термостат или скапан датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

термостат или скапан датчик

Мнениеот Cyberloner » Нед 30 сеп 2007 18:02

днес опънах колата малко по магистралта и гледам над 70 градуса не качва, обаче разхода си дойде съвсем приличен за 110-120км няма и 1 деление което не знам още на колко литра горе-долу отгожаря. Колата си набира добре оборотите са стабилни. Съмненията падат или върху термостат или върху датчика за таблото. Кое от двете е според вас да знам да се притеснявам ли :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 30 сеп 2007 18:09

Намери си един мултицет,който да мери и температура,топни му датчика в разширителното казанче на загряла кола и ще разбереш.

За по-лесно:ако на място ти вдига 90 градуса,а в движение не - термостат.
Ако винаги си държи 70 - датчикът или таблото.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Нед 30 сеп 2007 18:12

в петък ще пиша какво е станало че известно време няма да ме има а мултицет с термосонда нямам в момента иначе да съм го направил до сега :) до колкото прочетох по форума читави датчици има в юнитрейд за по 50-60 лева...

и да питам още 1 нещо. При палене за няма и 1 секунда се чува едно чшшш като това става на студен двигател, при загрял не съм го забелязъл... идея от какво може да е?

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Нед 30 сеп 2007 22:41

Колегата е прав, ако намясто ти загрява, а в движение не сменяй термостата, че идва зима !!! :shock

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Пон 05 ное 2007 20:38

бях позабравил тая тема, смених термостата температурата отиде над 80 Градуса и с оглед че е зима съм склонен да го приема. Новия термостат Behr е с означение 87 градуса, обаче това което ме учуди е че стария си работи (пробвах го в тенжерата и отвори без проблеми, а и като го сваляхме от колата която вече беше изстинала пък си беше затворен) шантава работа :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 05 ное 2007 23:51

Не ми се прави и на мен тема,за това и аз тука ще напиша.В задрьствания седи на 112 градуса,на прав пьт седи под 70,перката се включва направо на 2ра скорост като достигне кьм 110 .То напрао си е***о мамата.Кое ще да е в крайна сметка,ако не и 2те. :cry:

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Вто 06 ное 2007 11:50

kilima написа:Не ми се прави и на мен тема,за това и аз тука ще напиша.В задрьствания седи на 112 градуса,на прав пьт седи под 70,перката се включва направо на 2ра скорост като достигне кьм 110 .То напрао си е***о мамата.Кое ще да е в крайна сметка,ако не и 2те. :cry:

Сменяй датчика които включва перката намира се на радиатора и термостата също ти е за смяна.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Вто 06 ное 2007 19:12

Така и така превзехме темата на колегата я и аз да питам. :D
Значи като запаля колата и я оставя на място си загрява до 90 и на тези градуси и си остава, същото е и при движение в града, забива си на 90 и не мърда от там, но на извънградско градусите падат на около 75. Това го забелязах оня ден на магистралата. Градско никога не ми е правила така, стои си на 90 и не мърда ни нагоре ни надоло. Лятото по магистралата пак падаше малко но не е падала под 85...В коя от всички джунджурийки може да е проблема(и изобщо проблем ли е, при положение че оборотите, вървежа и разхода са си такива каквито бяха и в топличкото време, може би разхода се дииигна лекинко но си е нормално, зима е се пак)?

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 07 ное 2007 10:19

Присъединявам се към колегата. При мен е същото

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 07 ное 2007 11:30

Без значение топло/студено градско или извънградско ето така:
Изображение

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 07 ное 2007 18:28

Колегата GRUEL е описал добре ситуацията по-горе. От какво може да е?

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Сря 07 ное 2007 18:54

GRUEL написа:Така и така превзехме темата на колегата я и аз да питам. :D
Значи като запаля колата и я оставя на място си загрява до 90 и на тези градуси и си остава, същото е и при движение в града, забива си на 90 и не мърда от там, но на извънградско градусите падат на около 75. Това го забелязах оня ден на магистралата. Градско никога не ми е правила така, стои си на 90 и не мърда ни нагоре ни надоло. Лятото по магистралата пак падаше малко но не е падала под 85...В коя от всички джунджурийки може да е проблема(и изобщо проблем ли е, при положение че оборотите, вървежа и разхода са си такива каквито бяха и в топличкото време, може би разхода се дииигна лекинко но си е нормално, зима е се пак)?
Отговора е много елементарен.Когато си с 100-120км/ч на извънградско, насрещната въздушна струя която бие директно в радиатора, е доста по силна, отколкото ако караш с 50-60км/ч в града и то не постоянно,за да ти охлажда примерно с 10-15 градуса температурата на антифриза.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 07 ное 2007 23:13

Като се позамислих възможно ли е италианеца да е сложил термостат който да допуска по-голяма циркулация на охладителната течност ( се пак при тях е по-топло ) и при нашите условия лятото да си е ок, а зимата като застудее да почва да се дъни? Явно ще се сменя :( . Прочетох няколко от хилядите теми за температура и термостати и разбрах, че е мъчна история да уцелиш точния термостат, както и че се предлагат термостати на различни градуси, ама не разбрах кои е удачния вариант за нашите си условия. Та ако може някой да предложи изпитана марка термостат и какъв трябва да е (84С, 87С)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”