Имате ли трети стоп?
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Аз си сложих веднага след като купих колата. Определено е полезно.
Взех го от Илиенци, светодиоден за 4 лв. Е наложи се и малко доработка, но стана
.
За закрепване използвах малки прозрачни вендузки. За една година е падал само веднъж. Иначе лепенките не вършат работа.
Намират се и такива (пак евтини китайки), при които разлика не се усеща.
Взех го от Илиенци, светодиоден за 4 лв. Е наложи се и малко доработка, но стана

За закрепване използвах малки прозрачни вендузки. За една година е падал само веднъж. Иначе лепенките не вършат работа.
И мен ма кефи 3-тя стоп..ама като видя тея "китайки" (дето разликата в червената светлина от тази на стоповете е от тука до Марс), и ме фаща яд да си сложа...
Намират се и такива (пак евтини китайки), при които разлика не се усеща.
Последна промяна от stil на Вто 09 авг 2005 15:17, променено общо 1 път.
- izzo
- Автомобил: 96 Puntamera
- Двигател: diesel
- Контакти:
reboot написа:izoo, ти ли лепна тая лепенка или така си го купил ?
Аз.... понеже махнах всички емблеми от колата, за sleeper look,
и ми се случваше хора д апитат - 'какво фау ве е тфа?'
Та намерих оригиналния шрифт и един ми ги направи няколко.
Много е ефектно, щото не се вижда докато не натиснеш спирачките.
Но като натисна се вижда много контрастно, и НЕ ПРЕЧИ на светлината.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз мойте на голфа съм ги вързал с трифазен кабел, четири квадрата дебел
Са сериозно. Помисли ли преди да питаш или първо питаш а после мислиш???? Как може да се захрани допълнителен стоп освен от стоп светлините. На Голфа 2-ка на стоповете има допълнителни изходчета на всяко гнездо за крушка. Е от там се тегли кабела. А за това какъв кабел да ползваш - ми погледни някой кабел от инсталацията, било на стоповете било на фарове, мигачи и т.н. и такъв ползвай. Ако ти е много философия, като вземеш стопа ела щи го вържа.

Са сериозно. Помисли ли преди да питаш или първо питаш а после мислиш???? Как може да се захрани допълнителен стоп освен от стоп светлините. На Голфа 2-ка на стоповете има допълнителни изходчета на всяко гнездо за крушка. Е от там се тегли кабела. А за това какъв кабел да ползваш - ми погледни някой кабел от инсталацията, било на стоповете било на фарове, мигачи и т.н. и такъв ползвай. Ако ти е много философия, като вземеш стопа ела щи го вържа.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dude написа:не виждам какво се учудваш?
дори и да питам нещо тъпо, не мисля ,че трябва да ме квалифицират като "немислещ"?
Малко тона ти не ми харесва, ама карай. Не казвам че си питал нещо тъпо, а че можеше да се замислиш преди да попиташ. Както и да е писна ми да обяснявам на някой нещо и после той да каже "Ама аз тва съм го правил много пъти" /не визирам тебе/.
За третия стоп. Не мисля че има смисъл да изпиша 1 страница обяснения при положение че нагледно става за 2 минути. Ако имаш нужда, обади се, ела и ще ти го покажа на място.
Иначе с 2 думи - от стопа, минава през лявата/дясната част на купето, т.е. вътрешната страна на калника към тавана, от там през тавана трябва да мине през едно гумено набръчкано маркуче през което минават кабелите за задната чистачка, реотаните и водата за задната чистачка. Решаваш къде ще е стопа, правиш дупцица и изкарваш от там кабела.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”