проблем климатроника на б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем климатроника на б3
здравейте , от скоро климатроника ми спира да духа, и после пак трьгва но чувам че компресора включва аз се сьмнявам че е релето за вентилатора заштото отварях самия вентилатор но той си е добре.даите няква идея от кво може да е.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Какво реле за какъв вентилатор?!?
Като го пуснеш в началото мига ли дисплея или пали веднага нормално (питам защото ако мига значи засича грешка в системата и да обеснявам как се четат грешките).Ако си тръгва нормално и не се изключва сам а само вентилатора не върти вероятно проблема е в самото управление на вентилатора (незнам как е реализирано) т.е. в платката на климатроника.Ако тръгне ама изгасне целия по някое време (и дисплей и компресор и перките на радиатора и т.н.) тогава иде реч за малко фреон,за някой изпляскал датчик,за проблем в друга част от електронното управление и т.н.
Опиши малко по-точно за какво точно става дума и как се е държал преди да сдаде багажа.
Като го пуснеш в началото мига ли дисплея или пали веднага нормално (питам защото ако мига значи засича грешка в системата и да обеснявам как се четат грешките).Ако си тръгва нормално и не се изключва сам а само вентилатора не върти вероятно проблема е в самото управление на вентилатора (незнам как е реализирано) т.е. в платката на климатроника.Ако тръгне ама изгасне целия по някое време (и дисплей и компресор и перките на радиатора и т.н.) тогава иде реч за малко фреон,за някой изпляскал датчик,за проблем в друга част от електронното управление и т.н.
Опиши малко по-точно за какво точно става дума и как се е държал преди да сдаде багажа.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
не мисля щото като го включа започва да духа веднага студено и не ми го дава като грешка.
това добре ..щом си го тествал тогава каква грешка ти дава ? защото понякога при умерено количество газ и хладно време клизмата тръгва ...минава на ниско смукатело налягане и спира защитно някое време ..... после пак ..... затова се изцепих и аз така юнашката

-
- Автомобил:
- Двигател:
абе преди мигаше но сега се оправи и отдавна нее мигал , дисплея и самият климатик си работят но само вентилаторат спира и после трьгва.Когато му сваля претпазитела и го ресетна пак не трьгва затова се самнявам че е реле 106 което е за вентилатора и е различно от тези коли без климатроник.И ми показва грешка на вентилатора.zfa159 написа:Какво реле за какъв вентилатор?!?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами приложи му тази хватка :
http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17
да видим какво ще изпее.
Иначе това реле трябва да поровя да го видя за какво е понеже за първи път го чувам.Евентуално може да е някакво управляемо по електронен път за да мени скоростта или знам ли и аз....ще се чопли по въпроса.
Успех!
http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17
да видим какво ще изпее.
Иначе това реле трябва да поровя да го видя за какво е понеже за първи път го чувам.Евентуално може да е някакво управляемо по електронен път за да мени скоростта или знам ли и аз....ще се чопли по въпроса.
Успех!