горивен филтър-смяна?
- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
горивен филтър-смяна?
Здравеите колеги,въпросът ми е на колко км се сменя горивния филтър,не можах да намеря инфо.в търсачката,благодаря предварително.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: горивен филтър-смяна?
liuboo написа:Здравеите колеги,въпросът ми е на колко км се сменя горивния филтър,не можах да намеря инфо.в търсачката,благодаря предварително.
- Когато усетиш че му е време по работата на двг.

- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: горивен филтър-смяна?
Бреии никои не знае.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
миналата седмица го смених.бях минал 80000 и не даваше признаци за смяна ,но реших да се поглеза .след смяната не намерих разлика във вървенето.но държа да уточня.колата я карам от 2 години и половина ,като я купих ,смених филтъра.явно има значение колко често се кара въпросната кола.от това следва ,че един път в годината ,е нормално да се сменя
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kamus11 написа:миналата седмица го смених.бях минал 80000 и не даваше признаци за смяна ,но реших да се поглеза .след смяната не намерих разлика във вървенето.но държа да уточня.колата я карам от 2 години и половина ,като я купих ,смених филтъра.явно има значение колко често се кара въпросната кола.от това следва ,че един път в годината ,е нормално да се сменя
на мойта кола сигурно само веднъж е сменян тоя филтър до сега и то откакто аз я притежавам...също не намерих никаква разлика след смяната. Чел съм за какви ли не километри за смяна, едни викат 50 000, други 60 000, трети 80 000 и дори за 120 000 км съм чел....смятам че под 60 000 км няма смисъл да се сменя.
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ама ти караш в Германия...buFka написа:kamus11 написа:миналата седмица го смених.бях минал 80000 и не даваше признаци за смяна ,но реших да се поглеза .след смяната не намерих разлика във вървенето.но държа да уточня.колата я карам от 2 години и половина ,като я купих ,смених филтъра.явно има значение колко често се кара въпросната кола.от това следва ,че един път в годината ,е нормално да се сменя
на мойта кола сигурно само веднъж е сменян тоя филтър до сега и то откакто аз я притежавам...също не намерих никаква разлика след смяната. Чел съм за какви ли не километри за смяна, едни викат 50 000, други 60 000, трети 80 000 и дори за 120 000 км съм чел....смятам че под 60 000 км няма смисъл да се сменя.

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
buFka написа:kamus11 написа:миналата седмица го смених.бях минал 80000 и не даваше признаци за смяна ,но реших да се поглеза .след смяната не намерих разлика във вървенето.но държа да уточня.колата я карам от 2 години и половина ,като я купих ,смених филтъра.явно има значение колко често се кара въпросната кола.от това следва ,че един път в годината ,е нормално да се сменя
буфи ако виждаш разлика значи е късно!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бе сигурно има значение къде карам, ама неможе от примерно 60 000 км да се наложи да сменям през 20 000 км....не е реално. Айде от 60 000 да станат на 40 000 ше го приема, ама не и на 20 000 км...по същата логика ако карам в Бг трябва да сменям маслен филтър и масло през 5000 км - ебати секи 2 месеца масло и филтър, а на година 6 пъти - немислимо е.
чефи, немаше разлика, а съм почти убеден че филтъра не бе сменян до преди товва...така че са били минати около 150 000 км (поне).
чефи, немаше разлика, а съм почти убеден че филтъра не бе сменян до преди товва...така че са били минати около 150 000 км (поне).
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[list]тръба написа:Здрасти!buFka написа:...по същата логика ако карам в Бг трябва да сменям маслен филтър и масло през 5000 км - ебати секи 2 месеца масло и филтър, а на година 6 пъти - немислимо е.![]()
Немислимо,но факт!
Аз за разлика от Буфи карам само в БГ и по точно в София предимно но съм напълно съгласен с него че смяна на филтъра под 50-60х е безмислена освен ако не си сипал някоя пълна боза от някоя незаконна бензиностанция където бензина е с 20ст по евтин

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”