Как се сменя ланда сонда на ABS двигател?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Нед 30 сеп 2007 9:29

kombito-tdi написа:
radotom написа:А комбито пита за процентите, с които Ламбдата променя съотношението на гориво-въздушната смес ;)
Не, че пита, де! Заяжда се! :lol: :lol: :lol:

прав си Радо и за двете .при полужение че сте я мерили и работи нямам думи

Пич стига с тоя off..... !!!! Темата е как се сменя, а не за какво служи! За какви проценти говориш-разход ли? мощност ли?! Много добре знам за какво служи и щом колата е произведена с ланда сонда, значи трябва да има ланда сонда.

@Радо верно мерихме я но както се видя тогава сондата беше "бавна". В последствие ми писна закарах колата в Авел-а и диагнозата беше - смяна ланда сонда!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 сеп 2007 12:16

IVD написа:@Радо верно мерихме я но както се видя тогава сондата беше "бавна".

Вярно, така беше, Ванка!
Но като отворихме филтурната кутия мисля, че се оправи това (по спомени)
Може би по-правилното решение в твоя случай щеше да е спортен (панелен) филтър, но вече си взел сондата, така, чееее....
Не мога да дам акъл как се сваля, защото моята е на това, което някога е било катализатор. Само внимавай и ако усетиш, че тръгва да се къса, по-добре не я закачай, че после трябва да сваляш испускателен колектор, за да разпробиваш остатъците :(

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 30 сеп 2007 12:27

IVD написа:
buFka написа:
Danny boy написа:на изходящия колектор е зад мотора, на много шибано место трябват ди дълги и тънки ръце,и сила на слон да я развиеш.По спомени става най-лесно с звездогаечен 22 по-късичък ако може.каква марка купи и с колко кабелчета ти е сондата

И после развиваш самата ламбда сонда.

buFka тебе ти е лесно с ABD-то, ландата е отдолу лесно се сменя, а май си имаше и място за 2-ра сонда?!

aз ти казвам как се сваля на АБС, а не на АБД. При АБД трябва да вдигнеш колата за да развиеш ламбдата от катализатора, докато при АБС-а не трябва да вдигаш, тя ламбдата седи на Abgaskrümmer-а (ей богу не ме питайте как се превежда тва, немам си на идея).

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Нед 30 сеп 2007 13:29

buFka написа:
IVD написа:
buFka написа:
Danny boy написа:на изходящия колектор е зад мотора, на много шибано место трябват ди дълги и тънки ръце,и сила на слон да я развиеш.По спомени става най-лесно с звездогаечен 22 по-късичък ако може.каква марка купи и с колко кабелчета ти е сондата

И после развиваш самата ламбда сонда.

buFka тебе ти е лесно с ABD-то, ландата е отдолу лесно се сменя, а май си имаше и място за 2-ра сонда?!

aз ти казвам как се сваля на АБС, а не на АБД. При АБД трябва да вдигнеш колата за да развиеш ламбдата от катализатора, докато при АБС-а не трябва да вдигаш, тя ламбдата седи на Abgaskrümmer-а (ей богу не ме питайте как се превежда тва, немам си на идея).

:D :lol: :lol:

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 30 сеп 2007 14:04

Ами може да искам да карам на бензин зимата или примерно да си сложа и ланда контрол система или с други думи казано искам колата да ми е изправна!!! Сондата съм си я купил вече струва само 110лв с годинка гранция! Остава смяната?

А вярно ли е че от каране на газ ламбдата заминава по-бързо? А дали гаранцията важи при положение че не ти я слагат в сервиз на Бош, защото веднъж като ходихме да вземаме от един сервиз на Бош в Обеля ни казаха - "1 година гаранция, но ние ви я монтираме".

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Нед 30 сеп 2007 22:29

малко инфо да се ограмотиш . има и за свалянето полезно инфо
ако се оправи с новата сонда (в което не вярвам) пиини една бира от мен а като се видим на гребната пак ще почерпя :lol:
имам си собствено мнение за тези сонди сори за ОФА но за твоя мотор е безмислица
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=14482
смяната не е нишо особенно за 15-20лв ще ти я скьсат навсякьде
ако ще я сменяш редовно на 30 000км по-добре пробии нова дупка на удобно за теб място и там постави новата а старата не я сваляи :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”