Ща направих аз...
след като за 1 месец чисто новия въздушен филтър стана на гХз...
най-отдолу
фина мрежичка за по-големи твърди частици, отгоре от ватата, която се продава за абсорбатори, отгоре един слой въгленов филтър за фритьорник, отгоре още два слоя вата... можех и още един въгрленов да сложа, но не бях купил
Резултата - духа силно, не събира толкова мръсотия и прах, въздухът е по-чист и обира не-толкова силните миризми. Само на вид е неугледно, на подходът работи... и за 1 месец само вчера го поосмуках...
Филтър, пречистващ влизащия в купето въздух . . .
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1600
...
Моя само с двата 4орапа пак вър6и работа прах не влиза както преди то бе6е ужас като пусна парното трябва да съм с затоврени о4и
сега е ОК

- galingochev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: :)

Не че не се промени, но няма голяма разлика
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес прочух как стоят цените за филтрите във Варна.
Бош обикновен 14лв
Филтрон с активен въглен 32лв
Ха сега, да се правя ли на циганче и да взема евтиния или да пробвам филтрона? Дразни ме мисълта, че по нашите пътища и за 100лв филтър да скожа, пак ще стане на гъз за 2 месеца.
Малко извън темата, малко след като запаля колата ми замирисва като на пържена мазнина и след 2-3 минути изчезва. Да ли е възможно да е катализатор и има ли шанс филтъра с активен въглен да ми обира гадните миризми ако предположим че въздуха минава от там?
Бош обикновен 14лв
Филтрон с активен въглен 32лв
Ха сега, да се правя ли на циганче и да взема евтиния или да пробвам филтрона? Дразни ме мисълта, че по нашите пътища и за 100лв филтър да скожа, пак ще стане на гъз за 2 месеца.
Малко извън темата, малко след като запаля колата ми замирисва като на пържена мазнина и след 2-3 минути изчезва. Да ли е възможно да е катализатор и има ли шанс филтъра с активен въглен да ми обира гадните миризми ако предположим че въздуха минава от там?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами незнам какво са правили като са ми сменяли маслото, но сега е маааалко над максимума. Миризмата се появява 1-2 мин след като запаля двигателя и след още толкова време изчезва. И така до другото запалване след като е изстинала. Уж съм гледал и няма течове или капки под колата или по двигателя, затова си мислех че евентуално може да е катализатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе особено за колите с климатик си е просто задължително да се карат с такъв филтър, пък макар и самоделка.
Нали си слагам климатик в момента - като отворих да видя питата на радиатора на климатиковия блок (втора употреба) - направо килим имаше отгоре от боклуци - явно е бил без филтър. Едва ли и 1/4 от оригиналния топлообмен е бил останал. Имаше само едно чисто ъгълче в горния край.
Че и зор беше докат го изчистя. И практически е невъзможно да се почисти без сваляне от колата (което значи източване на фреон и т.н.).
И основния проблем са едрите неща - пухчета от тополи, листа и буболечки.
Така че - слагайте нещо на всяка цена!
Нали си слагам климатик в момента - като отворих да видя питата на радиатора на климатиковия блок (втора употреба) - направо килим имаше отгоре от боклуци - явно е бил без филтър. Едва ли и 1/4 от оригиналния топлообмен е бил останал. Имаше само едно чисто ъгълче в горния край.

И основния проблем са едрите неща - пухчета от тополи, листа и буболечки.
Така че - слагайте нещо на всяка цена!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
~None~ написа:Съмнявах се дали има филтър или не при мен. Е, оказа се че няма и ще гледам нещо да приспособя за тая цел.
Ето как изглежада:
Е, малко е мръсничко, но така изглежда след като го почистих.
Около него имаше ква ли не гнилоч ( половин кофа - без майтап ) и шума, която имам чуството че беше от "големия листопад" '95 година
Здравейте колеги и аз наскоро чистих този хилтър така казано и при мен нямаше нищо и реших с нещо да го по предпазя, аз след почистването му изрязах малко мрежа от тази дето се слага на дограмите / комарниците / и аз като колегата с малко телчица го
стегнах и духа добре не спира въздухът мисля че стана добре , вътре нищо не съм слагал иначе. Дано съм предпазил нещо с мойте действия.

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: филтър
веселин написа:Ползвам вече трето лято филтърна вата за абсорбатор-1лв.-стига за 6 парчета с размера на решетката-на два месеца сменям!Вкарва въздух нормално-не ти се праши таблотоAchim Lauritzen написа:Дали засмуква добре въздух,щото ми се струва че на първа степен едвам ше духа.От ноември до средата на март не слагам-по-добре обдухва стъклото,а и няма толко прахоляци!
време е пак да си купя филтърна вата - от най-тънката

- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
слагах чорапогащник не ми харесва- прахът влиза
филтър от фриктюрник -задържа влага в колата и при мокро и влажно време не пропуска
сега съм си наумил като си сменя въздушния филтър да го издухам на компресора и после да го разгърна на мястото на този за купето
прсто работата ми е кофти и цял ден съм в прахоляци и не ми се дават по 20лв всеки месец
филтър от фриктюрник -задържа влага в колата и при мокро и влажно време не пропуска

сега съм си наумил като си сменя въздушния филтър да го издухам на компресора и после да го разгърна на мястото на този за купето
прсто работата ми е кофти и цял ден съм в прахоляци и не ми се дават по 20лв всеки месец
здравейте колеги !всики идеи са добри .но аз има един проблем на моя пасат 91г 1.8 моно ,с допълнително сложен климатик от предишен собственик. Та значи когато завътя врътката за въздуха до долу т.е.да спа достъпа на външен въздух до купето от мрежчката на горе навън щръква "гребен ",даже мие скъсана мрежата .при вас как е и как да го реша този проблем?И дру го може ли на моя пасат да наместя такава кутия от филтър? Благодара ! мНОГО ЗДРАВЕ