Майките ще помогнат в случая
http://forum.bg-mamma.com/index.php?top ... ;topicseen
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=61652.0
Питане за очен лазерен център Vision
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за очен лазерен център Vision
Академик Василева, в ценър Пашев правят такива операции.Самата тя обаче, а и асистиращите й лекари, казаха, че не ми препоръчват операцията,ако не съм работел като артист,манекен или пр., пък още повече вика-ти си носиш и лещи.
Освен това каза-погледни ме,аз по-малко късогледда от теб, обаче нося очила,нали?!Мислиш ли,че щях да нося,ако.......имаше 100% сигурност.
Освен това-зависи от диотъра,ако си 3-4,5 (минус де) имаш по-голям шанс. Нагоре - ще си зависнеш пак с диоптри някакви,и няма гаранция кога ще се възстановят отново.
Макар че се практикуват от повече от десетилетия рискът 2% (а определено май е повече) си остава и не е премахнат.
Има и доволни хора обаче. Герджиков беше смъкнал от минус 4 на нула, и бе казал,че дори и да ги вдигне, пак ще иде да си направи, толкова беше доволен.
Един колега, о 8 смъкнал на 2,сега обаче е.........на 11.(но имал увредени очни дъна)
Тъй че- и аз те съветвам да изчакаш ощя някоя и друга петилетка!
Освен това каза-погледни ме,аз по-малко късогледда от теб, обаче нося очила,нали?!Мислиш ли,че щях да нося,ако.......имаше 100% сигурност.
Освен това-зависи от диотъра,ако си 3-4,5 (минус де) имаш по-голям шанс. Нагоре - ще си зависнеш пак с диоптри някакви,и няма гаранция кога ще се възстановят отново.
Макар че се практикуват от повече от десетилетия рискът 2% (а определено май е повече) си остава и не е премахнат.
Има и доволни хора обаче. Герджиков беше смъкнал от минус 4 на нула, и бе казал,че дори и да ги вдигне, пак ще иде да си направи, толкова беше доволен.
Един колега, о 8 смъкнал на 2,сега обаче е.........на 11.(но имал увредени очни дъна)
Тъй че- и аз те съветвам да изчакаш ощя някоя и друга петилетка!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
колеги, с тази работа майтап няма. Моето око го събираха 4 часа, имам 3 слоя по 3-4 шева в дълбочина и сега , след 10 години , имам неправилен астигматизъм.... казвам го това, за да разберете едно, има голям шанс да ви се оправят нещата, но винагиима щанс да се объркат, и както ми каза професорката, която навремето ме "сглоби" : не ми говори, че си щял да си сложиш изкуствено, при проблеми се губят и 2 те очи , термина "симпатикус алала бала" ( забравил съм) не е някакъв майтап..... благодари на господ, че си късметлия ! Така че, много внимавайте - това не е да ти вадят трън от задника..... 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Така, сега обещаното от мен инфо. Колегата ми е 51 набор, синовете му - 77-78 големия и няколко години по-малък - втория. Операцията е правена на големия, 2003 или 2004 година, в "Света Петка" - Варна. Имал е 11 (единадесет) диоптъра, сега е с един (един). Операцията е продължила 10 (десет) минути (имам някакви спомени за евентуална втора - коригираща операция, но това е било в сферата на вероятностите) - никакви по-сложни подготовки или следоперативни намеси, и т.н. (освен някакви капки, които се слагат в продължение на няколко месеца по определена схема). На момчето ретината му е била по-тънка, и поради това е използван по-евтиния метод - тогава е струвало около 1500 лв., само прегледа е бил 100 лв. (сега той май е около 200 лв.), като касата с нищо не се е ангажирала.
В момента събират пари за операция и на малкия - той е с 4-5 диоптъра.
Операцията е правена от български специалист, ученик на руско светило в областта.
В момента събират пари за операция и на малкия - той е с 4-5 диоптъра.
Операцията е правена от български специалист, ученик на руско светило в областта.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Бях приготвил парите за лазерна корекция на късогледство и като взех да чета информация за местата където извършват тази манипулация и за подробностите......ги инвестирах в друго нещо! Най-интересния въпрос за мен остана- защо най-добрите специалисти в тази област носят очила а не са си оправили очите?? Дори и 1% възможност за проблем да има засега не искам да го уцеля точно аз при положение че говорим за ОЧИ а и проблема /ако може така да се нарече/ си е чисто козметичен-носене на очила. След някоя и друга годинка като измислят някое медицинско чудо пак ще помисля по въпроса 

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Някой има ли адрес в интернет
някой да постне web адрес на сайтовете че аз потърсих, но май нищо не открих, освен статии по вестниците. И друго: правят ли се корекции ако си далекоглед? Интересува ме клиниката Вижън- за нея четох доста статии, но няма нито адрес, или друго...
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз бях в ето тази клиника: http://www.st-petka-eyeclinic.bg/home.htm
с едно момиче преди години, тя тогава беше доста възхитена от лазерната операция,
но сега май си е същото положение както преди операцията.
Много я препоръчват и хвалят тази клиника но незнам, всичко май зависи от това какво ще ти коригират
а за тези нищо незнам:
http://visus.bgcatalog.com/index.html
или
Адрес на центъра Vision:
1606 София, ул. "Виктор Григорович" N8
тел. 02/951 50 37, 951 53 77, 951 56 55
с едно момиче преди години, тя тогава беше доста възхитена от лазерната операция,
но сега май си е същото положение както преди операцията.
Много я препоръчват и хвалят тази клиника но незнам, всичко май зависи от това какво ще ти коригират

а за тези нищо незнам:
http://visus.bgcatalog.com/index.html
или
Адрес на центъра Vision:
1606 София, ул. "Виктор Григорович" N8
тел. 02/951 50 37, 951 53 77, 951 56 55

- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!Понеже съм от Варна и съм лекар мога да ви дам малко инфо за варненските клиники.Значи те са три - Държавната "Очна болница",частната "Света Петка" и пак частна "Очна клиника на д-р Георгиев"
Значи тази ,за която говорят някои от колегите е "Св.Петка".Собственик е доц.Митов,който е и преподавел в Мед.унивреситет .Разполага с най-нова апаратура ,включително и такъв лазер Вижън.
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/home.htm Това е сайта им.
Значи тази ,за която говорят някои от колегите е "Св.Петка".Собственик е доц.Митов,който е и преподавел в Мед.унивреситет .Разполага с най-нова апаратура ,включително и такъв лазер Вижън.
http://www.st-petka-eyeclinic.bg/home.htm Това е сайта им.
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и още нещо
Очна клиника Св. Николай Чудотворец
Телефонни номера: 052/ 630 670, 630 671, 088/ 882 61 36
Кратко описание на дейността:
Очен медицински център Св. Николай Чудотворец, гр. Варна. Лазерна и ултразвукова хирургия. Операции по безшевен и безкръвен път за лечение и за:
- катаракта
- вторична катаракта
- глаукома
- вторична глаукома
- външно перде с пластика
- далекогледство, късогледство
- очни заболявания
- козметична хирургия
- други
* Договор с РЗОК
** Очни клиники, очни центрове, медицински центрове, лечение на очни заболявания - гр. Варна. (Очна клиника Свети Николай Чудотворец)
*** Съвременна ултразвукова и лазерна апаратура.
Очна клиника Св. Николай Чудотворец
Телефонни номера: 052/ 630 670, 630 671, 088/ 882 61 36
Кратко описание на дейността:
Очен медицински център Св. Николай Чудотворец, гр. Варна. Лазерна и ултразвукова хирургия. Операции по безшевен и безкръвен път за лечение и за:
- катаракта
- вторична катаракта
- глаукома
- вторична глаукома
- външно перде с пластика
- далекогледство, късогледство
- очни заболявания
- козметична хирургия
- други
* Договор с РЗОК
** Очни клиники, очни центрове, медицински центрове, лечение на очни заболявания - гр. Варна. (Очна клиника Свети Николай Чудотворец)
*** Съвременна ултразвукова и лазерна апаратура.
Момчета и аз да се изкажа. Имам 13 интервенции с лазер върху ретината на дясното око и всичките се правени от една и съща лекарка - д-р Холевич. Тази жена и сетрата с която работи (Ася Маринова) са причината да продължавам да виждам до ден днешен. Нямам думи да изразя благодарността си към тях!!!
Д-р Холевич работи в лазерната клиника към МА, а частната и практика е в център "Светлина" , който се намира на ъгъла на "Опълченска" и бул. "Мария Луиза".
От тях знам, че операции за корекции на късогледство, не са особено смислени, освен в случаите, когато диоптърът е твърде висок. При ниските диоптри резултатът в 99% от случаите е много добър, но за съжаление временен. Някой спомена по-горе, че се препоръчвало за артисти и пр. Абсолютно точно!
Моят съвет е - освен ако не се налага наистина, не си правете излишни операции!!!
Успех!!!
Д-р Холевич работи в лазерната клиника към МА, а частната и практика е в център "Светлина" , който се намира на ъгъла на "Опълченска" и бул. "Мария Луиза".
От тях знам, че операции за корекции на късогледство, не са особено смислени, освен в случаите, когато диоптърът е твърде висок. При ниските диоптри резултатът в 99% от случаите е много добър, но за съжаление временен. Някой спомена по-горе, че се препоръчвало за артисти и пр. Абсолютно точно!
Моят съвет е - освен ако не се налага наистина, не си правете излишни операции!!!
Успех!!!
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета, сигурно 25 години съм носил очила, цялото си детство прекарах с цайсите, които бяха повод за подигравка тогава, мислел съм си какво ли не - абе с две думи знам какво ви е. Края на 80-те години живяхме по Северна Америка, и тогава там правиха такива операции, след демокрацията руснаците също показаха на какво са способни в тази област, но през цялото време ме е било шубе - винаги има риск. За това и съм се отказал от подобна интервенция, поне засега. От 3-4 години нося контактни лещи, и мога да кажа че сам напълно доволен. В сравнение с очилата - имам силен астигматизъм, минус на лявото и плюс на дясното око -общо около 7 диоптъра разлика - с лещите все едно прогледнах като новородено, и виждам света по друг начин. Абе Господ ни е направил такива, не мисля да му се противопоставям. Според мен използвайте лазерната корекция само ако е необходимо. Може би след 10, 15, 20 години нещата ще изглеждат по друг начин, но дотогава има време.
Подкрепям това мнение!
greda написа:Моят съвет е - освен ако не се налага наистина, не си правете излишни операции!!!
Успех!!!
Подкрепям това мнение!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Баща ми също е минал през две операций за премахване на перде и на двете очи. И двата пъти беше в частната клиника "Св. Петка" във Варна. Операцийте минаха успешно и няма никакви проблеми след тях
Когато се отнася за перде или друго заболяване съм съгласен да се направи операция ,но късогледството и далекогледството когато са в нормални граници не се смятат за заболяване и корекцията си е чиста козметична операция с доста често нетраен ефект така че всеки сам решава дали е толкова суетен че да се подложи на тази интервенция

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Една бивша колежка ми сподели впечатления, тя беше с диоптър от рода на 3-4, след намесата на "Вижън" каза, че се чувства като преродена. Също така обаче каза, че след около 2 години в повечето случаи нещата се връщали на стартова позиция, но все пак си заслужавало.
Аз лично съм доста доволен от тях, но не съм се подлагал на операция, а просто на преглед. В сравнение с "прегледа", на който бях миналата година във Видин при д-р Горанова това тук си беше цяла процедура. За щастие не ми се наложи да вдигам диоптъра, въпреки че съм програмист.
Успех!
Аз лично съм доста доволен от тях, но не съм се подлагал на операция, а просто на преглед. В сравнение с "прегледа", на който бях миналата година във Видин при д-р Горанова това тук си беше цяла процедура. За щастие не ми се наложи да вдигам диоптъра, въпреки че съм програмист.
Успех!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”