Кой казва,че българите са бедни ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 02 окт 2007 20:51

100 % увеличение = 600 лева :!:
Е много ли искаме :?: :roll:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 02 окт 2007 20:58

Даскала™ написа:100 % увеличение = 600 лева :!:

Добре де, аз пък не мога да разбера, примерно ти си млад, прав, корав - ами има хиляди начини, особенно в София, да изкараш много повече от 600...

Обаче повечето ви устройва перфектно с минимално усилие да се получи максимален финансов ефект, примерно "Може ли без ама вобще нищо да не бачкам, да взема едни 600 кинта от държавата(балъците)?"

И сега, даже и като даскал, можеш да изкарваш прилични пари, ако имаш малко пипе в главата и желание за работа, като главното е желанието...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 02 окт 2007 21:22

musura написа:
Даскала™ написа:
И сега, даже и като даскал, можеш да изкарваш прилични пари, ако имаш малко пипе в главата и желание за работа, като главното е желанието...
    Те си ги изкарват и сега ама като недеклариран доход :wink: Сиреч след време ще са им малки пенсийките най общо казано :twisted:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 02 окт 2007 21:26

musura написа:
pacoboy написа:...

Има и друга приказка по въпроса :wink: , която гласи "Бедния мисли за пари, богатия постоянно мисли за пари", спред мен, важното е да си живеем живота с кеф, а дали е с пари или не - няма голямо значение :idea: Щастието няма финансов еквивалент.

Tочно :wink:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Вто 02 окт 2007 21:36

musura написа:
Даскала™ написа:100 % увеличение = 600 лева :!:

Добре де, аз пък не мога да разбера, примерно ти си млад, прав, корав - ами има хиляди начини, особенно в София, да изкараш много повече от 600...

Обаче повечето ви устройва перфектно с минимално усилие да се получи максимален финансов ефект, примерно "Може ли без ама вобще нищо да не бачкам, да взема едни 600 кинта от държавата(балъците)?"

И сега, даже и като даскал, можеш да изкарваш прилични пари, ако имаш малко пипе в главата и желание за работа, като главното е
желанието...

лошото е , че много хора се отвориха на това и в софия има подбиване на труда. Нямам против хората от провинцията ( само да не се отклони на там темата), но много от колегите ми са от провинцията. За мен заплатата, която аз взимам е малко, за тях перфектно. Мисълта ми е, че богатството е относително, за един е много, за друг е малко. Истината е следната, а именно всичко е съсредоточено в София, за това мислим, че сме много богати, а не е така !

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 02 окт 2007 21:40

musura написа:Добре де, аз пък не мога да разбера, примерно ти си млад, прав, корав - ами има хиляди начини, особенно в София, да изкараш много повече от 600...

Де бре,Масур....остави ме малко да поработя по специалноста да ми мине мерака :shock
4 години бутах паре по квартирЕ и меани....трЕбе ги оправдаем некакси :!:
Масуре,ако беше като в Италия да взимам 2000 еУро щях да си стоя до пенсия дскалче :wink:
Какво означава минимално усилие,брат ми?!?!
Или ти като си в час с кАмпютрите полагаш "максимални" усилия :roll:
Потиш ли се,мъкнеш ли ка'т вол?!?!
Кво означава финансов ефект,брат ми?!?!
Тея букви - А,Б,В,Г,Д,Е....да не ти ги е налял Джон Атанасов?!?!
Ти да не си ми светил,Масуре та знаеш пипето колко ми е и как работя?!?!
Или може би ми вкарваш оферта да замина в чужбина и там да стана даскал или да дръпна 50 000 лева с ипотека и да си направя фитнес?!?!?
Желанието.......хаха......а мечтите?!?!
Винаги си летял в облаците....евала,че праиш милионье и не стачкуваш....ьевала,брат мииии :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 02 окт 2007 21:41

требе лев ..за да се ходи на Калояново, требе лев за да се пазаруват готини дрешки и джаджи ..требе лев за да се папа яко ...требе лев за да има ПАРТИИИИИИ :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 02 окт 2007 21:49

Даскала™ написа:Какво означава минимално усилие,брат ми?!?!
Или ти като си в час с кАмпютрите полагаш "максимални" усилия :roll:
Потиш ли се,мъкнеш ли ка'т вол?!?!

Ами ако имаш път към Сливен, ще се радвам да ми гостуваш един ден в офиса и ако си все още в час към края на работни ден, ще те водя да те черпя после някъде. Това аПЦолютно сериозно ти го казвам.

За сравнително дългия си трудов стаж (15 до сега) за годините ми, съм се убедил, че лесни пари има само по Хамериканските филми :idea:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 02 окт 2007 22:01

musura написа:.........

Никой няма да ти каже,че изкарва лесни пари :wink:
Да си даскал е аПцолютна отговорност :!:
Бате,какви закони измислиха...нее като едно време да пердаши даскала учениците :wink:
Сега ако го погледнеш лошо може да те осъди за психически тормоз :!:
А ти запознат ли си с днешната младеж,с днешните ученици(не студенти)?!?!
За пубертет си чувал мисля?!?!
Ами.......днес да ти минат 200 превъзбудени без да си знаят интересите и после ше те питам какво ти коства да ги вкараш в релси :!:
Ама с правилен,нормален подход,а не с нерви и крясъци :wink:
Да,има мързеливи даскали,има пияни даскали,има секви даскали.........както навсякъде,бате :wink:
Но да омаловажавате работата на учителя......лошо.....неблагодарна работа става.......това е!!!
Подкрепете Станишев и Вълчев..те са прави......трябва да краднат отнЕкъде........вече нЕма откъде,защото на тях не им пука!!!
И още нещо......само да ти кажа,че работя и в двете смени,принципно даскала е на 8 часов работен ден,а дали е с регламентирано или нерегламентирано работно време е късмет и ако визираш желанието и пипето да работя нещо частно след това...просто няма какво и къде - няма кой да се съобразява с мен!!!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 02 окт 2007 22:08

Даскала™ написа:...

Даскале, не омаловажавам учителския труд, а само казвам, че в момента дори и 3000 лева да направят заплатите ви, нищо реално няма да се промени в образованието - сиреч, посочените от теб неорентирани пуберчета няма да получат по-добро образование... а министерстовото трябва да харчи пари не за заплати, а за по-добро образование :idea:

Образованието не се прави само с наливане на пари, а и с някаква идея какво, как и от кого трябва да се преподава - това най-малкото...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 02 окт 2007 22:17

Даскале стачкуваш ли бе :lol:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 02 окт 2007 22:27

Хмм, майка ми също е учител, стачкува по задължение, аз съм и казал поне да не хвърля бомби и димки центъра на София. Относно темата - еми аз си обещах преди около година, че никога вече няма да работя в София за 400 лв. на месец, т.е. да му аргатувам на някакъв си пастир дето ме пита откъде се одебелява шрифта.... Притеснението ми и идва от друга посока. Завърших История в СУ - бакалавър, после завърших Магистър - Политически мениджмънт в СУ, сега си карам Магистър - Стопанско управление в СУ. Та мисълта ми е - няколко стотин пъти ми се е случвало да чета по 14 часа на ден, бил съм на коктейли и сбирки с хора от елита, изкарвал съм добри оценки и Дай Боже ще ги изкарам и сега... НО кога тези ми дипломи ще натежат.... както казват приятелите време е за риск - кредит или заем и нещо да се почне, пък ако стане стане... Държавата е скапана пичове... къде е стимула за младото поколение... Как да си сложа ксенон на Голфа ако работя за 300 лева на месец. Наздраве и в четвъртък на мачааааа!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 03 окт 2007 11:12

musura написа:
а министерстовото трябва да харчи пари не за заплати, а за по-добро образование :idea:

Образованието не се прави само с наливане на пари, а и с някаква идея какво, как и от кого трябва да се преподава - това най-малкото...

Ако мислиш,че някой даскал ше работи с кеф и на 100 % като в главата му се върти идеята как аджеба да си плати тока и парното тоя месец много се лъжеш!!!
Стига като Вълчев и Миленчо Цветков "ама трЕбе да е качествено",ами ако не сте запознати вече има диференцирано заплащане в училище :!:
А за увеличението....ами даскалите искат 100 % ПОЕТАПНО и не виждам това как пагубно ше се отрази на бУджета?!?!
Незнам.......за мен образованието и здравеопазването трябва да са приоритет в една държава,а тук се опитват да го смажат!!!
Един добре обучен лекар ще даде ефективен резултат!!!
Кое е по-важно според вас?!?!
И между другото навсякъде(във всяка сфера) има черни овчици.......ама......я...яя....защо за шоферите никой не скочи против?!?!
Шото трЕбе се 'оди пеши!!!
А иначе има мнооо"кадърни" рейсаджии!!!
Всеки си има мнение,но.........държавата отива все по на зле!!!
Министър на образование да скача срещу учителите вместо да защитава техните интереси!!
Ама му се разклати столчето нещо и започна да преговаря в 23:00 по нощите :lol:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Сря 03 окт 2007 12:32

както каза колегата, богат или беден важното е душата и сърцето ти да са богати и да се чувстваш добре в собствената си кожа, не всичко опира до пари, те никога не стигат, на някои не им стигат за хляб, на други да си вземат апартамент а на трети да си построят фабрика.... здравето, щастието, семейството и приятелите са най-важните неща в живота

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 03 окт 2007 13:58

shenko написа: не всичко опира до пари

Само да ти кажа,че всичко опира до пари!!!
Ако няма пари,няма да има и здраве,ако ще да си най-добрата душа на света!!!
Стига с това желание деееба!!!
Аре ходете работете за без пари понеже сте добри души!!!
Или може би само аз твърдя,че заплащането в сферата на образованието е чак смешно или за 600 лева даскала трябва да е перфектния човек който няма право да допуска грешки?
И всъщност за 6000 лева ли говорим или за 600 при положение,че цените в БГ са на европейско ниво?
Аз няма да споря повече,всеки има право да стачкува стига да е оправдано,а не да се търси под вола теле и едва ли не труда за тези 600 лева да бъде набльдаван под лупа!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”