бензиномер на В3
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
бензиномер на В3
до колко може да се вярва на това което показва бензиномера на пасат В3
- vit_autosofia
- Контакти:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Изобщо не му вярвам на бензиномера
карам като засичам по дневния километраж. Зареди един път догоре долей след 100-на км да си видиш реалния разход и после си карай по километраж
Ако не ти се занимава да си оправяш бензиномера де. При мене проблема почти сигурно е във таблото а не в бензиномера в резервоара.

- vit_autosofia
- Контакти:
Теодор написа:Изобщо не му вярвам на бензиномеракарам като засичам по дневния километраж. Зареди един път догоре долей след 100-на км да си видиш реалния разход и после си карай по километраж
Ако не ти се занимава да си оправяш бензиномера де. При мене проблема почти сигурно е във таблото а не в бензиномера в резервоара.
Това добре,но малко ще ми излезе солено засичането по този метод.Но определено ми действа депресиращо
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
vit_autosofia написа:Теодор написа:Изобщо не му вярвам на бензиномеракарам като засичам по дневния километраж. Зареди един път догоре долей след 100-на км да си видиш реалния разход и после си карай по километраж
Това добре,но малко ще ми излезе солено засичането по този метод.Но определено ми действа депресиращо
- Само първото пълнене после само доливаш ако искаш

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Моя показва много вярно ама таблото съм си го ремонтирал.Ако стрелката е долу под червеното и налея 10 литра се качва малко над червеното и след 90км пак си е най-долу.Ако сипя половин резервоар си показва половин....ако сипя догоре дава леко отклонение (показва малко над максимума).
Иначе си работи доста вярно ама преди това презапоих около 30-тина спойки в таблото
Иначе си работи доста вярно ама преди това презапоих около 30-тина спойки в таблото

- vit_autosofia
- Контакти:
krasio00o написа:Преди 2 дни си смених бензиновата помпа на пасатчето 2 ,но нещо спря да ми отчита бензиномера.Някои може ли да помогне.Стрелката мърда съвсем леко и спира на миниума и неще повече,а имам най-малко 12 литра бензин.
при теб играта е на сондата в резервоара.Като си сменявал помпата се е случило нещо.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Пълен до горе резервоара стрелката минава 70 и при каране извън града започва да пада след около 160-170 км.
Установил че в момента в който стрелката стигне червеното има още около 8 литра.
При мен да чукна на дърво работи доста вярно и без нови спойки.
Единствено ме дразни че при по-рязко спиране за около минута започава да показва наличност малко по-голяма от реалната, при рязко тръгване ефекта е обратен.
Установил че в момента в който стрелката стигне червеното има още около 8 литра.
При мен да чукна на дърво работи доста вярно и без нови спойки.
Единствено ме дразни че при по-рязко спиране за около минута започава да показва наличност малко по-голяма от реалната, при рязко тръгване ефекта е обратен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам този проблем ,вече воят не работи и няма читав майстор да го оправи .Карам на газ с 30л в резервоара.Периодически сипвам по малко(10 -12л)Някой ден може да прелее. Ходих при майстор след дълго мерени и разглобяване си каза диагнозата- изгорял е уреда но на другият ден си работеше. Явно ема студени спойки.
Да го .... и майстора тава беше най-добрият майстор а какви ли са другите.
Да го .... и майстора тава беше най-добрият майстор а какви ли са другите.
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моето мнение е, че за жалост стрелката не отчита съвсем точно - показанията и играят в зависимост от наклон, тръгване и спиране,нивото на гориво в резервоара,температурата на околната среда,бензиностанцията, в която си заредил, обезвъздушаван ли е резервоара. От личен опит мога да кажа,че когато стрелката ми е в границата преди резервата-"дебелата" черта ме лъже с около 5-7литра. Никога не съм оставал без гориво,но по книжка дават,че в червеният сектор трябва да има 10 литра. От пълен до средата се движи доста "мързеливо" надолу,после е много по "пъргава".