Брюксел

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Брюксел

Мнениеот boi4eto » Пон 08 окт 2007 20:48

Кажете нещо за европейската столица?
Сина заминава на 16-18 този месец,на гости на евро парламента под егидата на президента на НРБ.
Интересувам се от стандарта на живот там,цени услуги развлечения и тн.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пон 08 окт 2007 21:06

Много бира хубава, много сладки хубави, храната е с нормални цени за тях, множество места за посещаване, за дискотеки незнам и близо и бързо до дестинации, като Париж и Лондон това са само неща които съм чувал от познати, а и 1000 ойро наеми за един апартамент :lol:
Говорят на френски предимно :lol: и имат лампи по всички пътища, а нямат атомна централа.Туй то.

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пон 08 окт 2007 21:08

За нас БГтата е доста скъпичко. Яко спазват законите там. Пресече ли на червено бам у пандела за 24 часа. Кажи му да бъде много внимателен. Има колека под наем няколко еуро за ден.

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Re: Брюксел

Мнениеот tskostov » Пон 08 окт 2007 21:11

boi4eto написа:Кажете нещо за европейската столица?
Сина заминава на 16-18 този месец,на гости на евро парламента под егидата на президента на НРБ.

а аз заминавам на 10 за да участвам с хореографско училище в Европалия :) но за съжаление няма как да се срещнеме с твоя син...аз на 15 вечерта летя към софия :)

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Пон 08 окт 2007 21:51

Около 5 евро бирата в заведения, 1-2 в магазина. За 20 тина евра се наяждаш доволно в ресторант - приличен, ама ако не пиеш. На мене не ми хареса особено -много мангал има вечерно време. Иначе има какво да се види. Метрото е удобно, но може и пеша да разгледаш града.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 08 окт 2007 22:20

Papa_Dock написа: Говорят на френски предимно :lol: и имат лампи по всички пътища, а нямат атомна централа.Туй то.

За френския съм склонен да поспоря, за лампите съм съгласен, а за атомните централи си в дълбока грешка пич. 8)
Това, че ние сме дупедавци и си закриваме атомните централи е наш проблем.
В Белгия има и то няколко. :roll: Как ще ти светят нощем лампите на магистралите??? :wink:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 09 окт 2007 7:10

Благодаря ви!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 09 окт 2007 7:21

Европейски столици и президенти на НРБ, някак не ми се връзват нещата mhihi липсва СИВ :lol: :lol: :lol:
комунизма се завръща май :roll: :roll: :roll:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 09 окт 2007 7:41

CellNet ™ написа:

Европейски столици и президенти на НРБ, някак не ми се връзват нещата mhihi липсва СИВ :lol: :lol: :lol:
комунизма се завръща май :roll: :roll: :roll:

Еми пътуването се организира от евродепутатката на БСП Марусия Любчева ,мисля че връзката е ясна.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Вто 09 окт 2007 8:49

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
Papa_Dock написа: Говорят на френски предимно :lol: и имат лампи по всички пътища, а нямат атомна централа.Туй то.

За френския съм склонен да поспоря, за лампите съм съгласен, а за атомните централи си в дълбока грешка пич. 8)
Това, че ние сме дупедавци и си закриваме атомните централи е наш проблем.
В Белгия има и то няколко. :roll: Как ще ти светят нощем лампите на магистралите??? :wink:

Писал съм ПредимнО френски.А за атомните централи познавам човек който работи в Агенцията за ядрена енергетика ще го попитам това съм чувал това пиша нали в спора се ражда истинита :wink: .Например в Австрия има навсякаде такива перки които произвеждат ток скъпа технология но 3 са достатъчни според мен да захранят средно селце неги разбирам тия работи може да си прав, затова ще питам точния човек :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 09 окт 2007 12:16

Мразя го тоя град, искаха да ми вдигнат колата, щото бях спрял пред гараж със знак забранено спирането, който обаче беше замазан със спрей. С полицаите не се разбираме....те немски не говорят, аз френски не говоря...за английски не посмях да попитам. Иначе хубав град....ама сървиса е почти толко зле колкото и във Франция :)

Иначе има какво да се види....разходх се на воля, пържените картофи са им добри, не са като на Макдоналдс боклуците. Вечерта на площада изгасиха всички ламБи и осветиха съвета в червено, жълто и зелено и приказваха нещо, ама бъкел не разбирам от техния език и не ми стана ясно за кво говорят.

Цените са средноевропейски, по-ниски са от Франция мисля и малко по високи от Германия. Европарламента нещо го копаха кат бях там и не беше от най-красивите гледки....ама става.

Ето и няколко снимки:

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Вто 09 окт 2007 13:51

Малко и от мен - доста време прекарвам там. Хотелите са м/у 100 и 130 евро, поне в комисарския квартал. За около 40 евро на ден човек се оправя /градски транспорт и храна в ресторант/. Билетчето за метро е 1.5 евро. Ресторанти има всякакви - италиански, гръцки, френски, китайски. Има една улица близо до Гран Плас с гръцки и турски ресторанти за дюнерчета - сравнително евтинко /8-9 евро доволна порция/ пък и обслужват бързо за разлика от белгийските келнери. Биричка - около три евро.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 09 окт 2007 14:40

Брюксел = Гран Плас + БИРА
Друго не ти трябва :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”