Online проверка на търговска марка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Online проверка на търговска марка

Мнениеот Vlad777 » Чет 18 окт 2007 22:01

Интересува ме къде мога да проверя в нета, дали е свободно име на фирма или търговска марка.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 18 окт 2007 22:12

ако питаш дали е свободно в БГ, мисля, че няма безплатен начин, защото все още бюрократите ни са много скарани с интернет, а предприемчивите искат $ за услугата :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 18 окт 2007 22:16

да. за БГ ме интересува

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Чет 18 окт 2007 22:30

Vlad777 написа:да. за БГ ме интересува

абе имаше нещо като ДАКСИ или АПИС , ама са платени - потърси в гугъл за тия двете

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Чет 18 окт 2007 22:45

Колега правил съм проучване на Нокиа за марки и т.н. сайта за Бг е http://www.bpo.bg/ , а конкретно се проверяваше на http://www.bpo.bg/bg/on-line.html , но нещо не ми го отваря в момента.. междодругото и тогава беше така..работеше когато си иска...

Пробвай и тук,ако не като влезеш в сайта от дясно в син цвят има едно BPO-online,там би трябвали да търсиш,успех :wink:

А www.wipo.int е световна база данни

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 19 окт 2007 0:13

Audi_RS* написа:Колега правил съм проучване на Нокиа за марки и т.н. сайта за Бг е http://www.bpo.bg/ , а конкретно се проверяваше на http://www.bpo.bg/bg/on-line.html , но нещо не ми го отваря в момента.. междодругото и тогава беше така..работеше когато си иска...

Пробвай и тук,ако не като влезеш в сайта от дясно в син цвят има едно BPO-online,там би трябвали да търсиш,успех :wink:

А www.wipo.int е световна база данни

ех де*а тая интелектуална собственост и оная **** с нейните проекти :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 19 окт 2007 0:29

Мерси колеги! намерих:

http://www1.bpo.bg/

На тази страница има
Изображение

Като се цъкне на него - може да се търси!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 19 окт 2007 11:37

Намерих търговската марка, която искам да регистрирам.

За да я регистрирам какво трябва да направя?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 19 окт 2007 13:08

офф

аре после сложете темата в полезни връзки и статии :idea:

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Пет 19 окт 2007 17:04

Аз съм минавал по този път-пиши на л.с. ако искаш

Потребителски аватар
Casamia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Online проверка на търговска марка

Мнениеот Casamia » Пет 25 юни 2010 18:18

Вече направиха нещо подобно на сайт за проверка на търговска марка онлайн. Ама работи само под Уиндоус. :?

http://www.lawsbg.com/the-news/1331-online-marki.html

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re:

Мнениеот kris11 » Съб 26 юни 2010 20:43

Vlad777 написа:Намерих търговската марка, която искам да регистрирам.

Отиваш в ТР и си запазваш името ,ако някой не те изпревари с/у май 30 лв. Пази се 30 дни. През 2007/8 беше така.През това време си правиш регистрацията.
След регистрацията , ако ще се регистрираш и по ДДС - не трябва да имаш дейност от момента на регистрация на фирмата до подаване на декларация в НАП. Трябва да си си направил и печат вече. Подава се 0 финансов отчет, преди искаха договор и със счетоводна фирма. На подаваната декларация собственоръчно пред данъчния визираш, че фирмата не е имала дейност, не са осъществявани сделки, с дата и подпис. До 4-5 дни излиза регистрацията по ДДС. - Отиваш пак в НАП и си взимаш картончето , което вече нито се ламинира, нито е шарено .

ВАЖНО !!. След като е регистрирана фирмата по ДДС - дори и да нямаш дейност задължително се обявява ГФО в Т.Регистър до 30.06 следващата година - дори и нулев . Такса -само 50 лв + 2-3 банков превод или 35 лв. , по електронрн път,ако имаш ел.подпис. Обявава се / публикува / само от титуляра или от нотариално упълномощен .
Ако не се публикува пак глоба и за фирмата и за управителя. Недей да чакаш месец 06, ами отрано в началото на март подавай- няма опашки и програмата им не се бъгва всеки ден.
За какъв ли Х.й трябва да се публикува и в ТР след като декларацията се подава в НАП - еми 50 лв / 35 лв/ х ХХХ ХХХ фирми

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот Aneto » Съб 26 юни 2010 21:20

kris11 написа:
Vlad777 написа:Намерих търговската марка, която искам да регистрирам.

Отиваш в ТР и си запазваш името ,ако някой не те изпревари с/у май 30 лв. Пази се 30 дни. През 2007/8 беше така.През това време си правиш регистрацията.
След регистрацията , ако ще се регистрираш и по ДДС - не трябва да имаш дейност от момента на регистрация на фирмата до подаване на декларация в НАП. Трябва да си си направил и печат вече. Подава се 0 финансов отчет, преди искаха договор и със счетоводна фирма. На подаваната декларация собственоръчно пред данъчния визираш, че фирмата не е имала дейност, не са осъществявани сделки, с дата и подпис. До 4-5 дни излиза регистрацията по ДДС. - Отиваш пак в НАП и си взимаш картончето , което вече нито се ламинира, нито е шарено .

ВАЖНО !!. След като е регистрирана фирмата по ДДС - дори и да нямаш дейност задължително се обявява ГФО в Т.Регистър до 30.06 следващата година - дори и нулев . Такса -само 50 лв + 2-3 банков превод или 35 лв. , по електронрн път,ако имаш ел.подпис. Обявава се / публикува / само от титуляра или от нотариално упълномощен .
Ако не се публикува пак глоба и за фирмата и за управителя. Недей да чакаш месец 06, ами отрано в началото на март подавай- няма опашки и програмата им не се бъгва всеки ден.
За какъв ли Х.й трябва да се публикува и в ТР след като декларацията се подава в НАП - еми 50 лв / 35 лв/ х ХХХ ХХХ фирми

нещо май се бъркаш колега - това дето си го написал еза име на фирма
А търговските марки а нещо друго. Първо се подава запитване в патентното ведомство - проверката ти я връщат в около тридесетина страници, дали няма подобна на твойта марка. След това вече подаваш за регистрация. съоветно може да е словна или с картинка или и двете. Избираш в кои класове да я регистрираш. След това около 6 месеца някой има право да възрази. И едва след този период може да се започне регистрацията. Самата процедура, докато получиш марката е около година и половина - две.
Ако нещо съм сбъркала - нека някой адвокат да ме поправи. Ама това е горе долу процедурата
И не си наумявай да я минаваш самостоятелно без адвокат. По-добре му плати на човека хонорара, отколкото да си спестиш някой лев, а да си докараш един куп бели на главата.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Online проверка на търговска марка

Мнениеот dobrin » Съб 26 юни 2010 23:15

Колеги, темата е от 2007 г.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот kris11 » Нед 27 юни 2010 17:47

Aneto написа:
kris11 написа:
Vlad777 написа:нещо май се бъркаш колега - това дето си го написал еза име на фирма
А търговските марки а нещо друго. Първо се подава запитване в патентното ведомство - проверката ти я връщат в около тридесетина страници, дали няма подобна на твойта марка. След това вече подаваш за регистрация. съоветно може да е словна или с картинка или и двете. Избираш в кои класове да я регистрираш. След това около 6 месеца някой има право да възрази. И едва след този период може да се започне регистрацията. Самата процедура, докато получиш марката е около година и половина - две.
Ако нещо съм сбъркала - нека някой адвокат да ме поправи. Ама това е горе долу процедурата
И не си наумявай да я минаваш самостоятелно без адвокат. По-добре му плати на човека хонорара, отколкото да си спестиш някой лев, а да си докараш един куп бели на главата.

Да права си колежке , не съм чел правилно. :screwy :beat_butt2
Извинявам се на форума.моля модератора да мине с гумата. :bishop

Върни се в “ОФФ-Топик - други”