Катализатор за ПОЛО 1,0,45кс.96г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Катализатор за ПОЛО 1,0,45кс.96г.
Нужна ли е смяната му и как сте повлияе на работата на двигателя,разхода на гориво и т.н.?
Дали има запушване на катализатора или гърнетата се проверява много лесно. Просто се дава газ до дупка без да е включена скорост и ако при около 6200 оборота на двигателя започва да му присяда ( задеиства се ограничителя на обороти в компютъра ) значи не е запушено. На първа и втора също става. Ако всичко е идеално може би ще стане и на трета. Това се прави на бензин, ако си на газ може да не е така. Катализатора е по- сложно да се провери дали всъщност работи като катализатор, но ако искаш ще ти кажа как става. Най-добре го махни ( слагаш тръба вместо него, а не резонансно гърне или други глупости ). Колата върви по-добре и е по икономична. Че става по-шумна абсолютно не е вярно.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
Днес ми замениха катализатора с тръба. Определено подобрение в динамиката не усетих... Но звука който издава ауспусната с-ма е доста гадничък. Причината е че средното и крайното гърне според майстора са за смяна. Преди с катализатора не се обаждаха поне.. :/ Мисля си средното да заменя пак с тръба, а задното да е по хубаво? Какъв ефект подозирате в цялата интервенция? 

- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
Мен майсторите изрично ме питаха как да го направят и в момента ако я погледнеш отдолу ще видиш катализатора...само дето е изтърбушен и в него има прекарана тръба...
и това го знаете само ти и колата ти..
Внасям поправка на предходното си изказване. Сега имах повече време да покарам...разходих се до Златни пясъци иии звука започна да ми харесва.. да не казвам че и при тръгване колата изтегля доста по-пъргаво 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А не става ли само да се истърбуши без да се слага търба вътре.
Имам в предвид -с голяма отверка или някакво желлязо да го истърбуша .
Имам в предвид -с голяма отверка или някакво желлязо да го истърбуша .
Последна промяна от dimitarvd на Пон 05 ное 2007 18:19, променено общо 1 път.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”