Passat B4 или B5?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 18 окт 2007 5:19

juve написа:
Това като го чуя "да ти разглобяват цялата предница" и ми призлява - що почти всички които не карат Б5 или Б5.5 си мислят, че свалянето на бронята с другите анджиклами е адски трудо и времеемко?

ами колега , то не е и нужно да е такова :wink: просто това е един добър повод да се калкулира една прилична цена за труд .... а като си видиш разкулачената предница ти се вярва , че си заслужава .... Иначе Ханс ги мисли обикновено тези неща , не винаги , ама в повечето случаи :lol:
а пропо , може би не се сваля нищо и всички си измислят ? :wink: Ей сега е момента , да ги развенчаеш :lol:

А ти да си прочел някъде, написано от мен, че не се сваля? :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 18 окт 2007 9:30

свалят отпред всичко,така ще е.Те хората не са виновни,че не знаят

ето товаме провокира най - вече , но не мога да не призная, че де факто не си го казал ти ...така че критиката се приема 100 % :!: :wink:

...обаче тогава колега нека не ти призлява , като чуеш че се разглобява цялата предница - лесно, трудно няма лъжа ,няма измама :wink: :wink:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 18 окт 2007 10:24

Нищо не разбрах :gruebel

Нали за да се получи достъп до ремъка трябва да се свали бронята и двата радиатора ?!?!

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Чет 18 окт 2007 12:18

Major написа:аз си взех читав Б4 за 5500 и съм много доволен

:006: :да:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 18 окт 2007 13:05

juve написа:
свалят отпред всичко,така ще е.Те хората не са виновни,че не знаят

ето товаме провокира най - вече , но не мога да не призная, че де факто не си го казал ти ...така че критиката се приема 100 % :!: :wink:

...обаче тогава колега нека не ти призлява , като чуеш че се разглобява цялата предница - лесно, трудно няма лъжа ,няма измама :wink: :wink:

Колега JUVE,безспорен факт е,че обслужването на В5 е по-трудоемко от на В4.Ама нали за това е тая тема-човека да събере мнения кво печели и кво губи при покупка на една от двете коли.Аз лично предпочитам в такива случаи да дам мнение,отколкото да агитирам.
Между другото снощи най-накрая ми докараха В4,1.9, тди,90к.с. от немско,от първи собственик,200000км/реални/ за 7000лв.Да видим дали ще се налага да плача по нея във форума.Иначе колицата е много изпъната!!

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 18 окт 2007 18:37

Чета и чета и стигам до извода, че за мен най-добрия вариант е Б4 двулитров бензин. Пък и двигатела да ми гръмне ще имам 6К за нов :lol: Явно предимстава на Б5 не са чак толкова много, че да е двойно по-скъп. По-добрата возия и по-красивия външен вид не са достатъчни да ме обедят в Б5. Може да слагате катанеца.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 18 окт 2007 19:44

вземи си 16 волтов - АБФ
ще останеш доволен вервай ми

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 18 окт 2007 20:36

.Аз лично предпочитам в такива случаи да дам мнение,отколкото да агитирам.

а бе аз че разводних темата на колегата е факт :oops: обаче са ме движели най добри намерения :!: В моята служба всички коли са поне 2003 година ..и по млади ... всички да дизели и що годе резачки с изключение на пежото баничарка ...мислите ли , че много ми се е искало от 160 коня през седмицата да се метна на 75 събота и неделя :?: :?: Обаче моите терзания отстъпиха място на здравия разум .... колкото и колегите с младите коли да разправят , че масрафите им са "почти " като на старите , не им вярвам много .... разбира се ако паднеш на громпел , който е прост и стар и много издухан не е като да паднеш на млада права и запазена кола , обаче при равни условия новите коли хапват доста финикийски знаци и не само защото по принцип новите неща са по трошливи , ами и защото новите са усложнени , наблъскани с електроника и изискващи доста специализирани грижи , които пак пари искат .... а ако както вече поне 3 пъти тук споменах нямаш реално достатъчно пари да си поддържаш колата поне безопасна за тебе и за другите трябва да се задоволиш с нещо по старо :!: Това е целта на моите твърдения - да блесне истината :!: Иначе ако е да вадя някаква далавера - елате да видите колко различни гледни точки ( изгодни за мен ) мога да ви намеря ...... 8)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 19 окт 2007 13:23

teo_ss написа:Чета и чета и стигам до извода, че за мен най-добрия вариант е Б4 двулитров бензин. Пък и двигатела да ми гръмне ще имам 6К за нов :lol: Явно предимстава на Б5 не са чак толкова много, че да е двойно по-скъп. По-добрата возия и по-красивия външен вид не са достатъчни да ме обедят в Б5. Може да слагате катанеца.

А па ако си вземеш Б3 и ти остават 9 000. mhihi mhihi Разликата Б3/Б4 е мнооого по-малка в сравнение Б4/Б5 .... :dummy:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 19 окт 2007 14:08

Cherepaha написа:А па ако си вземеш Б3 и ти остават 9 000. mhihi mhihi Разликата Б3/Б4 е мнооого по-малка в сравнение Б4/Б5 .... :dummy:

Е те това е 100% истината. И се изчерпва темата.

Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Нед 21 окт 2007 21:51

Лично за мен/мое мнение/вземи по новата кола,ако ти позволяват паричките :oops:

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 24 окт 2007 8:07

Ами повози се на Б4 и на Б5 и след това реши. Всичко е въпрос на финанси. По новото си е по ново! Иначе тия западняци са много глупави че ни продават "читавите" си B3 B4 и т. н.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 24 окт 2007 13:16

teo_ss написа:Чета и чета и стигам до извода, че за мен най-добрия вариант е Б4 двулитров бензин. ... Явно предимстава на Б5 не са чак толкова много, че да е двойно по-скъп. По-добрата возия и по-красивия външен вид не са достатъчни да ме обедят в Б5. Може да слагате катанеца.

И за мен това е оптималния вариант като цена, поддръжка и екстри, е ако успееш да си вземеш и от последните призвеждани от модела ще е идеално.
Дано да имаш късмет.

Бих могъл да посоча много за полжителните страни на Б4, но ще се повторя до голяма степен с казаното от колегите по-горе. Определено не приемам, че модела е грозен, въпрос на вкус. Който е мераклия и има възможност би го пипнал по маската, хубави лети джанти и др. от сорта и съм сигурен, че ще хване окото повече от един стандартен Б5.
:idea: Мисля, че е интересно да се попитат и майсторите тук, колко от тях биха се заели с ремонти по б5 и следващите модели :?:

Аз бих си взел автомобил от по-ново поколение, но ако знам че ще мога да си позволя това удоволствие и финансово, а не само за да мога да се показвам известно време пред някого. :D Не си мислете, че бих се отказал от Б 5.5 :wink: .

Потребителски аватар
Shnorhel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shnorhel » Чет 25 окт 2007 11:12

и аз имах същата дилема,но предпочетох да си взема Б4 96 година края, пред 97-98 .Хубавото е че случих на пасат с всички екстри.
ако си от софия звънни един телефон в събота или неделя можеш да видиш пасата 0897847627

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Сря 31 окт 2007 20:14

имам пасат б4 купих го март от германия със тюф валиден ве4е 9000 км минах вси4ко е ок ел. стакла климатроник абс аербек 2 2000бензин много много самдоволен гледах няколко италиански но се обедих 4е са 4ерупки не си купуваи от италия за 350лв пално обслужане на б4 мотор и спира4ки имах вазмойност за б5да взема разполагах сас средства но ми трябваха за друго затова взех б4 добар избор но задалжително немски на края каквото ти е на сарце това си купи касмет

Върни се в “Passat”