амортесйори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 01 окт 2007 19:42

fidrimku написа:Макферсон е цялото кересте най-образно казано, защото примерно на Голф 2 до 90-та се купува само пълнител който влиза в самия Ботуш :wink: :wink: :wink: А монро е най-слабия амортесьор за ФВ.Аз лично Държа на Сакс и Билщайн и не бих заложил на друго :wink: Кони също са много добри,но просто нямам възможност за тях :cry: :cry: :cry:
:да: Ако някой иска да мине по-тънко може да пробва ALKO не са от най евтините но карат доста повече от монро и някакви такива.[/quote] аз преди де си продам гти -то 2-ка,смених макферсоните и ги сложих на 3-ката .сега минавам по тънко и си купувам пълнители за 2-ка :wink:

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пон 01 окт 2007 19:52

Бе хора...няма ли кой от модераторите да поправи правошиса на заглавието?

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пон 01 окт 2007 19:53

dimitars написа:Бе хора...няма ли кой от модераторите да поправи правошиса на заглавието?
И не само там :lol: :lol: :lol:

dimitars

Мнениеот dimitars » Пон 01 окт 2007 19:53

Имах предвид "правописа"...сори

dimitars

Мнениеот dimitars » Пон 01 окт 2007 19:55

Казвам го,щото явно е доста обсъждана тема...пък за писане на кирилица все ще се намери някой да направи забележка:)не,че е маловажно де...:)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 01 окт 2007 19:56

KYB

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 01 окт 2007 20:02

Даскала™ написа:KYB
:да:

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пон 01 окт 2007 20:20

добре де ами от тези марки коя е по свястната , MPH 172 (предни)
Cofap , Optimal , Victori (Задни)
днеска тва ми предложиха освен Monro ??
Съответно предни 51 , 66 лв (Немски , Италянски) предни,
Задни 40 - 45 (горенаписаните марки )

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пон 01 окт 2007 20:22

absent написа:добре де ами от тези марки коя е по свястната , MPH 172 (предни)
Cofap , Optimal , Victori (Задни)
днеска тва ми предложиха освен Monro ??
Съответно предни 51 , 66 лв (Немски , Италянски) предни,
Задни 40 - 45 (горенаписаните марки )
Ако ше я продаваш колега взимай най-евтините ,а ако ще си я караш бегай далеч от подобни марки.Съвет от мен ,а предполагам и от повечето хора които се занимават с това.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пон 01 окт 2007 20:56

сори че пак се намесвам в на колегата темата , ама в краина сметка някои ще предложи ли нещо добро е горе долу , и на разумна цена , то маи всички това търсим (разумната цена ) ,поне аз не успях да разбера какви да си купя (единия колега вика че монрото имало много ментаци другия че попаднал на горе долу свястни (по неизвестна марка ) ).
ААА и да ви питам едно въпросче ,
моите и 4 те амортисиора са прецакани
понеже нямам финансовата възможност да сменя и 4 те , въпроса ми е кои са по важни ,смисъл мисля да ги сменям 2 по 2 ама незнам от предните ли да почна или от задните ?

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пон 01 окт 2007 21:05

Колега виждам че се овърте (цени,марки,качество),тЪ ще ти кажа нещо.Аз се занимавам с авто-части.Най-доброто между цена и качество е Билщайн само да ти кажа откъдето и да ги вземеш си искай гаранционна карта .Имал съм рекламации от всички посочени марки така че всичко си е до късмет ,но имаш ли гаранция си един вид застрахован поне за известно време :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 01 окт 2007 21:52

masterpit написа:Сложих си Kayaba, бях много резервиран към неизвестната за мен тогава японска марка, но се оказаха много здрави. За съжаление на склад имаше само предни та отзад сложих Meyle (не си слагайте в никакъв случай) разхлопаха се още на 2-рата седмица, но иначе колата е много устойчива но хлопа, като каруца. Днес проверих в един магазин цената на японците е 55лв. а мейлето е 46лв.

KYB са от най-яките :D тая цена 55 лева за цял преден амортисьор ли е или само за пълнител(газов или маслен),щото и в двата случая ми се вижда евтино :shock

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 02 окт 2007 7:31

absent написа:сори че пак се намесвам в на колегата темата , ама в краина сметка някои ще предложи ли нещо добро е горе долу , и на разумна цена , то маи всички това търсим (разумната цена ) ,поне аз не успях да разбера какви да си купя (единия колега вика че монрото имало много ментаци другия че попаднал на горе долу свястни (по неизвестна марка ) ).
ААА и да ви питам едно въпросче ,
моите и 4 те амортисиора са прецакани
понеже нямам финансовата възможност да сменя и 4 те , въпроса ми е кои са по важни ,смисъл мисля да ги сменям 2 по 2 ама незнам от предните ли да почна или от задните ?
монрото са вече по скъпи ,така ,че се ориантираи към каябата-наи качествени са за цената си.а що се отнася до това ,кои да смениш -почваш от предните.по добре е за спирането на колата, а това е важно

Потребителски аватар
masterpit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот masterpit » Сря 03 окт 2007 8:16

kav4o написа:
masterpit написа:Сложих си Kayaba, бях много резервиран към неизвестната за мен тогава японска марка, но се оказаха много здрави. За съжаление на склад имаше само предни та отзад сложих Meyle (не си слагайте в никакъв случай) разхлопаха се още на 2-рата седмица, но иначе колата е много устойчива но хлопа, като каруца. Днес проверих в един магазин цената на японците е 55лв. а мейлето е 46лв.

KYB са от най-яките :D тая цена 55 лева за цял преден амортисьор ли е или само за пълнител(газов или маслен),щото и в двата случая ми се вижда евтино :shock
Ами цената е за маслени предни, задните са по-евтини ама не с много. Аз газови не обичам, предубеден съм, много друса и се изхабяват по-лесно иначе с предните търкалям трета година и са здрави, а карам по много кофти пътища. Други фенове, на които съм им давал да ми карат колата са изумени как стъпва в дупките, казват вози, като друга кола все едно не е голф, иначе е класическа лимузина с малко по-високо окачване от други такива има една снимка, на която се вижда стойката му, че е някак различна. Само че вчера ходих до сервиза продали са три комплекта задни и сега ще чакам до петък. :(

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 03 окт 2007 21:06

kalin_as написа:Имам един въпрос - може и да е тъп, но...
Каква марка са оригиналните амортисьори на голф 3 1.6 75к.с. от реална 94г. Моите преди да ги сменя бяха Монро

BOGE - зелени на цвят

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”