Такааа!
Хайде готвачите - препоръчайте ми рецепта за приготвяне на щука - около килограм са рибките!
Предварително Ви благодаря!!!
Кулинарен въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dinko_bonev
- Мнения: 1025
- Регистриран на: Пет 30 дек 2005 13:12
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
- boyan.chav
- Мнения: 847
- Регистриран на: Съб 07 авг 2004 23:26
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Пълнена щука
Продукти
1кг изчистена щука
50 мл лимонов сок
4 ск. чесън стар
200 мл вино бяло
60 гр масло
50 гр орехови ядки
50 гр бадеми
50 гр стафиди
100 гр морски дарове
50 мл зехтин
1/4 вр. магданоз пресен
2 домата
Приготвяне
1.Задушете в 3/4 от зехтина и половината вино всички продукти, нарязани на ситно
2.Почистете рибата, напълнете я с така приготвената плънка , зашийте отвора и я покрийте с резени домати
3.Сложете я в намаслена тава и я полейте с разтопено масло
4.Печете рибата на фурна като по време на печенето я обливайте с останалото вино, разбъркано със зехтина и лимоновия сок
5.Сервирайте я топла.
Продукти
1кг изчистена щука
50 мл лимонов сок
4 ск. чесън стар
200 мл вино бяло
60 гр масло
50 гр орехови ядки
50 гр бадеми
50 гр стафиди
100 гр морски дарове
50 мл зехтин
1/4 вр. магданоз пресен
2 домата
Приготвяне
1.Задушете в 3/4 от зехтина и половината вино всички продукти, нарязани на ситно
2.Почистете рибата, напълнете я с така приготвената плънка , зашийте отвора и я покрийте с резени домати
3.Сложете я в намаслена тава и я полейте с разтопено масло
4.Печете рибата на фурна като по време на печенето я обливайте с останалото вино, разбъркано със зехтина и лимоновия сок
5.Сервирайте я топла.
- dinko_bonev
- Мнения: 1025
- Регистриран на: Пет 30 дек 2005 13:12
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
- boyan.chav
- Мнения: 847
- Регистриран на: Съб 07 авг 2004 23:26
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Местоположение: Пловдив
- Контакти:
- dinko_bonev
- Мнения: 1025
- Регистриран на: Пет 30 дек 2005 13:12
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
- boyan.chav
- Мнения: 847
- Регистриран на: Съб 07 авг 2004 23:26
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Местоположение: Пловдив
- Контакти:
- dinko_bonev
- Мнения: 1025
- Регистриран на: Пет 30 дек 2005 13:12
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
- buFka
- Мнения: 3315
- Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: на Герена
- Контакти:
Geleto написа:buFka написа:не сте сгрешили......един единстввен път съм ял щука - бееше пържена......и определено е една от най-вкусните риби които съм ял някога. Същата вечер я сравнявахме с някваа бяла риба, на фона на щуката тая бяла риба беше кат долнопробен, смръдлив шаран.
Щото не си ял истински шаран
Геле, всеки шаран е долнопробен и смръдлив за мене....не обичам шаран просто

Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта