Програмка за capture на видео от екрана?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Програмка за capture на видео от екрана?

Мнениеот dmitko » Сря 10 окт 2007 14:41

Някой да знае някаква програма с която мога да извършвам запис на видео изображението от екрана. Гледам телевизията на IPTV от интернет на компютъра през VLC плеър, но ми се иска да мога да записвам изображението на диска, в смисъл примерно някой филм или предаване. Би трябвало да има програма която да прави "capture" на това изображение, някакви идеи?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Програмка за capture на видео от екрана?

Мнениеот Adnan » Сря 10 окт 2007 14:58

dmitko написа:Някой да знае някаква програма с която мога да извършвам запис на видео изображението от екрана. Гледам телевизията на IPTV от интернет на компютъра през VLC плеър, но ми се иска да мога да записвам изображението на диска, в смисъл примерно някой филм или предаване. Би трябвало да има програма която да прави "capture" на това изображение, някакви идеи?

Print Screen - Бутон, после копи пасте ;)

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Сря 10 окт 2007 15:04

...запис на видео изображението от екрана... с Print Screen - Бутон, после копи пасте не става

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 10 окт 2007 15:10

dmitko написа:...запис на видео изображението от екрана... с Print Screen - Бутон, после копи пасте не става

Зависи къде го пастваш няма начин да го пастнеш на нотпад или нещо подобно. Трябва ти видео обработваща програма.
Имаше едно ДВД което го разработваха 3-4 години с супер защита да не може да се копира инфото. Накрая един Print Screen - Бутон на два пъти и хората си копираха филма без проблеми.

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Сря 10 окт 2007 15:32

Adnan написа:
dmitko написа:Някой да знае някаква програма с която мога да извършвам запис на видео изображението от екрана. Гледам телевизията на IPTV от интернет на компютъра през VLC плеър, но ми се иска да мога да записвам изображението на диска, в смисъл примерно някой филм или предаване. Би трябвало да има програма която да прави "capture" на това изображение, някакви идеи?

това е за снимки ве колега.....иначе по темата свали си videodownloader за мозила може и да стане не знам :roll:

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 10 окт 2007 15:58

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=screen+video+capture&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=lr%3D

може би ще откриеш търсеното
виж и стр. на български

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 10 окт 2007 15:59

dmitko написа:...

Аз имам ТВ- тунер на ПС-то.Като искам нещо да записвам го правя с VIRTUALDUB. Пускам първо дъбчето и после плеара. Дъбчето го прехваща и го плеива то, после си избирам компресии и др. такива и го пускам. В самата програма има за нагласяне на входящия сигнал.Пробвай дали ще стане.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 10 окт 2007 18:59

snoopgod написа:
Adnan написа:

това е за снимки ве колега.....иначе по темата свали си videodownloader за мозила може и да стане не знам :roll:

Лично не съм го пробвал но съм убеден, че ще стане. Четох го и умрях от смях как 2 години са проектирали защита а са им е..ли м..та толкова лестно :lol: :lol:

Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Сря 10 окт 2007 19:11

Fraps се казва твойта програма записва каквото искаш игри филми, абе к'фото виждаш ти...(без аудио)

Потребителски аватар
dmitko

Мнениеот dmitko » Чет 11 окт 2007 10:30

Опитах и с VirtualDub и с други програми дето чичко Гугъл ми изписа ама не става. Проблемите са два - първия е за някой програми, че няма как да покажеш какво /какъв файл/ трябва да отвориш за да го записва, а другия проблем е, че когато правиш запис на изображението от екрана се записва наистина всичко /примерно как движиш курсора на мишката/ но прозореца който е отворен и на него в момента се вижда вървящ TV канал на записа излиза като черен празен прозорец :cry: Довечера ще опитам и с Fraps, както казва колегата пък дано излезе нещо.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”