Питане за очен лазерен център Vision

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 11 апр 2007 7:35

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за очен лазерен център Vision

Мнениеот stanimir » Сря 11 апр 2007 8:26

Академик Василева, в ценър Пашев правят такива операции.Самата тя обаче, а и асистиращите й лекари, казаха, че не ми препоръчват операцията,ако не съм работел като артист,манекен или пр., пък още повече вика-ти си носиш и лещи.
Освен това каза-погледни ме,аз по-малко късогледда от теб, обаче нося очила,нали?!Мислиш ли,че щях да нося,ако.......имаше 100% сигурност.
Освен това-зависи от диотъра,ако си 3-4,5 (минус де) имаш по-голям шанс. Нагоре - ще си зависнеш пак с диоптри някакви,и няма гаранция кога ще се възстановят отново.

Макар че се практикуват от повече от десетилетия рискът 2% (а определено май е повече) си остава и не е премахнат.
Има и доволни хора обаче. Герджиков беше смъкнал от минус 4 на нула, и бе казал,че дори и да ги вдигне, пак ще иде да си направи, толкова беше доволен.

Един колега, о 8 смъкнал на 2,сега обаче е.........на 11.(но имал увредени очни дъна)
Тъй че- и аз те съветвам да изчакаш ощя някоя и друга петилетка!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 11 апр 2007 10:02

колеги, с тази работа майтап няма. Моето око го събираха 4 часа, имам 3 слоя по 3-4 шева в дълбочина и сега , след 10 години , имам неправилен астигматизъм.... казвам го това, за да разберете едно, има голям шанс да ви се оправят нещата, но винагиима щанс да се объркат, и както ми каза професорката, която навремето ме "сглоби" : не ми говори, че си щял да си сложиш изкуствено, при проблеми се губят и 2 те очи , термина "симпатикус алала бала" ( забравил съм) не е някакъв майтап..... благодари на господ, че си късметлия ! Така че, много внимавайте - това не е да ти вадят трън от задника..... :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 11 апр 2007 10:23

Така, сега обещаното от мен инфо. Колегата ми е 51 набор, синовете му - 77-78 големия и няколко години по-малък - втория. Операцията е правена на големия, 2003 или 2004 година, в "Света Петка" - Варна. Имал е 11 (единадесет) диоптъра, сега е с един (един). Операцията е продължила 10 (десет) минути (имам някакви спомени за евентуална втора - коригираща операция, но това е било в сферата на вероятностите) - никакви по-сложни подготовки или следоперативни намеси, и т.н. (освен някакви капки, които се слагат в продължение на няколко месеца по определена схема). На момчето ретината му е била по-тънка, и поради това е използван по-евтиния метод - тогава е струвало около 1500 лв., само прегледа е бил 100 лв. (сега той май е около 200 лв.), като касата с нищо не се е ангажирала.
В момента събират пари за операция и на малкия - той е с 4-5 диоптъра.
Операцията е правена от български специалист, ученик на руско светило в областта.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 апр 2007 10:30

Бях приготвил парите за лазерна корекция на късогледство и като взех да чета информация за местата където извършват тази манипулация и за подробностите......ги инвестирах в друго нещо! Най-интересния въпрос за мен остана- защо най-добрите специалисти в тази област носят очила а не са си оправили очите?? Дори и 1% възможност за проблем да има засега не искам да го уцеля точно аз при положение че говорим за ОЧИ а и проблема /ако може така да се нарече/ си е чисто козметичен-носене на очила. След някоя и друга годинка като измислят някое медицинско чудо пак ще помисля по въпроса :wink:

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Някой има ли адрес в интернет

Мнениеот krraynov » Сря 03 окт 2007 20:51

някой да постне web адрес на сайтовете че аз потърсих, но май нищо не открих, освен статии по вестниците. И друго: правят ли се корекции ако си далекоглед? Интересува ме клиниката Вижън- за нея четох доста статии, но няма нито адрес, или друго...

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 03 окт 2007 22:47

Аз бях в ето тази клиника: http://www.st-petka-eyeclinic.bg/home.htm
с едно момиче преди години, тя тогава беше доста възхитена от лазерната операция,
но сега май си е същото положение както преди операцията.
Много я препоръчват и хвалят тази клиника но незнам, всичко май зависи от това какво ще ти коригират :?

а за тези нищо незнам:
http://visus.bgcatalog.com/index.html

или

Адрес на центъра Vision:

1606 София, ул. "Виктор Григорович" N8
тел. 02/951 50 37, 951 53 77, 951 56 55 :roll:

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 04 окт 2007 8:18

Здравейте!Понеже съм от Варна и съм лекар мога да ви дам малко инфо за варненските клиники.Значи те са три - Държавната "Очна болница",частната "Света Петка" и пак частна "Очна клиника на д-р Георгиев"
Значи тази ,за която говорят някои от колегите е "Св.Петка".Собственик е доц.Митов,който е и преподавел в Мед.унивреситет .Разполага с най-нова апаратура ,включително и такъв лазер Вижън.
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/home.htm Това е сайта им.

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Чет 04 окт 2007 8:24

Ето и още нещо
Очна клиника Св. Николай Чудотворец

Телефонни номера: 052/ 630 670, 630 671, 088/ 882 61 36
Кратко описание на дейността:

Очен медицински център Св. Николай Чудотворец, гр. Варна. Лазерна и ултразвукова хирургия. Операции по безшевен и безкръвен път за лечение и за:
- катаракта
- вторична катаракта
- глаукома
- вторична глаукома
- външно перде с пластика
- далекогледство, късогледство
- очни заболявания
- козметична хирургия
- други

* Договор с РЗОК
** Очни клиники, очни центрове, медицински центрове, лечение на очни заболявания - гр. Варна. (Очна клиника Свети Николай Чудотворец)
*** Съвременна ултразвукова и лазерна апаратура.

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Чет 04 окт 2007 8:52

Момчета и аз да се изкажа. Имам 13 интервенции с лазер върху ретината на дясното око и всичките се правени от една и съща лекарка - д-р Холевич. Тази жена и сетрата с която работи (Ася Маринова) са причината да продължавам да виждам до ден днешен. Нямам думи да изразя благодарността си към тях!!!
Д-р Холевич работи в лазерната клиника към МА, а частната и практика е в център "Светлина" , който се намира на ъгъла на "Опълченска" и бул. "Мария Луиза".
От тях знам, че операции за корекции на късогледство, не са особено смислени, освен в случаите, когато диоптърът е твърде висок. При ниските диоптри резултатът в 99% от случаите е много добър, но за съжаление временен. Някой спомена по-горе, че се препоръчвало за артисти и пр. Абсолютно точно!
Моят съвет е - освен ако не се налага наистина, не си правете излишни операции!!!
Успех!!!

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 04 окт 2007 9:34

Момчета, сигурно 25 години съм носил очила, цялото си детство прекарах с цайсите, които бяха повод за подигравка тогава, мислел съм си какво ли не - абе с две думи знам какво ви е. Края на 80-те години живяхме по Северна Америка, и тогава там правиха такива операции, след демокрацията руснаците също показаха на какво са способни в тази област, но през цялото време ме е било шубе - винаги има риск. За това и съм се отказал от подобна интервенция, поне засега. От 3-4 години нося контактни лещи, и мога да кажа че сам напълно доволен. В сравнение с очилата - имам силен астигматизъм, минус на лявото и плюс на дясното око -общо около 7 диоптъра разлика - с лещите все едно прогледнах като новородено, и виждам света по друг начин. Абе Господ ни е направил такива, не мисля да му се противопоставям. Според мен използвайте лазерната корекция само ако е необходимо. Може би след 10, 15, 20 години нещата ще изглеждат по друг начин, но дотогава има време.
greda написа:Моят съвет е - освен ако не се налага наистина, не си правете излишни операции!!!
Успех!!!

Подкрепям това мнение!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 04 окт 2007 9:39

Баща ми също е минал през две операций за премахване на перде и на двете очи. И двата пъти беше в частната клиника "Св. Петка" във Варна. Операцийте минаха успешно и няма никакви проблеми след тях :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 04 окт 2007 17:29

Stefan написа:Баща ми също е минал през две операций за премахване на перде и на двете очи. И двата пъти беше в частната клиника "Св. Петка" във Варна. Операцийте минаха успешно и няма никакви проблеми след тях :D

Когато се отнася за перде или друго заболяване съм съгласен да се направи операция ,но късогледството и далекогледството когато са в нормални граници не се смятат за заболяване и корекцията си е чиста козметична операция с доста често нетраен ефект така че всеки сам решава дали е толкова суетен че да се подложи на тази интервенция :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 08 окт 2007 10:49

Една бивша колежка ми сподели впечатления, тя беше с диоптър от рода на 3-4, след намесата на "Вижън" каза, че се чувства като преродена. Също така обаче каза, че след около 2 години в повечето случаи нещата се връщали на стартова позиция, но все пак си заслужавало.
Аз лично съм доста доволен от тях, но не съм се подлагал на операция, а просто на преглед. В сравнение с "прегледа", на който бях миналата година във Видин при д-р Горанова това тук си беше цяла процедура. За щастие не ми се наложи да вдигам диоптъра, въпреки че съм програмист.
Успех!

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Пон 08 окт 2007 11:51

Една съседка си пътува от Перник до Варна за Операция имаше 7 и 8 диоптър сега носи лещи за 3 и 4 ;) остана доволна определено

Върни се в “ОФФ-Топик - други”