Моля за помощ! Днес си тръгвам от работа и бях паркирал върху една леко повдигната шахта. Давам на зад и чух, че леко закачи отдолу, но не обърнах внимание. ОБАЧЕ след 2 метра усетих, че при завиване нещо стърже и шуми яко. Спрях и отворих капака и какво да видя - почти целия двигател беше опръскан с масло (хидравлично).
Та какво може да е станало? и проблем ли е да я закарам на свободен ход до сервиз, или трябва да ме теглят?
Ще съм мн благодарен на всички, дайте съвет и мненеия
Поздрави!
Проблем с хидравликата на Голф3 1,6ми АБУ, 94г.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
G3 написа:като за начало махми ремъка на хидравликата и я карай на ход
може би мъркуч
АбсЕлютно точно. Маркучлетата на старите машинки избиват лесно. Махаш ремъка да не върти помпата на сухо и да се прецака и отиваш в сервиза да ти кажат какво точно се е случило.
Не е болка за умирачка във всеки случаи.

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
checheto написа:а каде се намира този ремък? има един, който минава през динамото, и ангренажния. друг ремък не съм видял.
а възможно ли е да съм скапал помпата? и колко струва горе-долу това удоволствие?
А, и един друг вапрос - т.к. вече нямам масло за сервото, какво да купя и да сложа?
хидравличната помпа ще я познаеш по 2-та мъркуча /поправете ме ако бъркам/ няма как да ти я покажа нямам апарат щех да я снимам...
като е изтекло нормално да нема теч или си я сменил ?
купуваш хидравлично масло 1л мисля че събираше
тука един пасат го направиха с хидравлична помпа от опел разлиакта е в ролката излиза по евтини щото опеловите части са по евтини
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- checheto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес Niksi идва да я види и утре може да я закарам в сервиза му за ремонт. каза, че не е маркуч, а помпата явно си е заминала.
ще се опита да я ремонтира, каза че имал една хидравлична помпа за 1.8 и ще пробваме с нея.
А да имате представа дали ще стане помпа от 1.8 на 1.6? аз гледах в ЕТКА-та и май са различни, но да питам все пак?
ще се опита да я ремонтира, каза че имал една хидравлична помпа за 1.8 и ще пробваме с нея.
А да имате представа дали ще стане помпа от 1.8 на 1.6? аз гледах в ЕТКА-та и май са различни, но да питам все пак?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”