Passat B4 или B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 17 окт 2007 12:03

juve написа:А бе не искам да разлайвам кучетата , ама като гледам във форума , маса народ каза , че би си купил и сега Г2 ако ги имаше нови .... защо е така , питам аз ? Да не би да вози по добре от новите голфари , или е по модерен, по аеродинамичен , по икономичен ? Ааа сетих те се ! защото е много здрав ..... вози те , върши работа и не се сещаш за него .... а новите знаете , че каквото и да говорите са ПО чупливи от него , - ако и да са модерни .... същия номер е приложим и при пасата - Б3/Б4 са стари , немодерни , ама ако искаш да си вършиш работа са супер ...нямат 1000 сензора , кой от кой по скъпи и предаваши богу дух когато се сетят... п.с тъжно ми е че превъзнесох тея друсащите голфари :wink: ама се налагаше за науката :wink: :wink:

Golf 2 има 1 много голям недостатък - не се чупи или започва след 15-20 години , докато новите започват да се трошат като станат на 2-3 г .

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Сря 17 окт 2007 13:14

Здравеит колега нека и аз да си кажа мнението .От 6 месеца и аз съм притежател на b5 1997Г 1.6 БЕНЗИН седан автоматик.Колата си я докарах от Австрия и аз като теб имах 5200 евр .Моята кола беше супер запазена само със една забележка на предна дясна врата леко хлътнала работа за 100 лева но пък заради това я взех доста изгодно.Нямял съм удоволствието да карам или да се возя на b4 но като се качих на тази кола 1800 км ми беше докарването не мага да ти опиша удоволствието от карането и возията.Значи това е типично семейна кола за дълги растояния багажник голям въртре широка.Взех я със сервизна книжка но така и не преведох какво е сменяно по нея затова смених всичко като за ролките и ремъците със труда и части от тях ми искаха 250 лева но в последствие ми казаха че още една ролка са сменили 80-лева и помпата за водата100- лева.Тука малко ме изпързаляха но майната му.Така че приятел не се чуди между двата автомобила един живат живеем и сега ако не покараме по хубави коли когааа.И един съвет Никога от България или Италия ако имаш възможност Австрия или Германия Казвам ти го понеже пътувах със автожамбази и доста историики за коли научих.Успех Ако нещо те интересува питай

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 17 окт 2007 13:23

Значи това е типично семейна кола за дълги растояния багажник голям въртре широка

е това е вън от всякакво съмнение ...то пасат версията тясни няма... :wink:
искаха 250 лева но в последствие ми казаха че още една ролка са сменили 80-лева и помпата за водата100- лева.Тука малко ме изпързаляха но майната му.

Ми не са те изпързаляли , то на по новите коли се сменят такива неща като помпата и без да протече , че после да не се налага да ти разглобяват цялата предница заради една смешна помпа :wink:
съвет Никога от България или Италия ако имаш възможност Австрия или Германия

тая работа е до късмет - ако някой си мисли , че няма маскари и по северните ширини - много се лъже ..... просто там са доста по малко ...ама ако нямаш късмет 1 К*р ще има между 100 стола и баш на него ще седнеш ..... :lol: :lol:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 17 окт 2007 13:29

doking написа:... понеже пътувах със автожамбази и доста историики за коли научих.Успех Ако нещо те интересува питай

Те ли ти препоръчаха 1.6 + автоматик?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 17 окт 2007 13:42

:D :D с гаранция са те !! :wink: то такова нещо трудно се продава ...даже да не се оливам , ама и моето "мощно "магаре току се пробута мааалко по лесно :wink:
сори са оффа :oops:

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Сря 17 окт 2007 15:34

juve написа:

:D :D с гаранция са те !! :wink: то такова нещо трудно се продава ...даже да не се оливам , ама и моето "мощно "магаре току се пробута мааалко по лесно :wink:
сори са оффа :oops:
Не колега калата сам сия харесах макар 1.6 +автоматик отидох за Бора но под 6-6.5 евро Забрави също и b5 нямяше голям избор тръгнах на дизел и там същата работа нямях толкова пари вярное че автоматика гори малко повече но за мен няма значение горивото а наистина правят и там доста шашми особеноо арабите з а моята кола тъкмо я бяха докарали нямя и 30 мин и аз я взимам нямяхя време да свалят нито мр3 нито зимните гуми.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 17 окт 2007 16:18

ами не знам за колегата , ама аз се "дърля" за размера на двигателя и автоматичната.... защото единствената автоматична, която съм карал беше на мерцедес 2.5 бензин ( направен на газ) и мисля, че като динамика 1.6 не е удачен избор ...нещо като моето тежко купе и двигателя 75 коня ....ама при тебе и горенето .....бензин ...хилаво ДВГ ...пасат ..... автоматична....... = изпреварване кошмар :evil:
пфу , пак оспамихме темата на човека :(

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 17 окт 2007 16:29

juve написа: че като динамика 1.6 не е удачен избор ...нещо като моето тежко купе и двигателя 75 коня ....ама при тебе и горенето .....бензин ...хилаво ДВГ ...пасат ..... автоматична....... = изпреварване кошмар :evil:

Само уточнявам мотори 1,6 при Б5 са 101, 105 или 110 к.с. , няма 75к.с.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 17 окт 2007 16:30

В5

doking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doking » Сря 17 окт 2007 16:37

madmen написа:
juve написа: че като динамика 1.6 не е удачен избор ...нещо като моето тежко купе и двигателя 75 коня ....ама при тебе и горенето .....бензин ...хилаво ДВГ ...пасат ..... автоматична....... = изпреварване кошмар :evil:

Така е съгласен съм че този мотор е слаб за автоматик 1.6 и то на пасат но мога да те уверя че със изпреварването нямя проблеми и си прав нама 75 к.с моят се води 74к.с - по малък данък все пак изчислиха ми го данъка за 100 КW :D

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 17 окт 2007 16:47

ми аз колега не съм казвал , че е 75 коня.... казвам че моето купе е със 75 коняно не съм с автоматик и е дизел ..... :lol:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 17 окт 2007 18:15

juve написа:
Значи това е типично семейна кола за дълги растояния багажник голям въртре широка

е това е вън от всякакво съмнение ...то пасат версията тясни няма... :wink:
искаха 250 лева но в последствие ми казаха че още една ролка са сменили 80-лева и помпата за водата100- лева.Тука малко ме изпързаляха но майната му.

Ми не са те изпързаляли , то на по новите коли се сменят такива неща като помпата и без да протече , че после да не се налага да ти разглобяват цялата предница заради една смешна помпа :wink:
съвет Никога от България или Италия ако имаш възможност Австрия или Германия

тая работа е до късмет - ако някой си мисли , че няма маскари и по северните ширини - много се лъже ..... просто там са доста по малко ...ама ако нямаш късмет 1 К*р ще има между 100 стола и баш на него ще седнеш ..... :lol: :lol:

Това като го чуя "да ти разглобяват цялата предница" и ми призлява - що почти всички които не карат Б5 или Б5.5 си мислят, че свалянето на бронята с другите анджиклами е адски трудо и времеемко?

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Сря 17 окт 2007 18:57

Ми като има места, дето за смяна на обтегач с ролка свалят отпред всичко,така ще е.Те хората не са виновни,че не знаят.Пък кой вярва на глупости е друга тема.Ако колегата избере В5 да знае,че е добре 1-2 пъти в годината отпред да се сваля маската за да се почисти на пароструйка питата на климатроника-просто ефекта е по-голям от "дефекта" на свалянето.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 17 окт 2007 21:31

Това като го чуя "да ти разглобяват цялата предница" и ми призлява - що почти всички които не карат Б5 или Б5.5 си мислят, че свалянето на бронята с другите анджиклами е адски трудо и времеемко?

ами колега , то не е и нужно да е такова :wink: просто това е един добър повод да се калкулира една прилична цена за труд .... а като си видиш разкулачената предница ти се вярва , че си заслужава .... Иначе Ханс ги мисли обикновено тези неща , не винаги , ама в повечето случаи :lol:
а пропо , може би не се сваля нищо и всички си измислят ? :wink: Ей сега е момента , да ги развенчаеш :lol:

Major
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major » Чет 18 окт 2007 3:11

аз си взех читав Б4 за 5500 и съм много доволен

Върни се в “Passat”