Спирачни дискове - проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирачни дискове - проблем

Мнениеот pipi_to » Сря 03 авг 2005 13:55

Здравейте, наложи се да сменя спирачните дискове, защото ми беше блокирал единия апарат и ми отишла накладката - до желязото на улея => дискът е за кофата. Абе аз усещах, че са ми криви дисковете - при спиране тресеше.А при 80-90 км/ч пак ми тресеше, без да спирам и мислих, че е от баланс, а то било от това, че накладката се допира до кривия диск и тресе :!:
Купих си нови дискове и накладки Bendix за поло2 1.1 84 година и се оказа, че дисковете са по-широки от мойте. Мойте са 8 мм, а новите са 10 и не можах да вкарам новите дискове и новите накладки. Откъде е тая аномалия, че по каталог пише 10мм, а трябваше да ги сменя с 8мм, които са за полотата до 81 г., а те са по-скъпи с почти 30 лв :shock: :shock: :shock: :!: :?: :!: :?:
И още един въпрос - апаратът защо блокира?
Със спирачка извадих поти докрай буталото и беше лъскаво и все пак можех да го прибера с по-дебела отверка. Какво да направя, без да го разглабям, за да не блокира пак и да ми съсипе новите накладки и диск?

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 03 авг 2005 17:06

Нов куриоз - тия дискове идват по-дълбоки - главината им е с височина 43,5 мм. Бати полото - дисковете трябва да са с диаметър 239 мм, широчина 8 мм, а главината - височина 38,6 мм - смеска между 2-та, които взех. Хора, помогнете, тия хора от Kanex ще вдигнат ръце от мен.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 03 авг 2005 17:16

Да вдигат като не знаят какво да продават не гледат ли в каталози по номер на двигател или рама :evil:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 03 авг 2005 17:29

Има и още нещо - възможно ли е да ми е клеясал апарата и да не иска да се разтвори докрай, за да вкарам новите накладки и новите 10 мм дискове? Че ако е така, пак трябва да си връщам първите дискове.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Сря 03 авг 2005 17:38

Принципно е възможно. А диаметъра ...

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 03 авг 2005 19:23

Диаметърът е еднакъв. Утре ще си върна първите дискове, дето ми ги дадоха, които по каталог са за това поло и ще ги мъча пак. За 1 мм не влизат. Ако трябва и накладките ще поизпиля малко.
Като прибера буталото докрай и остават между апарата и буталото точно 3,9-4 см. (2x1.5см накладки и 1 см диск = 4 см).
Не знаех, че тая глупост със смяната на накладките и дисковете ще ми отнеме няколко дена...

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Чет 04 авг 2005 7:40

Hич не е добре да пилиш накладките. При такава намеса никога не могат да работят на 100% от капацитета си. По добре се помъчи да върнеш още малко буталцата. Ако има някаква пробка на сп. помпа развий я малко и така ги върни.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 04 авг 2005 10:15

Справих се, то едната част от апарата била под лек ъгъл спремо другия и като го натиснах малко се отвори място точно да сложа накладките, ама и аз съм един...
Иначе тия от kanex се оказаха пичове, като отидох да ми ги сменят викат няма проблем, а при първата смяна дойдоха до нас, без пари да ми ги донесат.

Btw темата е изчерпана, можете да я заключите

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”