Някакви впечатления от Rover 214 от около 1998г. ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Някакви впечатления от Rover 214 от около 1998г. ?

Мнениеот longora » Съб 20 окт 2007 19:19

Колеги, случайно да имате някакви впечатления от тези Роувърчета. Майка ми много си го е харесала като модел, но иначе как е като качество и цени на части. Скъпа ли е за поддръжка и дали си заслужада да се купува. Иначе на вид е много хубава, но кола не се купува само на вид :) Поздрави ! И предварително БЛАГОДАРЯ !

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 20 окт 2007 19:23

Ко да ти кажа братче аз карах такъв около година и нещо.Не е лоша колицата,а и консумативите не са му кой знае какво.Ролка 70-тина кинта и ремък май беше 35.Филтрите общо не надхвърляха 50 кинта.По окачването също се намират нормални части и цени.Кофти е ако се счупи някоя част която само от Ровер става че тогава тръгва едно ходене по мъките.Мен ми се счупи лостчето за чистачките и три месеца го издирвах.Накрая го намерих за 100 кинта.Иначе като цяло колицата е много причтна :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 20 окт 2007 19:24

Туй не беше ли хонда? :D

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Съб 20 окт 2007 19:24

Tishku написа:Туй не беше ли хонда? :D
Да мотора е хонда и окачването май беше таквоз по бледи спомени :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 20 окт 2007 19:25

хонда. :wink:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 20 окт 2007 19:33

скъпи са му частите :wink:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 20 окт 2007 19:38

Че кой го кара от Дарукар /примерно - има и по-скъпи... :twisted: / да взема оригинални МГ-Ровър? mhihi
Не е чак толкова страшно, щом е за моделите, които са Хонда отдолу... Но в сравнение с нашите си машинки си е нагоре... Същата работа като с италиянските и френските "коли" - малко години, мн. екстри и ниска цена - скачай народе, майсторите и продавачите на авточасти също деца хранят... :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 20 окт 2007 20:15

И в крайна сметка излиза че не е лоша кола общо взето ... Някой части са скъпи, други са евтини като при всичко коли, но здрава ли е ? А пред Ходна Сивик предпочитам това Роувърче .. по-хубаво ми изглежда. А от Дарукар да се вземат най-много стелки или нещо от сорта. Ако става за въпрос за скъпи части от фирмените магазини .. то и в Сакар дерат яко.. примерно машинката за сваляне на стъклото на голфчето запече ( ръчна ) и в Сакар беше 90лв ... взехме за 20 от Емкомплект .. Части евтини ще има винаги според мен... но колата да не ми се чупи през седмица.. двигателите здрави ли са ( не че ще се ръчка де ) и вътре таблото и другите пластмаси също ме интересуват да не би да стане като голфа .. скърца всичко вътре .. ОТВРАТИТЕЛНО Е :( Поздрави и благодаря !

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 20 окт 2007 20:36

Бягай от 1.4/103 к.с. - евтини са, но има защо, търси Хонда ДВГ, сглобката не е като на японка, но става, за поддръжка, особено в Сф. - нищо страшно, цените са все едно правиш, хм... Да кажем - Алфа 145/146 - цените нямат нищо общо с Г-3/Венто... Но е хубаво да не ти се налага по-сериозен ремонт - едри ламарини, ДВГ, скорости...

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Съб 20 окт 2007 20:44

Колата е добра ,заслужава си парите.Здрава е ,вози меко ,не тропат пластмаси и т.н.на около 100000 км издухва гарнитурата на главата ,ама не е фатално и амортесьорите и са скъпички.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 20 окт 2007 20:45

Еми то има и 1.6 .. те ли са на Хонда ? А какво друго може да препоръчате от тия години ? Само VW Поло не ми се ще защото въобще не ме кефи пък държи егати високите цени .. може би само защото е VW и аз не знам... Приятел имаше Rover 214 седан от предишния модел и беше много добър...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 20 окт 2007 20:50

BORA за 100 000км е чудесно ако питаш мене :) Амортесьорите на голфа като си ги взимах бяха по 120-130лв парчето .. някой хора ще кажат че и това е скъпо, но качествените стоки не са от най-евтините. Един приятел казва "не съм толкова богат та да си купувам евтини части". Силно ме вълнуваше шума в купето който казваш че го няма ( от пластмасите ) И за мен количката е много готина пък и Rover са уж някви елитни коли .. за високия клас така съм чувал поне .. за по ниските не знам дали е така :)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 20 окт 2007 20:55

Стария си е чиста Хонда... За 1.4 - питай майстор, който го е правил, питай и този, който е плащал... :twisted: Английски тип ДВГ - отваряш отгоре, той се "разхлупва" и отдолу - сещайте се защо - ами и там е вече за майсторене... Последния случай с мои познати - изплюл водата /спукан маркуч/, нищо не светнало по таблото, датчика бил разположен "глупаво по рождение"... Така казал майстора, поразгледал отвътре и обявил "1.8 - 2к лв. с труда, или търси от морга - от някоя ударена, или бракувай колата"...

П.П. Майстора в случая е сериозен човек, знае и може доста, а напоследък е започнал да разбира и от Ровър-и... :twisted:

П.П.2 Миризмата и вида на това, което било останало от маслото не се поддават на описание, сумата, обявена за ремонта вкл. само ориг. части - по-евтини почти не се намират, цените са ужасТ, дори и гарнитурата /метална - английска им работа.../ е над 100 лв...

П.П.3 Бавно пиша - прегряла е слабо казано, по-основен не може да бъде - виж П.П.2... :twisted:

Последна промяна от kokovanev на Съб 20 окт 2007 21:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 20 окт 2007 21:06

А колата ли е прегряла или нещо по-сериозно е станало .. чак 2000лв да не е основен ремонт ? Много плашещи суми ....

Потребителски аватар
BORA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORA » Съб 20 окт 2007 21:08

В този форум се цени само марката VW,но ......има и други, и то доста добри кори :roll: Купи си ровърчето ,класа е ,само гледай да е запазено! Един приятел купи такъв ровър преди 3 години ,когато бяха рядкост тук ,на 66000 км реални.За две години го разби от каране и единственото което му смени бяха амортесьорите.Не се чуди.Според мен даже са неестествено евтини за такъв клас коли.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”