Проблем със скоростната кутия
- KoIoTa_KoIo
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростната кутия
Колеги, имам проблем с голфа.Двигателя ми е 1.8 моноинжекция АБС и явно е със сменяна скоростна кутия и повече от 130 не вдига и то на 130 вече много се мъчи.Доколкото разбрах скоростните кутии пасват почти на всички голфове даже и от бензинов на дизелов.Конкретния ми въпрос е как мога да разбера какъв е кода на кутията(доколкото знам различните разновидности на двигателите и според годината на производство имат различен код)за да си намеря оригинална като за моя мотор.Благодаря предварително 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Проблем със скоростната кутия
KoIoTa_KoIo написа:Колеги, имам проблем с голфа.Двигателя ми е 1.8 моноинжекция АБС и явно е със сменяна скоростна кутия и повече от 130 не вдига и то на 130 вече много се мъчи.Доколкото разбрах скоростните кутии пасват почти на всички голфове даже и от бензинов на дизелов.Конкретния ми въпрос е как мога да разбера какъв е кода на кутията(доколкото знам различните разновидности на двигателите и според годината на производство имат различен код)за да си намеря оригинална като за моя мотор.Благодаря предварително
Аз също сменях скоростна кутия и ето моите съотношения скорост/ обороти
на 5 -та
70 км-2000 об(и изтегля много добре)
120-3350 об(със старата 120 бяха 2900/об)
140-4000 об
150-4200
Често казано с тази сменена скоростна кутия колата върви много по-добре....на 5-та дърпа много здраво и не се налага да сваляш предваки на по-големи баири и при изпреварване...
Как е при тебе???
- KoIoTa_KoIo
- Автомобил:
- Двигател:
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ти двигателя не можеш го блокира все пак не е от кашкавал ами кажи на какви обороти си с тази скорост?Легни отдолу погледни си кода на кутията и ще ти кажем каква е и от какво еKoIoTa_KoIo написа:при мене на 5-та на 130 и край ако дам още малко газ и ще блокира двигателя

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rusiq_24 написа:Ти двигателя не можеш го блокира все пак не е от кашкавал ами кажи на какви обороти си с тази скорост?Легни отдолу погледни си кода на кутията и ще ти кажем каква е и от какво еKoIoTa_KoIo написа:при мене на 5-та на 130 и край ако дам още малко газ и ще блокира двигателяАко не знаеш къде е кода като погледнеш отдолу на самата кутия има едно като плочка заравнено.В повечето случаи е замърсено и нищо не се вижда,забърши го и виж какво пише на него
п.п Сигурен ли си че слагаш 5та а не 3та :roll:
А кажи най-накрая де!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Да не да излезе че съединителя го няма и приплъзва, я подпри с предните гуми някой бордюр, включи на 3-та, дай газ и лееко пускай съединителя, ако не загасне ясна работата...
Друго което се сещам (и ми се е случвало) е по лостовата система да има нещо и да влиза 3-та вместо 5-а
Ма тва би трябвало да го усетиш...
Друго което се сещам (и ми се е случвало) е по лостовата система да има нещо и да влиза 3-та вместо 5-а

- KoIoTa_KoIo
- Автомобил:
- Двигател:
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ти май нещо си в грешка или аз не мога да разбера.Щом си на 2000об с 90км/ч това не е никак къса а даже уйасно дълга кутия и ако е така както казваш значи на 130км/ч ще си с не повече от 3000об и на това ли казваш "ще се пръсне мотора" Ти ли не можеш да обясниш аз ли не мога да разбера не знамKoIoTa_KoIo написа:съединителя го смених малко след като взех колата тоест начи преди 9-10 месеца а за другото влиза си 5-тата просто и 4 и 5 са много къси на 5 с 2000 оборота 90км/ч

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Колега, направи следното, залягаш под колата но както си му е реда, постилаш си една черга и лягаш от пред. Поглеждаш там където се съединяват кутията и двигателя, на кожуха на кутията има една правоъгална повурхност с размери 3см. на 5см. на нея има написан номер погледни какво пише и го побликувай тук, както и данни за колата ти, година, двигател, може и VIN код.
- KoIoTa_KoIo
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”