Някакви впечатления от Rover 214 от около 1998г. ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както казах по нагоре и аз мисля че са от така да се каже висша класа ... големите Rover`и бих ги сравнил с Jaguar. Но за тези пари ( 4000-5500лв ) мисля че тези колички са най-добрия вариант.. Няма да взема Opel а Полото на VW от тези години за мен не е кой знае какво като дизайн и двигатели ... Главно размислите ми са между Rover 214-216, Toyota Corolla, Mazda 323, Nissan Almera. Избирам между тези коли и според мен Rover`a е най-добрата ... Но това с ремонта за 2000лв ... никак не ми харесва, въпреки че аз за Голф 2 съм налял около 3000-4000лв за кво ли не .. само за да стане кола ... но си признавам че голчето ми е слабост
Поздрави

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хмммм ... има логика, и там си се продават. Докато Rover са в Дарукар ... не се бях замислял ... А в крайна сметка наистина ли са фалирали и ако са защо ... Аз просто си мисля че защото тази марка не е така наложена на пазара като останалите за това хората са с някакво пренебрежение, но чак пък толкова никой да не я харесва че чак да фалира ...
Много лошо .. хубави коли са според мен. Rover 75 е много добра кола .. А може ли да са направили нещо с MG .. примерно те да започнат да си произвеждат моделите на Rover ?

- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kokovanev видях го сега мнението ти ... Кофти случка .. особено като ти се случи на теб, но така като гледам доста колички се движат безпроблемно и доста навлизат на пазара та може да им се вдигне цената в най-скоро време. А щом го правите само с оригинални части е съвсем нормално да стъпи на такива пари .... То както обичам да си слагам всичко както е било от завода значи и мен ме чакат такива цифри, но после удоволствието от това че колата ти е като излязла от завода е неуписуемо
Поздрави!

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Цъ, фалираха си, а финансови проблеми имаха мн. отдавна - още когато пускаха чисти Хонди с техни емблеми... 75-цата е направо красива, но не ги извади и в момента някакви китайци се канят да я пускат пак с фейслифт - загрозена... Китайците щели да пускат и някои модели на МГ, с части, останали като складови наличности от по-рано...
П.П. Пак пиша бавно - цената едва ли ще се вдигне - по чисто прагматични причини /фалита.../, запазени, на малко год., с толкова екстри, на такива цени - можеш да "пипнеш" някоя Брава или Хюндай Акцент...
Има и още някои, които пак не са никаква алтернатива...
П.П. Пак пиша бавно - цената едва ли ще се вдигне - по чисто прагматични причини /фалита.../, запазени, на малко год., с толкова екстри, на такива цени - можеш да "пипнеш" някоя Брава или Хюндай Акцент...

Последна промяна от kokovanev на Съб 20 окт 2007 21:37, променено общо 1 път.
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи тотално замина хубавата марка ... щом китайци ще пускат модели нещата са на зле
Според мен са наливали много пари за дизайн и подобни неща, но не са успяли да си ги избият .. но това е друга тема. Въпроса беше дали Rover`итре си заслужават инвестицията за покупка и до тук има мнения и ЗА и ПРОТИВ ... По сериозното мнение беше за основния ремонт който отива към 2000лв, но с работата предполагам ? Няма кола като Голф 2 на който основния да е 200лв ... Общо казано съм готов да обикалям и да търся читав Rover 214
Никой не каза нищо за другите коли от които казах че избирам .. така че мисля да се действа, само ще видим кога
Благодаря ви много за помощта, съветите и мненията за колата
Всичко ми е от полза
Поздрави !
П.П. Абе Фиат и Хиундай хич не ми харесват ... особено "FIAT - Fix it again tomorow" или "Купи си ФИАТ да те е ЯД"

П.П. Абе Фиат и Хиундай хич не ми харесват ... особено "FIAT - Fix it again tomorow" или "Купи си ФИАТ да те е ЯД"
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Имам преки наблюдения върху Rover 214 is(имам си един в нашето семейство
) . Колата върми много за 1.4 , но за 2 години 3 пъти прецаква гарнитура на главата . Преди да я купи брат ми му казаха , че това се е консуматив при тях (гарнитура) но кой да слуша . За частите пак от лични наблюдения за неща по окачването се чакаше около 2 месеца докато се намерят и цената им не беше от най-добрата 

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:34, променено общо 1 път.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Ами гарнитурата се закупуваше от бившия вносител
А за окачването мисля , че беше накрайник но не съм 100% . Лично мен единствено проблема с гарнитурата ме спря да си закупя Rover , но може и при брат ми да е проблема . Преди около 3 години брат ми го взе за 6 000 лева 97-ма година,климатик,абс,серво,airbags , при положение , че горе-долу по същото време си взех голфа за 4500 92-ра година само с пълен ел. пакет
Като дизайн и вървеш ми харесва , но като поддръжка НЕ! .

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
От автомобилите, които си изредил като алтернатива, при Роувър наистина ще получиш най-много/най-ново за тези пари... За маалко отгоре /ама наистина малко/ напоследък се появиха наоколо ми няколко Ситроен /сутиен
/ Ксара, "брат му" Пежо 306, Алфа 145/146... "Прросто супер" алтернативи, като най-запазената е 1 швейцарска Алфа 145, която в началото на седмицата почна да работи като трактор - някаква пружина при променливото газоразпределение - така дочух, не се продавала отделно - ще се побългарява, защото цената на целия "чарк" била доста солена... ДВГ - 1.4, пак над 100 коня, 16 волта, 8 свещи /4 на 4 - различни
/ и т.н...
Поне не е боксер...

Последна промяна от kokovanev на Съб 20 окт 2007 22:06, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”