Благодаря предварително на всички отзовали се
Навигация на лаптоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Навигация на лаптоп
Интересува ме възможно ли е лаптоп с определен софтуер(какъв) да се ползва за навигация при положение че определено превозно средство няма такава. Става въпрос не за карта на определен град, а за навигаиця в реално време. Да показва къде си в момента и т.н
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Опцията е такава, че когато имаш ГПС рисийвър на усб, връзваш го към Лаптопа и от там -
по голям скрийн, зареждаш лаптопа от колата и най-голямото предимство на усб рисийвъра е
че идва с дълъг кабел и магнит с който можеш да прекараш от горе на колата, което е добре понеже ще имаш по малка загуба на сигнал от спътника
по голям скрийн, зареждаш лаптопа от колата и най-голямото предимство на усб рисийвъра е
че идва с дълъг кабел и магнит с който можеш да прекараш от горе на колата, което е добре понеже ще имаш по малка загуба на сигнал от спътника
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
даам, аз ползвах няколко вида гармини за кола и констатирах че старите модели са по добри от някой нови,
ц330 е дост по добър от Нуви-то 350, а от по скъпите може и да ги бива
за сега гледам магелана се държи доста стабилно, има и доста голямо значение и от екранировката на автомобилите,
понеже при различните автомобили различно се губи сигнала, за това си е най добре външен според мен
ц330 е дост по добър от Нуви-то 350, а от по скъпите може и да ги бива
за сега гледам магелана се държи доста стабилно, има и доста голямо значение и от екранировката на автомобилите,
понеже при различните автомобили различно се губи сигнала, за това си е най добре външен според мен
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен е от голямо значение на коя фирма ще бъде, аз бих предпочел Гармин,
но трябва да се съобразиш с това къде ще го ползваш, ако е в Бг виж какви карти има
Цената на усб гпс е около 100-150 $ в уса, не знам в БГ колко са.
За избора най хубаво е да се изкаже колега който е ползвал усб гпс в БГ или потърси инфо в клубс дир бг
или пък може да отидеш в Геотрейд на Васил Левски 80 в София, лидери са ще ти обяснят за картите
но трябва да се съобразиш с това къде ще го ползваш, ако е в Бг виж какви карти има
Цената на усб гпс е около 100-150 $ в уса, не знам в БГ колко са.
За избора най хубаво е да се изкаже колега който е ползвал усб гпс в БГ или потърси инфо в клубс дир бг
или пък може да отидеш в Геотрейд на Васил Левски 80 в София, лидери са ще ти обяснят за картите
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Аз ползвам Холукс 240 на bluetooth заедно с МапПойнт на Майкрософт. Много е добра, ако я ползваш в европа, ама идеш ли към Сърбия (която е едно сиво петно на картата, може би заради войната) и БГ си е еб"""о майката - не струва.
Иначе Холукса последно го гледах за 65 евро и преди 6 месеца го даваха най-добрия приемник на ГПС за блутоот.
Иначе Холукса последно го гледах за 65 евро и преди 6 месеца го даваха най-добрия приемник на ГПС за блутоот.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Няма подходящ софт за ПЦ и навигация, пък и няма смисъл.
Имаш 2 варианта:
1. PNA това си е чиста навигационна система с вграден ГПС, карти и т.н.Имаш огормен избор за европа, за БГ няма свястно решение.
2. PDA + GPS. Аз лично съм избрал това. Предимството е че мойе да пробваш много програми и която ти допада най-много нея оставяш. Също така имаш елементарна актуализазия на карите. Тук програмите са: ТомТом, Igo (NavNGo), Navgon, Route66, както и други по/малко популярни.
За повече инфо чети тука, писали сме много:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=26&sid=76c2ff16c61d4c819f44ab25791819bc
Имаш 2 варианта:
1. PNA това си е чиста навигационна система с вграден ГПС, карти и т.н.Имаш огормен избор за европа, за БГ няма свястно решение.
2. PDA + GPS. Аз лично съм избрал това. Предимството е че мойе да пробваш много програми и която ти допада най-много нея оставяш. Също така имаш елементарна актуализазия на карите. Тук програмите са: ТомТом, Igo (NavNGo), Navgon, Route66, както и други по/малко популярни.
За повече инфо чети тука, писали сме много:
http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=26&sid=76c2ff16c61d4c819f44ab25791819bc
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
най-важното е с какъв бюджет и за какви цели
добър вариант е директно да си вземеш навигационен Garmin или Alan
Препоръчвам ти GPS garmin 60 и Alan map 500 и двата вършат добра работа, но в ALAN имаш и слот за карти с памет. Цените на тези два модела са около 400лв.
Прдимства пред други варианти (за автомобили и usb-дивотии):
1.винаги ти е под ръка (а ако ти потрябва извън автомодила)
2.икономични на енергия
3.винаги можеш да ги вържеш с USB за PC в реално време със софтуеъра в комплекта
4.в автомобил хващаш спътници - слагаш го на таблото под предния джам и няма проблеми(винаги можеш да си купиш и външна антенка, но няма смисъл- аз ползвах, но вече не)
Успех с избора!
добър вариант е директно да си вземеш навигационен Garmin или Alan
Препоръчвам ти GPS garmin 60 и Alan map 500 и двата вършат добра работа, но в ALAN имаш и слот за карти с памет. Цените на тези два модела са около 400лв.
Прдимства пред други варианти (за автомобили и usb-дивотии):
1.винаги ти е под ръка (а ако ти потрябва извън автомодила)
2.икономични на енергия
3.винаги можеш да ги вържеш с USB за PC в реално време със софтуеъра в комплекта
4.в автомобил хващаш спътници - слагаш го на таблото под предния джам и няма проблеми(винаги можеш да си купиш и външна антенка, но няма смисъл- аз ползвах, но вече не)
Успех с избора!
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
GPS garmin 60 и Alan map 500 за навигация!!!??? Въх колега не думай. И от къде ще си свали навигационни карти за тея модели. Това са си модели за ориентиране. Има си за автонавигацията подходящи решения, тея модели не са баш за града.
Ето на това ми викам навигация за града:
ПС: тоя скриншот е от Igo (за ПДА) или Miomap (за PNA)
Ето на това ми викам навигация за града:
ПС: тоя скриншот е от Igo (за ПДА) или Miomap (за PNA)
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”