Амортисьори Голф3...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Hripi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Амортисьори Голф3...

Мнениеот Hripi » Пет 05 окт 2007 23:23

Здравейте!!! Аз съм нов във форума и искам да благодаря предварително на всички, които се отзоват на проблема ми! Притежател съм на Golf 3 TDI 1.9 90hp от 97г. Проблема ми е следния. То не е точно проблем ама аз си мисля така. Тампоните на предните амортисьори горе имат разтояние от ламарината около 1см. Като вдигна колата на крика и тампоните слизат до ламарината. Като хвана гумата и я вдигна на горе и има луфт. Дано да съм се изразил правилно. :oops: Поразпитах някой техници, незнам дали са ме излъгали, и ми казаха, че за голф е нормално, но аз съм обсолютно НЕсъгласен! :?

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пет 05 окт 2007 23:39

Едит пръст си е доста. 'лопа ли яко като минаваш през дупки?

stefande
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefande » Пет 05 окт 2007 23:56

И аз имам същия проблем,колата ми е Голф 3 АБУ зада не пускам нова тема ще чакам отговори тук.При мен неса амортисьорите защото само през дупките хлопа ама яко.Лошото е че и отпред и отзад.Може ли да ме насочите какво да тарся,дане ме изпарзалят някаде да кажат че сами сменили или са за смяна амортисьорите.На хубав път със 140-150км немърда няма поклащане нищо,но минали през някоя дупка малка дору голямо хлопане.Мерси предвърително.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 06 окт 2007 0:00

stefande написа:И аз имам същия проблем,колата ми е Голф 3 АБУ зада не пускам нова тема ще чакам отговори тук.При мен неса амортисьорите защото само през дупките хлопа ама яко.Лошото е че и отпред и отзад.Може ли да ме насочите какво да тарся,дане ме изпарзалят някаде да кажат че сами сменили или са за смяна амортисьорите.На хубав път със 140-150км немърда няма поклащане нищо,но минали през някоя дупка малка дору голямо хлопане.Мерси предвърително.
Колега като за начало можеш да отидеш на Шок тест.Ако всичко е Ок ,което ти пожелавам не е лошо да мръднеш да някой майстор да ти погледне тампоните по предницата.От тях обикновенно лопа така че сякаш колата ти се разпада между краката.И най-накрая прибегни до смяня на каквото и да било :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Съб 06 окт 2007 9:32

За отзад съм почти 100% сигурен,че са тъмпоните на моста!Моята също така тракаше и беше много ужасно,все едно ще ми падне моста!Смених ги и всичко се оправи!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 06 окт 2007 11:59

Отидете на някой майстор да ви стегне тампоните на амортисьорите.Те хлопат много дразнещо по неравности ако са разхлабени.

Hripi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Амортисьори Голф3...

Мнениеот Hripi » Съб 06 окт 2007 14:47

Hripi написа:Здравейте!!! Аз съм нов във форума и искам да благодаря предварително на всички, които се отзоват на проблема ми! Притежател съм на Golf 3 TDI 1.9 90hp от 97г. Проблема ми е следния. То не е точно проблем ама аз си мисля така. Тампоните на предните амортисьори горе имат разтояние от ламарината около 1см. Като вдигна колата на крика и тампоните слизат до ламарината. Като хвана гумата и я вдигна на горе и има луфт. Дано да съм се изразил правилно. :oops: Поразпитах някой техници, незнам дали са ме излъгали, и ми казаха, че за голф е нормално, но аз съм обсолютно НЕсъгласен! :?
Исках да разбера дали става да се притегнат, явно да. Мислих си, че са стари за това са така, но ина4е вози перфектно. :lol: Аа и още нещо... исках да попитам за какво става така, каква е причината, и ако ги стегна сега ще се разхлабят ли пак??? :(

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 06 окт 2007 16:06

Не разчитай на притягане!
Малко вероятно е да са разхлабени!
Смяна!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 06 окт 2007 16:47

Даскала™ написа:Не разчитай на притягане!
Смяна!
    За съжаление си много прав :?

Hripi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Hripi » Съб 06 окт 2007 16:58

Теодор написа:
Смяна!
Ще измисля нещо и ще избегна смяната!!! :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 06 окт 2007 17:34

Те там са освободени тия тампони ,стяга се до едно положение и тва е нормално е като вдигнеш колата тампона да слезе надолу с цялата планка,тя всъщност не стяга тампона както е при Опел примерно,самия тампон си ляга от тежеста на колата.Ако не ти чука не барай нищо!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 06 окт 2007 17:52

Hripi написа:
Теодор написа:
Смяна!
Ще измисля нещо и ще избегна смяната!!! :wink:

Само да не се метнеш на некой завой :!:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 06 окт 2007 17:59

Ако се разхлаби по-долната гайка (хинт : не се вижда с просто око на неразглобен макферсон) почва да тропа по дупките.Не е опасно,ама е гадно.

Нормално е при вдигната кола на крик тампонът да се отлепи от ботуша и да падне колелото с 1-2 см.Номерът е да няма страничен луфт (радиален ли му казваха?) между ботуша и тампона.

А за кола на 10 години е нормално тампонът да се е смачкал и свършил.Още повече на по-тежкия дизел.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 07 окт 2007 18:52

И при нов и при стар тампон , като вдигнеш на крик има страничен (радиален) луфт на амортисьора. Просто излиза от гнездото си и само ограничителя държи да не изпадне макферсона.Има един по-нов вид тампони ,виж в руските форуми , коментирана е смяната.Иначе разстояние от 1-1.5 см между ограничителя и бомбето е нормално , все пак едното се върти , а другото не. Виж http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=62719

Последна промяна от emo-gar на Съб 13 окт 2007 16:05, променено общо 1 път.

Hripi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Hripi » Чет 11 окт 2007 18:17

Ако ми кажете как да вкарам снимка тук ще видите за къде говоря, щото мисля, че не ме разбрахте!!! :oops: :roll: [/img]

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”