Кой може да внесе коли от Швейцария - помощ
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кой може да внесе коли от Швейцария - помощ
Към кого да се обърна за помощ относно внос на няколко автомобила от Швейцария - става въпрос за автовоз, знаете ли специализирани фирми или нещо такова?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приетел за автовоз не мога да ти помогна, но да те предупредя,едни колеги ходеха и като се вьрнаха ядаха харпуна ,там не знам в кои кантон бяха но като домькнаха кочините нямат регистриране в кат.Колите нямали някакви табелки или по точно нещо не пишело табелките на рамите и т.н. и т.н.Поради факта че швеицария не била в евро зоната, тук в Бьлгария само една фирма (която е в София) мисля че Техно Тест се казваше им правила някакьв технически тест(срещу 180 лв. на кола)С всяка кола по отделно в софия и стана мазало. Технически тест на колата пьк те докарани на ход от Швеицария!!!!!!!!!!.Та питаи преди да трьгнеш да не се пулиш като нащи.
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
slavi ivanov slavov написа:Поради факта че швеицария не била в евро зоната, тук в Бьлгария само една фирма (която е в София) мисля че Техно Тест се казваше им правила някакьв технически тест(срещу 180 лв. на кола)С всяка кола по отделно в софия и стана мазало. Технически тест на колата пьк те докарани на ход от Швеицария!!!!!!!!!!
Те точно тъй си е, имам един френд, кара коли от там, продаде един Шаран сега требва у София и т.н.
Те такава е
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
XpacTa написа:Май трябва да има нещо като декларация за съответсвие или нещо от сорта. Айде някой който знае да го каже.
За сега това е отговора
slavi ivanov slavov написа: ...тук в Бьлгария само една фирма (която е в София) мисля че Техно Тест се казваше им правила някакьв технически тест(срещу 180 лв. на кола)...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
lowrider написа:Vento_Power написа:по добре ходи до Австрия или до Холандия![]()
Страната ще е Швейцария,казвайте как да организирам транспорта
Един познат наскоро се върна от Швейцария и си докара личния автомобил и се опита да го регистрира тук, но имаше някакви проблеми от сорта на това, че в кат му искали някакъв документ, който трябвало да остави на митницата, за да мине колата или нещо такова.Нямам представа как е разрешил проблема, защото скоро не съм го виждал.Ставаше дума за някаква безумица както винаги

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Тези табелки се наричат "евротабели", но малко коли оттам имат. Поради факта, че Швейцария не е член на ЕС се изисква сертификат, който удостоверява, че автомобила е произведен по изискванията и може да се движи на територията на ЕС. Този сертификат се издава от фирмата - представител на марката в България. С него в КАТ издават заявление. Без него се мръщят. Ако автомобила има евротабела сертификата не е необходим. Личен опит от месец април. Много псувах автоджамбазите от една автокъща в Стара Загора, задето си премълчаха този факт.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Nick_axe написа:L&R написа:Кажете точно какъв е проблема с регистриране на коли от Швейцария???
Проблема е че Швейцария не е в ЕС и съответно трябвало сертификат че колата може да се движи в ЕС.
Един познат го разиграваха 2 седмици заради тованищо че Швейцария е по-европейска и повечето държави

Колата, ако е внесена от друга страна, която не в Еврозоната, задалжително трябва да мине през фирма "Техно Тест"

Фирма "Техно Тест" издава документ, че колата е годна да се кара в евросъюза и после мита, КАТ и т.н. - пълна простотия