Проблем с маркуча от въздушния филтър - Golf 4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Проблем с маркуча от въздушния филтър - Golf 4?

Мнениеот chinadracon » Нед 23 сеп 2007 17:31

Здравейте колеги,
Днес си човърках нещо по колата и ми направи впечатление, че има цепнатина на маркуча/гофрирания/ от въздушния филтър и е точно на разклонението към двигателя до капачката на маслото. Беше и малко омаслен маркуча, та позабърсах го и го омотах с известни затруднения с изолирбанд. По мое мнение стана стабилно поне засега, но дали ще трябва спешно да сменя маркуча, какво ще ме посъветвате? За какви пари може да се намери,ако трябва да се сменя?...
И още един въпрос, преди около 2 седмици доливах масло, че беше ниско нивото, тогава не бях забелязал проблема, но възможно ли е това да е било свързано с по-ниското ниво на маслото?

Мерси много на отзовалите се!!!

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 23 сеп 2007 19:44

не, омасляване има малко по тръбата на входящия въздух :wink:

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 24 сеп 2007 12:54

jagler написа:не, омасляване има малко по тръбата на входящия въздух :wink:

ОК, "извинете" :D Ако си забелязал, колега, пише "начинаещ" до аватара ми. Не претендирам да съм технически експерт, а просто задавам въпрос, макар и малко лаишки може би. Очаквам някой да даде идея, а не да се поправяме на технически език. Благодаря за вниманието!

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Съб 29 сеп 2007 11:45

Ако става въпрос за маркуча които е между дросела и дебитомера и има две разклонения.И при мене е скъсан проверих за цената-176лв

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 01 окт 2007 16:14

ceci_rohe написа:Ако става въпрос за маркуча които е между дросела и дебитомера и има две разклонения.И при мене е скъсан проверих за цената-176лв

Мерси, колега!!! Ама ти твоя сменил ли си го? Прави ли ти някакъв проблем, като е скъсан или не си усетил нещо?

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 01 окт 2007 18:35

Не сам го сменил но мисля да го сменям мисля че от него имам малак проблем.Когато потеглям на светофара и му дам малко повече газ има едно моментно зачудване на мотора и след това почва да се наема.За това мисля че е от там проблема правеше го повече ама го намазах с червен силикон и сега го прави по малко поне така мисля.Другата седмица сте го закарам в сервиза на BOSH в Бургас и пак сте ти пиша ако има развитие на проблема :wink:

Martos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Martos » Пон 01 окт 2007 21:45

В сервиза на Bosch в Бургас го смених този маркуч , струваше 101 лв. И моя се беше скъсал и залепен с изолирбанд ,но стана случайно след като почна да ми гасне колата и се оказа че се е замърсила дроселовата клапа ,а този маркуч е свързан с нея.Обясниха ми ,че при първите Golf 4-ки целия този гофриран маркуч е бил пластмасов ,и се чупи много лесно .При по новите ,малкото разклонение е от гума.При мен точно то беше скъсано и омаслено.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 01 окт 2007 22:56

Мерси и на двамата!!! Еййй, точни били колегите в Бургас!!!! :D :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Вто 02 окт 2007 10:11

Да не трябва да се съмняваш в нас :lol: :wink:

Последна промяна от GARTNER на Сря 16 юли 2008 21:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Вто 09 окт 2007 22:22

chinadracon написа:Мерси и на двамата!!! Еййй, точни били колегите в Бургас!!!! :D :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Не сам забравил но сам поръчал маркуча и чакам доставката като го сложа пак сте пиша за резултата :wink:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 09 окт 2007 23:57

ceci_rohe написа:Ако става въпрос за маркуча които е между дросела и дебитомера и има две разклонения.И при мене е скъсан проверих за цената-176лв

Много скъпо бе колега :shock Аз си го купих същия от сервиза на Ауди. Поръчах го за 110 лв. мисля. И гледам, че си бургазлия - и аз съм оттам и си го поръчах лятото в Бургас от сервиза на Ауди, дето е със шоурума.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Сря 10 окт 2007 21:13

Може ама моя мотор е 1.8 20v а твоя е 1.6SR има разлика в маркучите поне така мисля може и да греша :oops:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 15 окт 2007 6:31

След дълго чакане смених маркуча но проблема ми не се оправи колата пак като и подам повечко газ при потегляне почва да предърпва ако подавам малко по леко газ проблема го няма (мисля тези дни като ми остане време да отида до сервиза на Бош в Бургас да кажат какво и е???)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”