проблеми със спирачките
- lubo_gti
- Автомобил:
- Двигател:
проблеми със спирачките
Имам проблем при спирането!!!При рязко намаляване започва да ми тресе волана.От какво може да е?А и ако знаете колко пари са нови наклатки за отзад и отпред?Става въпрос за GOLF 2 1.6!!!

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблеми със спирачките
lubo_gti написа:Имам проблем при спирането!!!При рязко намаляване започва да ми тресе волана.От какво може да е?А и ако знаете колко пари са нови наклатки за отзад и отпред?Става въпрос за GOLF 2 1.6!!!![]()
криви дискове ми изниква първо, но определено може и други проблеми да има...дори амортисьори, окачване...тампони, но главно залагам за дискове...
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Бат Андро мисли,че си прегрял дисковете или просто им е дошло времето.Виж как са - ако са сини или с над 1-2 мм ръб от всяка страна,АБСОЛЮТНО задължително сменяй
.
На добри цени са Raicam,можеш да сложиш и Brembo Max,Ferodo и т.н.
Задължително на новия диск - нови накладки и внимателно спиране първите 100-тина км.
На твоята кола,предвид годините не е лошо да смениш и спирачните маркучи и ЦЯЛАТА течност,ако не си го правил в близките 2 години.
Според мен най-хубавите накладки на БГ пазара,за нормално шофиране са TEXTAR,а хубави дискове - АТЕ.
На добри цени са Raicam,можеш да сложиш и Brembo Max,Ferodo и т.н.
Задължително на новия диск - нови накладки и внимателно спиране първите 100-тина км.
На твоята кола,предвид годините не е лошо да смениш и спирачните маркучи и ЦЯЛАТА течност,ако не си го правил в близките 2 години.
Според мен най-хубавите накладки на БГ пазара,за нормално шофиране са TEXTAR,а хубави дискове - АТЕ.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
lubo_gti написа:Аз доста пати в седмицата ходя до сф и изобщо не е жаля!!!но ми се струва 4е отстрани на дисковете има пове4е от 1-2мл!!!Кажи нещо за парите на дисковете и накладките???
Колко мм ти е диаметърът на дисковете?Ако не знаеш ми кажи пълно инфо за колата - двигател,година и утре ще ти дам цени.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да напишеш какви са ти.Излизат няколко варианта,има и вентилирани и невентилирани и съответно на различни цени.
Но съм силно убеден,че ще си намериш предни дискове и накладки,да кажем марка Raicam,Ferodo,Brembo за около 120 лева.Задните дискове(ако си с дискове) са по-скъпи
от предните,защото лагерите се набиват в диска,т.е. той играе ролята на главина.Ако си с барабани - максимум 40-50 лева за накладки.Задни спирачни цилиндри - около 10 лв/колело.
Но съм силно убеден,че ще си намериш предни дискове и накладки,да кажем марка Raicam,Ferodo,Brembo за около 120 лева.Задните дискове(ако си с дискове) са по-скъпи
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
съгласен сам с паследният коментар ако джантите са крива постоянно ще му играе волана а не само при спиране . По скоро са дисковете . И при мен волана играе и то постоянно но аз знам че е от гумите по не така ми се струва щото от 4 мес карам с резервната / еи нема кои да иде на гумаджия/ а тя е сигурно на 10 год. Ако мислите че не е от гумата кажете - попправете ме 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”