Взех да се дразня вече много!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 03 окт 2007 7:51

Да, модераторите са напълно прави има твърде много комерсиални обяви и хора които "правят пари" от там. Това води до голямо предлагане и до известна степен конкуренци на предлаганите стоки. От това печелят ЕДИНСТВЕНО потребителите.Някой е намерил нещо и решил да го продаде с 20 лева отгоре, но неможе , защо- защото твърде много неща продавал и трябва вече да си плаща. Значи сега вариантите са 2 - или да го подаде с 35 лева отгоре , или въобще да не се занимава. и кой губи от всичко това?? . Май тоизи който ще цака още 15 кинта при покупката и единствената причина е че НЯМА ИЗБОР на стоки. От друга страна-"защо аджеба аз да плащам като има такива дето НЕ плащат и кой защо и как подяволите решава кой да цака и кой не". Съвета ми към модераторите е да помислят малко и да направят така, че всеки сам да избере каде да постне обявата си.Нещо от рода ВИП обява, Там да се постват не просто търговец който е цакал 15 лева, а такъв който вече си е създал "ИМЕ" във форума и когато влезеш да си сигурен, че няма да си купиш "боклук". Нещо като ВИП зона в която да имаш стимул да постнеш тема. И не на последно място ама това......а"ко искаш да продаваш..15 кинта на месец братле " ми звучи кат рекет :( .Цената се определя от търсенето, а щом се дърпат хората значи е височка. ПРЕДЛОЖЕТЕ УСЛУГА ( а не задължение) .

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Сря 03 окт 2007 7:56

Добре де, я ми кажете, един чип от този род, защо трябва да се продава по евтино от цената на която е купена ???? Цените на стоките втора ръка предимно са по-ниски в следствие на амортизация! Каква амортизация може да има един PROM, EPROM, EEPROM ? А някой смята ли и цената, която продавача (в случая колегата driver) е платил за доставка ? Нали все пак той не е казал "Йок - ти ще ми куиш чипа на тази цена и няма да взимаш онзи на по-ниската".
А относно 5-те броя на една стока и дефиницията "търговец" е малко смешно. Може да се разглежда като търговец, ако продава чиповете в комплект всичките. Ама 5....

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 03 окт 2007 8:00

тези 15лв който се плащат на месец ца за благоторителност. има хора който не са прочели изобщо за какво иде реч в "комерсялния" и си пишат е така да не заспят. едно е ясно който си е платил тея 15 кинта е сериозен и може да се разчита да ти свърши работа. има и такива който не искат да плащат на месец и си го казват.ОК няма проблем и не пускат обяви тук.
м/у другото и в други форуми се заплаща вече рекламата.

п.с. чипове се клонират презаписват и стават повече от 5бр.

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Сря 03 окт 2007 8:10

santo_trafficante написа:п.с. чипове се клонират презаписват и стават повече от 5бр.

Така е - и аз го правя редовно ама не с чипове за коли ;)

Добре де, темата клони към безкрайност или заключване...
Защо не се направи компромис към колегата Драйвър, да се изключат тези 5 броя чипа и ако отново се появят като втора продажба - тогава да се налагат санкции ?
Спора кой, от каде ги има и дали ги е копирал е просто много безмислен защото е недоказуем.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 03 окт 2007 8:13

Scarchu написа:
santo_trafficante написа:п.с. чипове се клонират презаписват и стават повече от 5бр.

Защо не се направи компромис към колегата Драйвър, да се изключат тези 5 броя чипа и ако отново се появят като втора продажба - тогава да се налагат санкции ?
Спора кой, от каде ги има и дали ги е копирал е просто много безмислен защото е недоказуем.
да темата е едитвана явно е сменян номера на продукта който се предлага. говорих с човек който се занимава с чип тунинг и не е никакъв проблем да си се клонират и все да са 5бр а темата седи от сумати време. не може някой със същия продукт да си плаща а друг не. няма такива работи :idea:

то всеки се дразни колега. изтрити обяви пускат се разни гневни теми. ама докато продават и не плащат за реклама им е гот. както съм казал и друг път. за да продаваш някакъв продукт плащаш наем/сергия,магазин и т.н./ ама не ни изнася нали :wink: всеки обича безплатното :lol:

Последна промяна от santo_trafficante на Сря 03 окт 2007 8:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 03 окт 2007 8:16

driver не е във форума от вчера! Дайте да му имаме малко доверие!
Да го оставим да си продава чиповете, па ако се издъни си е за негова сметка :wink:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Сря 03 окт 2007 8:38

santo_trafficante написа:
Scarchu написа:

да темата е едитвана явно е сменян номера на продукта който се предлага. говорих с човек който се занимава с чип тунинг и не е никакъв проблем да си се клонират и все да са 5бр а темата седи от сумати време. не може някой със същия продукт да си плаща а друг не. няма такива работи :idea:

Кучетата си лаят, керванът си върви...
Тъпчи се на едно и също място от началото на темата до сега.
Незнам защо но си мисля, че това изобщо няма да се промени до предстоящото закриване на темата.
Между другото, driver ти като изявен търговец ....даже магнат в бизнеса с чипове плащаш ли си редовно данъците към държавата, осигуряваш ли работниците си? Нали затова са законите и правилата, да се спазват все пак! mhihi mhihi
Майтапа на страна но цялата тази история с комерсиалните обяви не никак добре измислена и не случайно е толкова проблемна. Аз лично всеки ден влизам в "Продава", но в Комерсиалните съм влязал не повече от 2-3пъти до сега, а предполагам има и доста други такива потребители. Е, ако съм търговец защо да си пускам обявата там, а още повече когато не си търговец но си набеден за такъв както в случая на driver.
Хайде със здраве, то се знае че файда йок от това да се плюнчим! :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 окт 2007 10:41

Някой ще ми обясни ли как така си купуваш 5 чипа за лична употреба и не с цел търговия и препродажба?

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 03 окт 2007 11:21

Vlad777 написа:Някой ще ми обясни ли как така си купуваш 5 чипа за лична употреба и не с цел търговия и препродажба?

Добре де, дадох пример ако имаш примерно 5 брони трябва ли да платиш 15 лв. за да ги продадеш във форума?

Не ми пука за темата ми за чиптунинга, а се подразних от отношението към мен все едно съм баси търгаша. "Виж се колко теми имаш в ПРОДАВА?" Е колко са ве - 3 това значело че съм търговец, ебати логиката.

Тука сега се почва едно "надцакване" и всеки вади някави аргументи правилно ли е неправилно ли е, но от цялата работа аз съм раздразнен от отношението на Добрин към мен и не само към мен. Никой друг от модовете не се прави на велик като него, то ва дразни най много.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 03 окт 2007 11:44

айде Добри да си пише и ключ
темата апропо е коректна, което ме радва :wink:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 03 окт 2007 11:57

Крайно време е да има анкета за вот на недоверие към Добри като модератор. Това е демократичния начин.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 03 окт 2007 12:01

много мнения много нещо

driver не отговаряш защо са 5 чипа и как така не си ги взел за търговия а за собствени нужди...

на другите
адиос амиго направо не мислех да те коментирам ама айде
само погледни организацията по мероприятия и после пак ми кажи че някой прибира 15лв на месец в собствения си джоб :wink:

тунинг 4-ката неможа да го преглътне че небеше в първите 3-ма на събора и от тогава всеки твой поуст е или изтъкване или заяждане
а преди това беше пич - сега си изпълнен с злоба

scirocco gt - при теб си беше недоразумение от само начало :oops:

Даскале теб няма да те коментирам

сега за комерсиалния е за търговци
всеки иска да продава нещо и ако може реклама за без пари
100 маймуни на клона - е няма как да стане
който е сериозен ще се раздели с тези 15лв (които като реклама са без пари!!!)

и това не се прави с цел да се спечели - много по-големи пари ще се направят с банери (истински реклами) но не е това целта
никой не иска реклами за китайски телефони или разни универсални прахосмукачки по форума нали??

прави се за да се отделят сериозните търговци!
никой сериозен търговец няма да прави проблем за 15лв

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 03 окт 2007 14:46

Добре де, а каква е цената на тея чипове? Ако Driver не се преоблагодетелства от цялата тази работа мисля че е по-добре да си е в продава. Все пак трябва да се отчете ползата за другите потребители.

А и може би е добре търговците да получават важна тема в раздел продава, а не да им се местят темите в раздел който никой не чете. Не е коректно и спрямо тях. След като се знае че важните теми са комерсиални не виждам проблем.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 03 окт 2007 15:43

Аинщайн е открил теорията за относителността...
Купува/продава си е за хора които продават нещо излишно за тях.
За мен който продава повече от един детайл (или един комплект) си отива към търговците.Но пък във форума има и много сервизи дето се рекламират , както и работещи в магазини за резервни части...Въпрос на морал...
Чест прави на Санто че публикува обявата си в раздел Комерсиални.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 03 окт 2007 16:16

driver написа:
chefito написа:Ами 5 чипа са доста според мен :oops:

всеки нормален човек би се замислил какво ще ги правиш толкова....сподели...

Ще забогатявам от тях.

Батка, недей така. Нито съм ти преместил тема нито нищо. Опитвам се да си обясня за какво са ти толкова чипове...да купиш един да не ти хареса...да купиш втори, да не ти хареса....ама 5 са си малко съмнителни. И все пак попитах за какво са ти...сарказъма е излишен. Опитваме се да мислиме на глас и в спора да се реши истината!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”