Къде във Варна да сменя помпичките за вода на фаровете?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Къде във Варна да сменя помпичките за вода на фаровете?
Здравейте, не знам дали допускате дами във вашия форум, но ще се пробвам! Работата е там, че скоро купихме Пасат В5 (или по наше му "четворка") и казанчето за вода на чистачките изпуска...или поне така мислихме, защото колкото пъти налеем вода и за няма и час-два се изпразва и свети лампата на таблото. Като ходихме в Автотрейд да го обслужват казаха, че е здраво самото казанче и маркучите към него и мислят, че може да изпуска именно от тези помпички, които пръскат вода към предните фарове, но те в момента нямали налични да ги сменят, а и едната била 95лв! Та ако на някой от вас му се е случвало-нека сподели как се проседира или да дадете някой подходящ сервиз във Варна където да могат да ги погледнат и еввнтуално-да ги сменят! Благодаря ви предварително!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
elica,
Разбира се, че дамите са добре дошли в нашия форум (колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух). Не знам за твое съжаление или радост не си първата дама във форума с такава кола (имаш дори и колежка-съгражданка) - дано не си и последната. Моля те, поне ти не наричай Б5 "четворка" - обикновено в такъв случай давам пример с наричането на сестра по определен начин, дори и при липсата й; но сега ще го спестя.
Как точно в Автотрейд разбраха че не тече от казанчето и маркучите ? Самото казанче е с особена форма, и по-голямата му част се намира между калника и предното колело. След като толкова бързо загубва водата, би трябвало някъде да има следи от нея (когато колата не се движи). Ако е наистина от пръскалките за фаровете (мисля, че помпата е една), най-лесно е временно да се спре водата натам (е, лишаваш се от миенето на фаровете) докато се смени нужната част.
За съжаление не мога да помогна за сервиз във Варна - може би ще трябва да изчакаме да се включи някой от там.
Ако не е тайна, би ли споделила подробности за колата - година, двигател, комби-седан, ... ?

Разбира се, че дамите са добре дошли в нашия форум (колкото повече, толкова повече, както казва Мечо Пух). Не знам за твое съжаление или радост не си първата дама във форума с такава кола (имаш дори и колежка-съгражданка) - дано не си и последната. Моля те, поне ти не наричай Б5 "четворка" - обикновено в такъв случай давам пример с наричането на сестра по определен начин, дори и при липсата й; но сега ще го спестя.
Как точно в Автотрейд разбраха че не тече от казанчето и маркучите ? Самото казанче е с особена форма, и по-голямата му част се намира между калника и предното колело. След като толкова бързо загубва водата, би трябвало някъде да има следи от нея (когато колата не се движи). Ако е наистина от пръскалките за фаровете (мисля, че помпата е една), най-лесно е временно да се спре водата натам (е, лишаваш се от миенето на фаровете) докато се смени нужната част.
За съжаление не мога да помогна за сервиз във Варна - може би ще трябва да изчакаме да се включи някой от там.
Ако не е тайна, би ли споделила подробности за колата - година, двигател, комби-седан, ... ?
Благодаря за бързия отговор и Sorry за "четворката", ама от скоро се интересувам от тези коли и моя "хубавец" тъй я нарича и аз от там....няма да се повтори! Значи колата е 1998г., внос от Австрия, 1.9TDI, седан, тъмнозелен металик със светъл салон...а за казанчето-в Автотрейд казаха, че по принцип за да се смени ангренажния ремък (което беше основната причина да я закараме там) трябвало да се свали цялата предница и от там мисля, че са могли да го огледат пустото казанче и да разберат, че не в него е проблема! И затова търся друг сервиз за второ мнение и наистина да я оправят, защото времето се разваля, а като вали трябва вода за чистачките, а като е празно казанчето....не мога да пътувам с един бидон в багажника и само да доливам я
!! Ами това е, надявам се да съм привлякла вниманието на някой който да помогне, ако не-здраве да е!
[/img]

[/img]
- gr_kanev
- Доктора
Мисля си, че при свалянето на предната част заради смяната на ангрнажа не се отваря достъп до казанчето. Евентуално може нещо за дюзите за фаровете. Тук колегата Dpop препоръчва сервизи във Варна. Друг вариант е да отидеш на локална сбирка - неделя, паркинга пред терапията, от 18 часа. Обикновено има хора, които могат да помогнат (ако не с друго, поне със съвет).
Какви са ти впечатленията от посещението на Автотрейд ?
Какви са ти впечатленията от посещението на Автотрейд ?
Благодаря за инфото! За Автотрейд още нищо не мога да кажа, защото не бях там като са сменяли това-онова. За парите-взеха около 600 лв. за смяна на ангренажния ремък и ролките, за някакъв маншон (ама не знам какъв), питах ги за ключ дали могат да извадят, че ние имаме уж 2, ама втория явно е правен защото не действа за централното и с него не пали колата! А те казаха, че ги поръчват от Германия ключовете и струвал около 240лв (1бр) и за около 4-5 дни идвал! Освен това задното стъкло не се отваря нещо като натискаш бутоните ама те казааха, че нямат електричари в момента (беше събота) и не могат нищо да направят! А и колата не е ходила на дълъг път от тогава, а то тогава ще си проличи според мен!
- gr_kanev
- Доктора
За електриките и ключовете потърси Сашо на 052335526, 0888854597 или 0899929912 - кажи че Григор те праща. По принцип е зает и не винаги има време. Намира се до детската градина срещу супера в "Левски", но като се свържеш ще ти обясни как да стигнеш. Всъщност той не е ключар, но има познати такива, които ме спасиха.
- DOCDOBREV
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колежке
!
Значи за добър сервиз мога да препоръчам този на Ицо и Вальо .Те се занимават с диагностика,имат и електричар и човек ,който се занимава с други ремонти.Намира се по бул.Цар Освободител до блок 70 в Младост.http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=551597fc2999e452c6692c80b79f9538&city=varna&str=%D6%C0%D0+%CE%D1%C2%CE%C1%CE%C4%C8%D2%C5%CB&num=1&grid=m5k&nType=57&oName=&oType=57&Map26_42.x=137&Map26_42.y=52
А за резервни части може да провериш в магазина на Ауто + до гарата.

Значи за добър сервиз мога да препоръчам този на Ицо и Вальо .Те се занимават с диагностика,имат и електричар и човек ,който се занимава с други ремонти.Намира се по бул.Цар Освободител до блок 70 в Младост.http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=551597fc2999e452c6692c80b79f9538&city=varna&str=%D6%C0%D0+%CE%D1%C2%CE%C1%CE%C4%C8%D2%C5%CB&num=1&grid=m5k&nType=57&oName=&oType=57&Map26_42.x=137&Map26_42.y=52
А за резервни части може да провериш в магазина на Ауто + до гарата.
re

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
-
- Автомобил:
- Двигател:
за сервиз във варна
може да пробваш в СБА-то до КАТ сервиз Торнадо собственика се казва Иван до сервиза има и магазин за части а ако нямат това което ти трябва ще го доставят за 1-2 дена.
ами в крайна сметка опряхме до Булавто-срещу Метро! Въпреки, че пишеше, че се занимават с ходова част момчетата бяха много отзивчиви и приеха проблема на сериозно! Ама в крайна сметка "побългариха" изпълнението за 3.60лв!!!Срязаха единия маркуч и го затвориха с една стяга и до там! От тогава не изтича водата, тъй че за сега нямам оплаквания!
Преди имах и един голф 3 и пак там го бяхме карали и пак останах много доволна! Ами това е .
Преди имах и един голф 3 и пак там го бяхме карали и пак останах много доволна! Ами това е .
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”