Любимият КАТ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 15 окт 2007 10:37

Stefan написа:Налага се, но дали е задължителна :?:

резервната гума ли е?
ЦЪ
чл. 139
(2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Движещите се по пътя три- и четириколесни
моторни превозни средства се оборудват и със:
1. обезопасителен триъгълник;
2. аптечка;
3. пожарогасител;
4. светлоотразителна жилетка.

Имаше внесена промяна но гледам е отпаднала при гласуването..

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 15 окт 2007 10:46

Дали е бил виновен колегата или не няма НИКАКВО значение.

Важното е че спират с единствената цел да вземат пари, чудят се за какво да се заядат и с радост се заяждат за дреболии, както в случая. Това в нормалните държави никога няма да ти се случи - без причина да те спрат и да почнат под вола теле да търсят. И накрая да се почне "аууу, без аптечка, знаеш ли колко точки трябва да ти вземем - айде казвай сега какво да правим?". Затова и тук "полицай" е синоним на "лай.о"...

Случката е съвсем реална, и мен така са ме спирали и са се чудили за какво да си поискат пари. То не беше завиране под колата да гледат гумите и т.н. Накрая кат не намериха за какво, се хванаха за липсата на хуйовината за изкуствено дишане в аптечката - скоро ги бяха въвели. :-)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 15 окт 2007 10:52

предлагам тази тема да я направим анкета
кои е давал на ченгета и кои не е

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 15 окт 2007 10:52

Сещам се за една интересна случка.

Спират ме, а аз карам без талон и с изтекал акт. Както и да е оправихме се срещу 20 лева. Това ми бяха всичките пари. След 5 минути ме спират други буркани. Нещо се бях нервирал и право ги почнах "Аааа, съжелявам ама последните си пари ги оставих малко по-нагоре на едни ваши колеги" И онези сякаш се зарадваха "Еее щом си оставил, давай, давай тръгвай" . Най-пеканите катаджии са в Пловдив. Трабва само да знаеш как се води разговор. Най-некорумпираните са в Пещера....един гад затова, че нямах А категория за едно Симсонче ме кара в районото с полицейски ескорт и после талона си го видях след половин година :twisted:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 15 окт 2007 11:02

с един прятел ни спира КАТ в пловдив снимани отдалеч със скорост 96км.ч
Отиваме полицая да ни покаже снимката и скороста :shock
Казва,така:
14 точки и книжката за 1г. и моя човек му вика,добре 2 от мен останалите 12 точки трябва ти да ги даваш mhihi
Полицая се пули : Е как колега з ще ти давам 12 точки,ти в час ли си :shock :?:

Еми аз има само 2 така че останалите ти ги давай mhihi

минахме само с 20 кинта :lol:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пон 15 окт 2007 12:48

da__buzz написа:предлагам тази тема да я направим анкета

То май отговора е ясен 99% са давали а другия един процент не защото са полицаи, синове/дъщери на полицаи, живеят в малък град и всички се познават и др.

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пон 15 окт 2007 16:37

е за вас не знам аз досега кинти съм давал един път и то не карах аз но вършехме моя работа и за тва се наложи, скандали много съм правел и съм стоял по 40-50 минути и съм се утървал, но напоследък ме спират все печени, в събота отивам в СТЗ и за първи път отивам там и гледам неква уличка 'Парчевич" мушкам се вътре и гледам един "милицонер' паркирам си чинно до патрулката и му викам "абе некъде тука да паркирам" той ме гледа малко тъпо и и вика абе ти книжка имаш ли тука забранено влизането, ама ае ходи на съседната улица и си ок. Педи около два месеца ме спират между Плевен и Сф , някъв и вика я щракни къси дълги и вика ае на следващата бензиностанция си сложи крушка, ае бегай нито документи нито нищо ми иска, преди тоя слуай бях пил две три биири и баш тогава жената решила да ражда, ко да прая качвам се да я карам , оставям я и тръгвам и няма след двеста метра ме спират и още със свалянето на джама му викам на ония, колега оставил съм жената да ражда и отивам да се оправям, той само вика нма проблеми ходи се оправяй :)

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Пон 15 окт 2007 16:44

Значи момчета пресен пример .Преди 15 дена ми се наложи да ходя до София и вЪпрОса ми е наи вече към Софиянци.Срещата ми беше до хотел Плиска а приятеля ми ми каза дя мина по локалното тоест кадето са такситата но не ми каза откаде.Наближавам аз Плиска и гледам колите по локалнота но аз не мога да се включа и някяде 100 метра преди Плиска има един знак със две стрелки надолу едната наляво другата надясно да ви кажа честно завравил съм го знака какво означава но за мен означаваше примени отдясно или отляво тъй като това ми даваше право поне аз така си мислех да влезна в локалнота тоест надясно аз си завих ката пич и нещеш ли на 20-метра от мен полицаите спират ме така аз съм спокоен всичко ми е в ред и ми казват не видя ли знака излъгах ги защото не знам какво означава казах не и се почна една за точки за пари викам им Момчета НЕ МИ ЧЕТЕТЕ ПРАВАТА А МИ ПИШЕТЕ АКТА И ДА СИ ХОДЯ.и започнаха едни такива вапроси от каде си какво правиш в столицата понеже виждат че съм със Смолянска регистрация даи си документите и всичко нали знаете какво се иска 10 мин стоят в колата аз съм вънка и мисля че ми пишат акта нищто подобно излезна единия и пак почна дали съм имал актове аз не досега е този щее първия викам ок нямя проблеми пишете го и както отвори да го пише не знам какво му стана каза аиде от нас да мине бегаи викам ок колко и изкарах 10 лева а те неее ще ни видят викам окий и си тръгнах .Та въпроса мие имам ли право на това място да завивам надясно после прочетох за знака и до колкото разбирам да значи не съм в нарушение.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пон 15 окт 2007 16:51

doking написа:Значи момчета пресен пример .Преди 15 дена ми се наложи да ходя до София и вЪпрОса ми е наи вече към Софиянци.Срещата ми беше до хотел Плиска а приятеля ми ми каза дя мина по локалното тоест кадето са такситата но не ми каза откаде.Наближавам аз Плиска и гледам колите по локалнота но аз не мога да се включа и някяде 100 метра преди Плиска има един знак със две стрелки надолу едната наляво другата надясно да ви кажа честно завравил съм го знака какво означава но за мен означаваше примени отдясно или отляво тъй като това ми даваше право поне аз така си мислех да влезна в локалнота тоест надясно аз си завих ката пич и нещеш ли на 20-метра от мен полицаите спират ме така аз съм спокоен всичко ми е в ред и ми казват не видя ли знака излъгах ги защото не знам какво означава казах не и се почна една за точки за пари викам им Момчета НЕ МИ ЧЕТЕТЕ ПРАВАТА А МИ ПИШЕТЕ АКТА И ДА СИ ХОДЯ.и започнаха едни такива вапроси от каде си какво правиш в столицата понеже виждат че съм със Смолянска регистрация даи си документите и всичко нали знаете какво се иска 10 мин стоят в колата аз съм вънка и мисля че ми пишат акта нищто подобно излезна единия и пак почна дали съм имал актове аз не досега е този щее първия викам ок нямя проблеми пишете го и както отвори да го пише не знам какво му стана каза аиде от нас да мине бегаи викам ок колко и изкарах 10 лева а те неее ще ни видят викам окий и си тръгнах .Та въпроса мие имам ли право на това място да завивам надясно после прочетох за знака и до колкото разбирам да значи не съм в нарушение.

Точно там може само да се излиза от локалното (т.е. бил си в нарушение) а за да влезеш в локалното и по него да стигнеш до Плиска трябва да слезнеш преди моста после през кръговото на 4-ти километър и тогава да свиеш в локалното
п.п. Там редовно има полицаи които точно това дебнат

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пон 15 окт 2007 17:57

Миналия месец трябваше да ходя няколко пъти до Кърджали,и четерите пъти ме спряха.Всеки път ме питаха защо идвам в Кърджали аз им отговарях по бизнес и нищо повече всеки път претърсваха колата и като видяха че няма за какво да се хванат се отказаха бавиха ме по 15 минути най-малко...

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Пон 15 окт 2007 19:03

hilqdarka написа:
doking написа:Значи момчета пресен пример .Преди 15 дена ми се наложи да ходя до София и вЪпрОса ми е наи вече към Софиянци.Срещата ми беше до хотел Плиска а приятеля ми ми каза дя мина по локалното тоест кадето са такситата но не ми каза откаде.Наближавам аз Плиска и гледам колите по локалнота но аз не мога да се включа и някяде 100 метра преди Плиска има един знак със две стрелки надолу едната наляво другата надясно да ви кажа честно завравил съм го знака какво означава но за мен означаваше примени отдясно или отляво тъй като това ми даваше право поне аз така си мислех да влезна в локалнота тоест надясно аз си завих ката пич и нещеш ли на 20-метра от мен полицаите спират ме така аз съм спокоен всичко ми е в ред и ми казват не видя ли знака излъгах ги защото не знам какво означава казах не и се почна една за точки за пари викам им Момчета НЕ МИ ЧЕТЕТЕ ПРАВАТА А МИ ПИШЕТЕ АКТА И ДА СИ ХОДЯ.и започнаха едни такива вапроси от каде си какво правиш в столицата понеже виждат че съм със Смолянска регистрация даи си документите и всичко нали знаете какво се иска 10 мин стоят в колата аз съм вънка и мисля че ми пишат акта нищто подобно излезна единия и пак почна дали съм имал актове аз не досега е този щее първия викам ок нямя проблеми пишете го и както отвори да го пише не знам какво му стана каза аиде от нас да мине бегаи викам ок колко и изкарах 10 лева а те неее ще ни видят викам окий и си тръгнах .Та въпроса мие имам ли право на това място да завивам надясно после прочетох за знака и до колкото разбирам да значи не съм в нарушение.

Точно там може само да се излиза от локалното (т.е. бил си в нарушение) а за да влезеш в локалното и по него да стигнеш до Плиска трябва да слезнеш преди моста после през кръговото на 4-ти километър и тогава да свиеш в локалното
п.п. Там редовно има полицаи които точно това дебнат
Да колега разбрахслед това от каде да влезна преди моста но мисълта ми беше за знака и на други места го има идентичное там може да свиваш и в двети посоки а тук не не разбирам

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 15 окт 2007 19:08

doking написа:...

Изображение

Г11 Преминаване отдясно или отляво на знака

Знакът обаче се отнася за трафика в локалното. От Цариградско нямаш право на десен завой там.

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Пон 15 окт 2007 19:27

Varbona написа:
doking написа:...

Изображение

Г11 Преминаване отдясно или отляво на знака

Знакът обаче се отнася за трафика в локалното. От Цариградско нямаш право на десен завой там.
Е ама аз не сам го разбрал чее само за локалното Мерси за отговора все пак вече съм наясно

Потребителски аватар
lozanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozanov » Пон 15 окт 2007 19:49

da__buzz написа:предлагам тази тема да я направим анкета

та то има ли некои който да не е давал??? :twisted:

Потребителски аватар
GTI-8V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI-8V » Пон 15 окт 2007 19:52

wili98 написа:
Stefan написа:Налага се, но дали е задължителна :?:

резервната гума ли е?
ЦЪ
чл. 139
(2) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Движещите се по пътя три- и четириколесни
моторни превозни средства се оборудват и със:
1. обезопасителен триъгълник;
2. аптечка;
3. пожарогасител;
4. светлоотразителна жилетка.

Имаше внесена промяна но гледам е отпаднала при гласуването..

ами точно както си мислих, претесних се че съм пропуснал нещо че сички ми коли за без ресервната, хахаха

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”