проблем при осветлението в купето Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

проблем при осветлението в купето Б5

Мнениеот tresto » Чет 27 сеп 2007 18:14

здравейте, лампите в купето,не ми светят,проверих бушоните,и лампичките са здрави,не знам каква е причината.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Чет 27 сеп 2007 18:53

А плафоните отдолу на вратите работят ли ти?

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Съб 29 сеп 2007 17:06

незнам дали само аз нямам или не мога да ги намерия!

Потребителски аватар
totosw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totosw » Нед 30 сеп 2007 7:33

има една джаджа на която и викат "комфорт модул" провери го и него защото той управлява всичко :центалното заключване,прозорци огледала, аларма и осветление

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 30 сеп 2007 10:01

tresto написа:незнам дали само аз нямам или не мога да ги намерия!

Според мен това е стандартно изпълнение при Б5 и трябва да го имаш.Има вероятност микроключалката в шофьорската ти врата да не сработва и затова да не ти работи осветлението под вратата и от там осветлението в купето.Но да кажа че това е само мое предположение.Колата трябва да я види Наистина специалист а не такъв който се прави на майстор.Мисля че трябва да се обърнеш към някой от клубните сервизи в София.Успех

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 30 сеп 2007 10:06

В същност сега се зачетох в темата ти.Кога не работи осветлението,постоянно или само когато отвориш вратата.Провери на каква позиция ти е превключвателя на осветлението който е на тавана до огледалото за обратно виждане. :idea:

kalki_sm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем при осветлението в купето Б5

Мнениеот kalki_sm » Нед 30 сеп 2007 19:35

и аз имам същия проблем не приятно жсе още търся помощ

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Сря 03 окт 2007 14:39

Изобщо не работи осветлението,нито на отворена врата,нито като местя позицийте на плафона,но мерси все пак за съветите.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Сря 03 окт 2007 17:30

И моя няма плафони на вратите. Ако проблема е в комфорт модула би трябвало да се види при диагностика. Провери да не е някой предпазител. Или ключето на централния плафон за е запецнало в позиция офф.

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Пет 05 окт 2007 12:53

Наред са бушоните,проверих и лампичките,но искам да питам каде се намира този "комфорт модул"Благодаря предварително.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 05 окт 2007 13:35

Честно да си кажа, не съм го виждал лично, но всички твърдят, че е под шофьорската седалка (под мокета). Ето ти един линк към тема в нашия форум, а ако четеш руски, може да има още много (дори и с картинки).

Потребителски аватар
radi_laif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi_laif » Пон 31 дек 2007 15:05

Здравейте и аз имам подобен проблем пасата е б5 98 г. но при мен светват от време на време викам я да видя комфорт модула ама там си е сухо отворих и кутията му и там няма влага и още се чудя каде е причината

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 31 дек 2007 15:15

radi_laif написа:Здравейте и аз имам подобен проблем пасата е б5 98 г. но при мен светват от време на време викам я да видя комфорт модула ама там си е сухо отворих и кутията му и там няма влага и още се чудя каде е причината

Това, че е на сухо (и е сух) комфорт-модула, нищо не значи ! Провери проводниците към него - най-често те са изгнили. Личен опит.

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Пон 31 дек 2007 17:42

Егати, ако има изгнили проводници, абе... Направо не мога да си го представя. Цялата кола общо взето има 2-3 точки ръжда, на 8-9 години, а проводниците да са като на два пъти кърпена жигула на 25+ години... Нещо не ми се връзва, или поне ми се иска да не е така...

Иначе и моето осветление отказва доста често. Предлагам да се съберем и да се оплачем на VW. :oops:

А, да питам вашите предни фарове като ги погледнете от 5-10 см а и отдалече, кристални ли са, или са матови някакви, замърсени? При мен единия е като нов, а другия имам чувството че е чистен с нещо с което не е трябвало (примерно бензин) и е получил някакво матово покритие жълтеникаво и въобще не е лъскав... Това ми направи впечатление чак когато прочетох тук във форума, че ако е така, най-вероятно лъскавия е сменен (вследствие удар или нещо такова). Оттогава гледам, ама не мисля че е удряна, всичко си е на мястото и няма и една пукнатина, а боята си е на годините. Днес видях, че има пръски от прокапал бетонен таван (на гаража примерно) по мигача дето е до матовия фар. Сега си спомням че още в Австрия я чистих от такива петна имаше по предния капак и бронята. То пак че се изчисти лесно, че преди години буса така го беше накапало тук във Враца, че боята свалих с шкурка 2000, хеле това не пада, много супер гадно нещо. ПАЗЕТЕ СИ КОЛИТЕ ОТ КАПЕЩИ БЕТОННИ ТАВАНИ (ПОКРИВИ)!
Егати въпроса стана.... :shock

А, и още един: като се подпирате на предните калници в предната част, чува ли се едно ТЪНКО скърцане от триенето на калника в мигача? :?:

Айде, и весело посрещане на Новата година!

Потребителски аватар
sasho_mf
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пон 31 дек 2007 20:04

The Bear написа:Егати, ако има изгнили проводници, абе... Направо не мога да си го представя. Цялата кола общо взето има 2-3 точки ръжда, на 8-9 години, а проводниците да са като на два пъти кърпена жигула на 25+ години... Нещо не ми се връзва, или поне ми се иска да не е така...

Иначе и моето осветление отказва доста често. Предлагам да се съберем и да се оплачем на VW. :oops:

А, да питам вашите предни фарове като ги погледнете от 5-10 см а и отдалече, кристални ли са, или са матови някакви, замърсени? При мен единия е като нов, а другия имам чувството че е чистен с нещо с което не е трябвало (примерно бензин) и е получил някакво матово покритие жълтеникаво и въобще не е лъскав... Това ми направи впечатление чак когато прочетох тук във форума, че ако е така, най-вероятно лъскавия е сменен (вследствие удар или нещо такова). Оттогава гледам, ама не мисля че е удряна, всичко си е на мястото и няма и една пукнатина, а боята си е на годините. Днес видях, че има пръски от прокапал бетонен таван (на гаража примерно) по мигача дето е до матовия фар. Сега си спомням че още в Австрия я чистих от такива петна имаше по предния капак и бронята. То пак че се изчисти лесно, че преди години буса така го беше накапало тук във Враца, че боята свалих с шкурка 2000, хеле това не пада, много супер гадно нещо. ПАЗЕТЕ СИ КОЛИТЕ ОТ КАПЕЩИ БЕТОННИ ТАВАНИ (ПОКРИВИ)!
Егати въпроса стана.... :shock

А, и още един: като се подпирате на предните калници в предната част, чува ли се едно ТЪНКО скърцане от триенето на калника в мигача? :?:

Айде, и весело посрещане на Новата година!

Не се заяждам колега но не мисля че отговора ти хвърля някаква светлина за разкриване на проблема и изобщо не е по темата.
Да и при мен има скърцене,
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Върни се в “Passat”