от зад съм с барабани.колата е голф 2.всичко всързано от "а" до "я", защото съм начинаещ и искам да пробвам сам да се справа с проблема.ако имате и снимков материал няма да е лошо.надявам се ,че ще ми обясните.
пп колко горе - долу струват накладките?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше тема,надълго съм обяснявал как се сменят накладки и то задни и дискови.
Едит: Айде на гювеча:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8&start=15
Едит: Айде на гювеча:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 8&start=15
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Андро, чудесно си го описал, но при барабанните има една тънкост при свалянето.
Има едно 'чопче', служещо за автоматично нагласяне на хлабината на накладките спрямо барабана. Не го ли освободиш, посмъртно не мож искара барабана, защото накладките са се 'впили' в него като престаряваща мома в млад ергенин!
Това чопче се намира под барабана и се бърка с тънка отверка през отворите за болтовете и се щраква надясно, за да освободи. Тогава накладките, под въздействието на пружините се прибират и барабана ти е в ръцете!
По далечни спомени чопчето се намира на '10 часа'. Най-добре с фенерче светкате и бавно въртите барабана, за да го видите.
Имаше тема по въпроса, даже vasseto беше постнал и чертежи, ама... убих се да я търся и не намерих!
Има едно 'чопче', служещо за автоматично нагласяне на хлабината на накладките спрямо барабана. Не го ли освободиш, посмъртно не мож искара барабана, защото накладките са се 'впили' в него като престаряваща мома в млад ергенин!

Това чопче се намира под барабана и се бърка с тънка отверка през отворите за болтовете и се щраква надясно, за да освободи. Тогава накладките, под въздействието на пружините се прибират и барабана ти е в ръцете!

По далечни спомени чопчето се намира на '10 часа'. Най-добре с фенерче светкате и бавно въртите барабана, за да го видите.
Имаше тема по въпроса, даже vasseto беше постнал и чертежи, ама... убих се да я търся и не намерих!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мазва се малко , ама наистина малко грес по ламарината, дето се трият странично накладките. Използвай по- гъста не- течлива грес за целта (например- моликотна , която нема да изтече след ХХХ години щото се разтапя над 300 град.)andro_ написа:Аз имам малко страничен въпрос - смазват ли се някъде и къде по-точно челюстите на VW,за да го няма типичното "скръъъц" при отпускане на педала на спирачката?
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
Приятел,
работата не е сложна , но си трябва време. Значи много често трябва да се сменят доста повече неща от накладките. Спирачни цилиндри/2 по 15лв./, накладки 30лв., жила на ръчната 2 по 15 лв., и особено важно да измериш барабана дали е износен- ако трябва се подменя. За ръководство погледни в замунда има доста добри. Изтегли си от там
Стъпка по стъпка ще излезе роман да ти го напиша .
работата не е сложна , но си трябва време. Значи много често трябва да се сменят доста повече неща от накладките. Спирачни цилиндри/2 по 15лв./, накладки 30лв., жила на ръчната 2 по 15 лв., и особено важно да измериш барабана дали е износен- ако трябва се подменя. За ръководство погледни в замунда има доста добри. Изтегли си от там
Стъпка по стъпка ще излезе роман да ти го напиша .
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Най-важното при смяната на задни накладки е не смяната на накладките,а момента на затягане на гайката върху барабана.....все едно сменяш задни лагери.....ако пренатегнеш гайката оставаш без задни лагери след 500-1000 км(..а иначе накладките ще си останат
)!
как се проверява момента на натягане намери чрез търсачката сам.....скоро писах....няма да се повтарям..

как се проверява момента на натягане намери чрез търсачката сам.....скоро писах....няма да се повтарям..
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”