Взех да се дразня вече много!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 02 окт 2007 21:25

Даскале,по думите на колег.Драйвър няма нарушени правила :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 02 окт 2007 21:26

Да кажа по темата:

Разделът купува/продава е направен за взаимопомощ, а не за търговия.

Тъй като форумът вече има почти 15000 регистрирани потребители, интересът от страна на търговци е голям. Това са подбрана група хора, до които лесно може да се прати послание чрез форума.

Целта на комерсиалния раздел е да се ограничи присъствието на търговци в раздел продава и там да продължи да е място където участниците във форума да могат да продадат нещо излишно на някой, който се нуждае.

Изразих се с "нещо излишно", защото когато купуваш нещо за 100 лв с единствената цел да го продадеш във форума за 120 лв и да направиш 20 лв печалба, това означава че си търговец.

Както виждате има доста хора, които дори подаряват или продават на символична цена в раздел "продава". Това именно е целта на раздела. Хем някой да се отърве от нещо срещу някакви пари, хем и другият да е доволен, защото форумът му е помогнал да си купи нещо на цена по-ниска от магазина заради общото пристрастие към VW.

driver, конкретно за теб нищо не знам. Нека Добри като дойде да каже що те е преместил. Аз не следя продава обикновено и рядко модерирам там.

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Вто 02 окт 2007 21:26

varbanoff написа:Ми аз немисля че батДобри е прав,но нека изчакаме и неговото включване в матрицата.Един Форум без потребители кво е,едно голямо нищо
:no-no :closed: :smackbum ban? щот мноо говориш :lol:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 02 окт 2007 21:27

а към останалите: отклонявате се доста от темата :idea:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 02 окт 2007 21:31

Vlad777 написа:driver, конкретно за теб нищо не знам. Нека Добри като дойде да каже що те е преместил. Аз не следя продава обикновено и рядко модерирам там.

Случката е тази: Санто Трафиканте ме попита не се ли продаде този чип или са много такива и аз му отговорих, че са много такива/ всъщност 5/ и ако може някой да поразчисти и да ми сложи темата в Комерсиални без да знам, че там е само за платени обяви на търговци. От там се почна на ЛС с добрин ,който всъщност премести темата ми. Той е убеден, че правя пари във форума.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 02 окт 2007 21:35

Ами 5 чипа са доста според мен :oops:

всеки нормален човек би се замислил какво ще ги правиш толкова....сподели...

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 02 окт 2007 21:36

Честно казано дори и търговци да са въпроса е че на всички ни е по-удобно да ни дойдат на крака в форума отколкото да ги търсим из цяла България. От тази гледна точка смятам че не би трябвало въобще да се плаща. Мен какво ме интересува дали човека е търговец, след като ми намира част без която колата ми седи на трупчета в гаража?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 02 окт 2007 21:43

Аз:
"Това, че имам 5 чипа прави ли ме търговец, че да си плащам за Комерсиален раздел?"

Добрин:
"Е кой ти написа последното мнение?"

Аз:
"Е, тва прави ли ме търговец, че имам повече от 1 чип?"

Добрин:
"Прави те търговец това, че продаваш най-различни неща, не само чипове. Освен това пак ти казвам да си прочетеш последното мнение в темата за чипа за АБФ!"

Аз:
"Продавам излишните си неща, аз не съм магазин!

В последното ми мнение пише, че имам много чипове /5/ и ако може да ми се примести обявата в КОМЕРСИАЛ, но не знаех че за там се плаща и е за търговци."

Добрин:
"И какво става, когато почнеш да си клонираш чиповете, и да си продаваш - днес са 5, утре първите 5 са продадени, ама се появяват нови 5. Все 5 чипа имаш, ама колко си продал? Хайде стига с приказките, не искам да спорим, виж колко теми имаш в продава."

Аз:
"И на мен не ми се спори, но да ти кажа малко прекалявате с някои неща във форума да знаеш. Добре знаеш, че от както тоя форум същесъвува съм тука, но взех да се дразня /и не само аз/ на някои неща.

Малко се поогледай примерно в БМВ форума, който по никакъв начин не е по-лош от нашия и там нещата са доста по-либерални и сигурно има доста по-малко качествени люде избягали от там.

Давам ти пример точно с този форум защото смятам оравиш разликата с tuning.bg

Айде със здраве!"

Добрин:
"Правя разлика, естествено.
В тунинг форума не влизам, не ми е критерий, нито пък ми е интересен.
От няколко дни влизам във форума на БМВ. Можеш да погледнеш раздел продава, да видиш колко много комерс обяви има - почти цялата първа страница е такава. И какво - ами тия хора си плащат.
И какво значи либерално? Погледни какви теми се разискват в ОФФ топик - косачки и т.н.
Но който иска да прави търговия чрез форума ще си плаща, това е изискването. Пък и цената не е чак толкова непоносима - 15 лева на месец не са болка за умиране."

Аз:
"... Нещата които продавам и "многото" ми теми в ПРОДАВА са защото постоянно правя някакви промени по колата си и старите чаркалъци продавам защото на някой ще му свършат работа, в никакъв случай не е да ПЕЧЕЛЯ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ във форума. "

Добрин:
"Не знам, на мен не ми се струва реално. Дори да искам да си сложа нови стопове, мога да си уредя да ги пробвам дали ми харесва как стоят, и ако не да ги върна и да взема други. Не се връзват нещата нещо. Именно затова такива въпроси се преценяват от всички модератори и админи в съответна тема, и ако се реши минаваш в Комерсиален."

Аз:
"Пак ти казвам АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ ТЪРГОВИЯ ЧРЕЗ ФОРУМА! Напълно подкрепям търговците да си плащат!

Значи ли, че ако искам да си сменя стоповете примерно трябва да платя 15 лв. за да ми върви обявата в ПРОДАВА? Ако си ги сменям примерно през месец не значи че правя търговия, нали? Това което ти пиша е реално наистина през миналата седмица през колата ми минаха 3 комплекта стопове."

Ей тва ми беше кореспонденцията с Добрин, кой крив - кой прав незнам. И той да си каже, ама за мен не е прав!

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 02 окт 2007 21:44

chefito написа:Ами 5 чипа са доста според мен :oops:

Ще забогатявам от тях.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Вто 02 окт 2007 22:19

driver написа:
chefito написа:Ами 5 чипа са доста според мен :oops:

Ще забогатявам от тях.
При наличието на 5чипа не е толкова не-нормално да ти бъде преместена обявата в комерсялни колега

Потребителски аватар
AdIoSsSs_AmIg0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AdIoSsSs_AmIg0 » Вто 02 окт 2007 22:31

driver подкрепям те.Ако имаш много излишни неща които не ти трябват може да свършат работа на друг.Като четох коренспонденцията ти с Добрин и той написа че си ги взимал на по евтино и ги продаваш по скъпо ми стана малко смешно.Купуваш някоя джаджа.Ползваш я.Продаваш я запазена.Взимаш и цена по ниска от както е нова.защото е ползвана.От това никой не пeчели ама никой.Това не важи само за теб.Важи за повечето хора.От нещо което ти си ползвал и продаваш неможеш да спечелиш много.Под думата търговец аз разбирам да продава много ама много неща а не джанти,фарове,карета и стопове примерно.А това с плащанете е жив рекет.Ами ако не ти върви.Ако никой нищо не купи.15 лева не са много ама какво се прави с тях.Разбирам парите да отиват за благотворителност ама не се знае нищо.И защо модератора ти мести обявата без да те пита???Все едно да каже дай ми 15 лева без да те пита искаш или не.Е това е от мен.На много от вас може да им се стори смешно но едно 12 годишно дете мисли така.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 02 окт 2007 22:43

AdIoSsSs_AmIg0 написа:Под думата търговец аз разбирам да продава много ама много неща а не джанти,фарове,карета и стопове примерно.А това с плащанете е жив рекет.Ами ако не ти върви.Ако никой нищо не купи.15 лева не са много ама какво се прави с тях.Разбирам парите да отиват за благотворителност ама не се знае нищо.И защо модератора ти мести обявата без да те пита???Все едно да каже дай ми 15 лева без да те пита искаш или не.Е това е от мен.На много от вас може да им се стори смешно но едно 12 годишно дете мисли така.

под много неща какво разбираш?
салам, сирене, кашкавал......
не само бакалина е търговец?
рекет?
някой да кара някого насила?
кой си ти за да ти даваме сметка къде отиват тези средства?
23.40 не е ли време да си лягаш?

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 02 окт 2007 23:47

кой си ти за да ти даваме сметка къде отиват тези средства?

Хмм теб пък те помня че беше свестен преди години...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 03 окт 2007 6:25

Аз пък смятам, че на когото не му изнасят правилата в ТОЗИ форум - мрежата е огромна - прав му път. Такива теми водят само до излишни разправии и напрежение. Мога да дам МНОГО ПРЕСЕН ПРИМЕР от ауди-форума. Беше един от най-стойностните автофоруми в БГ и сега виждали ли сте на какво прилича? Пикльовците обърнаха всичко с главата надолу. Няма ред, всеки прави каквото си иска, обиди и откровени заплахи във форума. Няма кой да въдвори ред. И тук преди доста време имаше войни, отделяха се форуми. Но анархия нямаше. Още веднъж - има си правила и ако на някой не му изнася ... Какви са тия теми за публично обяснение? Въпрос на преценка е, дали си за комерсиалния раздел или не. Ако не си доволен от преценката на един от модераторите - има други. Ако всички стигнат до съгласие, тогава къде си тръгнал да пикаеш срещу вятъра? Сега, като почнаха разправиите, доволен ли си? Какво постигна?
Ама съм краен и аз, а? :D

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 03 окт 2007 7:47

Vlad777 написа:
Както виждате има доста хора, които дори подаряват или продават на символична цена в раздел "продава".

има много неща на които цената им не е никак символична и се откриват даже двойно по-евтино

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”