Да питам и аз едно въпросче да кажете дали и при вас се е случвало ,
то първо за пробмема(може би ?) няколко пъти ми се случва като спирам педала на спирачката да ме рита , а също и изпращява доста яко(има ABS ако някои пита) иначе си спира без проблеми миналия месец смених накладките , някои да каже това от кво се получава ако знае де
Спирачки
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
fidrimku написа:Нормално е при по-старите ABS се получава така и на предишната ми кола го имаше карай спокойно!
Точно!
Само дето мисля, че и при по-новите би трябвало да го има, но да е едва забелижимо.

А съвета 'карай спокойно' е абсолютно точен!

Рита те педала, защото натискаш яко спирачката, сработва АБС-а и... това е което се усещакато реакция къмшофьора

- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе и аз да питам нещо, как е по правилно да се спира - на мотор и ли газ и спирачка... че тука ми разправят ако спирам на мотор ще си запазя накладките по-дълго време
и ак оспирам само със спирачка след колко време ще са за смяна (че ги сменях наскоро с некви немски че едната накладка тропаше и струваха 130 лева)

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Спирачките аз лично ги използвам само за екстремни спирания или когато спирам на светофар.
Намаляването на скороста, за да влезна в завой винаги ми е на 1 или 2 предавки (през определено време и обороти, разбира се!) надолу и без исползване педала на спирачките.
Амааа...малко ми мина времето на простотийките....
Не се доказвам пред гаджетата вече 
Намаляването на скороста, за да влезна в завой винаги ми е на 1 или 2 предавки (през определено време и обороти, разбира се!) надолу и без исползване педала на спирачките.
Амааа...малко ми мина времето на простотийките....

radotom написа:Спирачките аз лично ги използвам само за екстремни спирания или когато спирам на светофар.
Амааа...малко ми мина времето на простотийките....Не се доказвам пред гаджетата вече
Как ми се иска и аз да вкарам 2ра или 3та за да намаля,но не влизат като се движа с над 40.Доста кофти са ми скоростите.5-та си ок така че смятам,че не е от маслото.А сьединителя е за смяна общо взето,така че тьрся проблема в него.
А по темата ползвай си спирачките,не пести накладките.Както и да караш 1на година ще искарат.

- nkalizatura
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”