Взех да се дразня вече много!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 03 окт 2007 19:31

Тъй като се изказах два пъти по темата ще се изкажа и трети - на мен сто лева ми се струва много за чип, който не е разработен от теб, а ти само си го записал (демек изпиратствал).

По аналогията с гумите - ако продаваш 25 гуми мислиш ли че няма да те мислят за търговец.

По принцип съм за идеята да се оставят хората да продават свободно в раздел ПРОДАВА, но може би малко трябва да се модифицират правилата и хората сами ще си преценят кой е търговец и кой не - примерно всеки да има право само на една тема, ограничено ъпване, и както казах - платените обяви да седят като важни теми в раздел продава.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 03 окт 2007 19:48

Добрин е действал правилно като модератор в твоя случай, след като е обсъдил този въпрос с другите модератори.
Ако се дразниш или имаш забележки си е за твоя сметка.
Всички спазваме правилата тук.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Сря 03 окт 2007 19:52

Според мен е време за :lock: Мисля, че беше отговорено на всички :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 03 окт 2007 20:18

Добре де не защитавам никой ама ми се струва че Драйвър не е първият ядосан съфорумник на прословутия Добрин и дали този модератор някой път не прекалява?Защо досега с никой от модераторите не е имало спор а само с него?И какво лошо има в това да си продаваш няколко неща и задължително ли е да продаваш само едно нещо.А ако си разпродаваш колата на части та тя има над 2000елемента па тук става въпрос за 5 :wink: Не се излагайте бе колеги та това не е ли взаимопомощ да продадеш на някои нещо което струва 200-300лв за 50лв.От това по голяма взаимопомощ здраве му кажи :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 окт 2007 20:24

driver написа:Сериозно взе да ми писва от вашите спорове и обяснения. Все трябва някой да ви се обяснява за нещо!!!! И все вие сте прави!!!

Темата не съм я пуснал аз, нито някой от модераторите. Ти я пусна и ти искаш обяснения. Сега ти писнало...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 окт 2007 20:27

rusiq_24 написа:Добре де не защитавам никой ама ми се струва че Драйвър не е първият ядосан съфорумник на прословутия Добрин и дали този модератор някой път не прекалява?Защо досега с никой от модераторите не е имало спор а само с него?И какво лошо има в това да си продаваш няколко неща и задължително ли е да продаваш само едно нещо.А ако си разпродаваш колата на части та тя има над 2000елемента па тук става въпрос за 5 :wink: Не се излагайте бе колеги та това не е ли взаимопомощ да продадеш на някои нещо което струва 200-300лв за 50лв.От това по голяма взаимопомощ здраве му кажи :wink:

Добрин е просто изпълнител. Той не взима решенията самостоятелно и се консултира.

А това, че някой иска да изкара 460 лв чрез пиратство на гърба на форума - това е нарушаване на правилата и цялата идея защо сме тук!

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

:-)

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 03 окт 2007 20:32

:039:

P.S.
OК...замислете се има правила и....
....малко е грубо ама който не му изнася :drive
Иначе подкрепям Drivera...
Хайде да се видим на по бира и да решим въпроса на по шопска с ракийка :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 03 окт 2007 21:02

Vlad777 написа:
rusiq_24 написа:Добре де не защитавам никой ама ми се струва че Драйвър не е първият ядосан съфорумник на прословутия Добрин и дали този модератор някой път не прекалява?Защо досега с никой от модераторите не е имало спор а само с него?И какво лошо има в това да си продаваш няколко неща и задължително ли е да продаваш само едно нещо.А ако си разпродаваш колата на части та тя има над 2000елемента па тук става въпрос за 5 :wink: Не се излагайте бе колеги та това не е ли взаимопомощ да продадеш на някои нещо което струва 200-300лв за 50лв.От това по голяма взаимопомощ здраве му кажи :wink:

Добрин е просто изпълнител. Той не взима решенията самостоятелно и се консултира.

А това, че някой иска да изкара 460 лв чрез пиратство на гърба на форума - това е нарушаване на правилата и цялата идея защо сме тук!
Ок ами аз при всяка продажба макар и малко да са изкарвам по някой лев а не ги подарявам,това на гърба на форума ли е?И това че някой е изкарал някой лев за да помогне другимо да не дава 200 а 50 това не е ли взаимопомощ.Та нали форума това сме ние и по този начин си помагаме.Или форума е ваш на няколко хора а ние сме ваши гости?Вярно има си правила и ние ги спазваме но имам чувството че до 1год. за да взезеш дори ще има вече такси,май на там е тръгнало.Не е въпроса за 5 кирливи чипа а главната ми мисъл беше защо с теб например или с другите модове аз поне дразги не съм виждал досега а само с Добрин и това не е първата тема такава.Еми аз имам чувството че на някои хора драстично им се вдигат акциите след като им дадоха малко власт.Има една приказка дай на селянина власт и му гледай сеира.Не цитирам имена :evil:

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :-)

Мнениеот scirocco gt » Сря 03 окт 2007 21:02

Дон Хуан Голфа написа::039:

P.S.
OК...замислете се има правила и....
....малко е грубо ама който не му изнася :drive
Иначе подкрепям Drivera...
Хайде да се видим на по бира и да решим въпроса на по шопска с ракийка :wink:
Правилата са за това, за да се спазват, само че, ако няма отчетност, това с комерсиалните става пирамида и някой може добре да се облажи, в което, разбира се няма нищо лошо, стига да е законно....

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 окт 2007 22:06

rusiq_24 написа:
Vlad777 написа:

Ок ами аз при всяка продажба макар и малко да са изкарвам по някой лев а не ги подарявам,това на гърба на форума ли е?И това че някой е изкарал някой лев за да помогне другимо да не дава 200 а 50 това не е ли взаимопомощ.Та нали форума това сме ние и по този начин си помагаме.Или форума е ваш на няколко хора а ние сме ваши гости?Вярно има си правила и ние ги спазваме но имам чувството че до 1год. за да взезеш дори ще има вече такси,май на там е тръгнало.Не е въпроса за 5 кирливи чипа а главната ми мисъл беше защо с теб например или с другите модове аз поне дразги не съм виждал досега а само с Добрин и това не е първата тема такава.Еми аз имам чувството че на някои хора драстично им се вдигат акциите след като им дадоха малко власт.Има една приказка дай на селянина власт и му гледай сеира.Не цитирам имена :evil:

Основна цел на форума е ВЗАИМОПОМОЩ. Пари никой за нищо не е искал от потребителите. Дори когато нямахме собствен сървър, пари се събираха от ДАРЕНИЯ от потребителите. Някои казаха - нямам пари да дам - на никого не е отказано да посещава форума, и на никого не е отказана помощ.

Видя се, че чрез форума могат да се изкарват пари, като се предлагат стоки и услуги. Затова решихме, че е редно, който печели чрез форума да допринася за едно хуманно дело, каквото са даренията за деца сираци по домовете. Символичната сума е 15 лв/месец. Няма АБСОЛЮТНО никакъв начин да достигнеш до толкова тясна таргет група, каквато са потребителите на форума, дори и за много повече пари.

И в момента се обсъжда техническата възможност темите на търговците, които си плащат да са закачени горе в ПРОДАВА, а не в отделен форум.

Тук никой не получава заплата за работата, която върши! В една IT фирма за същата работа някой би получавал минимум 1000 лв. заплата на месец. Все пак това е база данни с 15 000 потребители. Хората, които поддържат форума го правят от години насам БЕЗПЛАТНО и на ДОБРА ВОЛЯ!

Колегата YYY продава чипове и си плаща по 15 лв/месец. Защо той да си плаща, а ZZZ да не плаща? Правилата важат за всички!

По повод това, че форумът ще стане платен:

Единствените пари, които се събират в момента е Членски Внос. ТОЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! Парите не се събират за ФОРУМА, а за членство в КЛУБА. КЛУБ и ФОРУМ са различни организации, въпреки, че имат сходни цели и в повечето случаи, КЛУБЪТ спонсорира ФОРУМА, като отпуска средства за организираните мероприятия, хостинг и хардуер за ФОРУМА.

Така че, точно хората, които си плащат за да са членове на КЛУБА, всъщност ОСИГУРЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТ за ВСИЧКИ, СВОБОДНО и БЕЗПЛАТНО да комуникират чрез ФОРУМА.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Сря 03 окт 2007 22:23

Vlad777 написа:Основна цел на форума е ВЗАИМОПОМОЩ. Пари никой за нищо не е искал от потребителите. Дори когато нямахме собствен сървър, пари се събираха от ДАРЕНИЯ от потребителите. Някои казаха - нямам пари да дам - на никого не е отказано да посещава форума, и на никого не е отказана помощ.

Видя се, че чрез форума могат да се изкарват пари, като се предлагат стоки и услуги. Затова решихме, че е редно, който печели чрез форума да допринася за едно хуманно дело, каквото са даренията за деца сираци по домовете. Символичната сума е 15 лв/месец. Няма АБСОЛЮТНО никакъв начин да достигнеш до толкова тясна таргет група, каквато са потребителите на форума, дори и за много повече пари.

И в момента се обсъжда техническата възможност темите на търговците, които си плащат да са закачени горе в ПРОДАВА, а не в отделен форум.

Тук никой не получава заплата за работата, която върши! В една IT фирма за същата работа някой би получавал минимум 1000 лв. заплата на месец. Все пак това е база данни с 15 000 потребители. Хората, които поддържат форума го правят от години насам БЕЗПЛАТНО и на ДОБРА ВОЛЯ!

Колегата YYY продава чипове и си плаща по 15 лв/месец. Защо той да си плаща, а ZZZ да не плаща? Правилата важат за всички!

По повод това, че форумът ще стане платен:

Единствените пари, които се събират в момента е Членски Внос. ТОЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! Парите не се събират за ФОРУМА, а за членство в КЛУБА. КЛУБ и ФОРУМ са различни организации, въпреки, че имат сходни цели и в повечето случаи, КЛУБЪТ спонсорира ФОРУМА, като отпуска средства за организираните мероприятия, хостинг и хардуер за ФОРУМА.

Така че, точно хората, които си плащат за да са членове на КЛУБА, всъщност ОСИГУРЯВАТ ВЪЗМОЖНОСТ за ВСИЧКИ, СВОБОДНО и БЕЗПЛАТНО да комуникират чрез ФОРУМА
.

:да: :да: :да: По-точно от това не може да се напише. Няма смисъл от повече спорове :respect

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 04 окт 2007 18:10

maniak написа:
кой си ти за да ти даваме сметка къде отиват тези средства?

Хмм теб пък те помня че беше свестен преди години...

Заблудил си се... това е един от най-арогантните модове...да не кажа невъзпитан... то си и личи от това което е писал де ... ама нек живее..и той душа носи... :D

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 04 окт 2007 19:27

rusiq_24 написа:Добре де не защитавам никой ама ми се струва че Драйвър не е първият ядосан съфорумник на прословутия Добрин и дали този модератор някой път не прекалява?Защо досега с никой от модераторите не е имало спор а само с него?

Тамън това щях да кажа и аз. Като админ на може би най-големия баскетболен форум, ще ви кажа, че най-доброто модериране го правят най-незабележимите. ПРавете си изводите
А за драйвъра се излагате, а що не сложите на никси обявите в комерсиални (не се сърди човече, давам пример само) има 2 или 3 тройки за продаване. Или на Драго двата гофла дето продава, кой си купува два голфа а? Това е комерсиализъм! Земете му парите на момчето :lol: :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :-)

Мнениеот wili98 » Чет 04 окт 2007 21:54

scirocco gt написа:Правилата са за това, за да се спазват, само че, ако няма отчетност, това с комерсиалните става пирамида и някой може добре да се облажи, в което, разбира се няма нищо лошо, стига да е законно....

Ми по-законно и проследимо от банков превод здраве..

мисля, че темата вече тотално се изчерпа, кой кво казал, кой прав, кой крив, на финала все модовете са прави. ;)

Случая с driver е дискутиран от почти всички модове.
решението е общо.
Добри е изпълнителя в тази ситуация..... ;)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 05 окт 2007 8:34

silent написа:Заблудил си се... това е един от най-арогантните модове...да не кажа невъзпитан... то си и личи от това което е писал де ... ама нек живее..и той душа носи... :D

silent, благодаря за кратката изчерпателна характеристика.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”