Колата е corrado g60,проблема е общо взето като този:
http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php ... 0%F2%E5%F0
като съм сигурен,че проблема не е в стартера и има още едно уточнение,значи завърташе на втори максимум трети опит,но две последователни нощи я оставям навън колата и като опитам по - обяд на следващият ден когато е адски напечена изобщо не иска.Като я бутна на сянка след известно време почва да върти и нямам проблеми.
а колегата може да сподели какъв е бил проблема
стартера не завърта....РЕШЕНИЕТО
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
малко е грубо но даи на късо с една отверка на клемите на стартера и ще се разбере *ако завърти търси проблема извън стартера*stivcho написа:Понеже мерих напрежението на клемата на стартера и в моментите когато не завърташе беше някакво 1 до 3 волта,няма проблеми с релетата.Чудя се как да установя дали е от ключа или нещо друго,таблото не угасва.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stivcho написа:правих го - няма проблем
Koлега поогледай много по- добре връзката която излиза от статора и отива на болта. Имах случай дето се побърках давам с отверка накъсо и върти иначе не ще . Когато поразгкледах внимателно се оказа , че е прекъснал гъвкавият кабел -прилича на медна оплетка . Прекъсването е от лугата -беше изяден но някои жички когоато им кефне се допират или не. Може и включвателя да има нагар също.
Иначе и аз се бях насочил да събарям стартера за ремонт.
Оказа се ,че проблема е в ключа ,като го повдигна нагоре няма проблем.Все пак искам да сменя джаджата където са пистите,за да се достигне обаче болчето което я държи,трябва цялата кормилна уредба да се вади май.Това ли е начина или греша,освен това Васе можеш ли да ми разясниш малко какво имаш в предвид - и дали пак ще си паля както преди ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”