“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Вто 09 окт 2007 19:09

Мисля,че се заблуждаваме...че газта е хубава,май натискаме повече....поне при мен е така :roll:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 09 окт 2007 20:39

Ще си позволя да цитирам един приятел - химик: :)

Ясен ей сега ще ви направи предварителен анализ:

8% върху коя лада правят 10 конски сили, дрАгане? Щото върху моите 2 лади, заедно взети, е приблизително толкова.

Цитираните данни не са невъзможни (чисто химически), но не съм убеден, че се вместват точно в 3% оскъпяване.

Бедата е там, че за да работи добавката, тя трябва да има температура на кипене, близка до пропана и бутана. Иначе ще финишира в изпарителя и ще я източваме заедно с не-дотам-желаните добавки от пробката. Веществата, които толкова лесно се изпаряват, а освен това се смесват с пропана и бутана, са известни до едно (там голямо разнообразие не е възможно заради размера на молекуалта). През ум не ми минава какво са сложили, та да е толкова евтино. Диметилов етер? Формалдехид? А, да, веществото трябва да се отнася по-нежно към метални и гумени детайли, а продуктите от горенето да не са много отровни, значи кръгът съвсем се стесни до простите етери. Е, техните цени са корави. Освен, ако не са страничен продукт от друго производство, а не могат да се продават заради неприемливи примеси.

Отделно, че и злато да примесят в газта, пак с нищо няма да подобрят еко-показателите на АГУ, настроена богато на 5-7% CO (да вр'ви, 45% от колите на газ) или бедна до прекъсване (дан'харчи, 50% от колите на газ)

Абе с една дума, мирише ми на празни приказки, цялото това нещо.

Далеч по-добре ще направят, ако обещаят:
"65% минимум бутан, 34% минимум пропан, под 1% всякакви други вещества" - такава газ аз съм склонен и за 1.10 да си я купувам, защото ще си настроя нещата веднъж завинаги и наистина ще ми гори по-малко и ще върви добре. Замърсяването на природата, отделно.

Сега какво е - зимно време пропанът отива над 60%, презастраховат се от студа, лятно време бутанът е над 60% (по-евтин), а и през двата сезона процентите варират с повече от 15, независимо откъде зареждаш. Замърсителите отделно. Е, върви настройвай тройник и изпарител за такива горива.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 09 окт 2007 22:00

Днес пробвах новата газ и моите впечатления са доста добри.Колата е със по добра динамика но разхода е същия.За жалост в нашия град няма такава иначе бих зареждал.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 10 окт 2007 12:48

Някой зареждал ли е от тази газ на Лукойл - Петрол, т.е. дали я има вече и по тези бензиностанции/газстанции?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 10 окт 2007 13:41

Stefanoz написа:Мисля,че се заблуждаваме...че газта е хубава,май натискаме повече....поне при мен е така :roll:

не не се заблуждаваме....натискам мнооого по-малко ,а върви мнооого повече...а и гори по-малко(вече го засякох) смесено каране 50/50(градско/извънградско) като извънградско съм карал с 130-150 км/ч ....разход 8/100,а с другата газ по същите маршрути преди 2 седмици- 9.5/100 .....страхотно удоволствие!!!докато не я развалят само такава газ ще карам.....

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 11 окт 2007 8:37

така
нй накрая се наканих и напълних догоре с тази газ
разходих се специално до чистата петролка на симеоновско шосе с/у амбасадор
докато наливахме се разприказвах със служителя там за какво иде реч та :
газта си идва съвсем нормална от нефтохима, добавката идва отделно в специален метален контейнет и се напомпва в цистерната преди пълненето и с газ !!!
Така оттук съответно межем да заключим защо на накой бензиностанции тази газ ще е по-добра от на други - ако спестят количеството добавка или въобще не сложат от нея щото е времеемко а може някой да бърза за накъде - и те ти блу форс газ ама без форс-а :) :)
моите впечатления са, че има повече мощност и тяга с тази газ, за разхода по натам ще кажа ;)

п.с. тази блу форс се предлага също и на смесените Лукойл/Петрол
преди седмица заредих на тази пред КАТ с мисълта ,че е нормална и колата се движеше доста по-куцо и разхода дойде много висок та не знам какво да си мисля.... Преди зареждах само на ЕКО с карта за ползата на клуба, а и горивата определено там са много добри

Потребителски аватар
K04A
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K04A » Чет 11 окт 2007 15:59

А казаха ли Ви на 4 000 км. да отвивате пробката на изпаритела?
Работя на бензиностанция и преди година и нещо слагахме подобна добавка ХЕЛИОС. От опит мога да ви кажа, че ако газта е калпава, каквато и добавка да сложиш е все едно!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 окт 2007 17:03

One написа:...п.с. тази блу форс се предлага също и на смесените Лукойл/Петрол
преди седмица заредих на тази пред КАТ с мисълта ,че е нормална и колата се движеше доста по-куцо и разхода дойде много висок та не знам какво да си мисля.... Преди зареждах само на ЕКО с карта за ползата на клуба, а и горивата определено там са много добри
ти нямаш акъл да ходиш на тая бензиностанция ве.Цената винаги е много надута :?

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Нед 14 окт 2007 10:41

И аз вчера реших да я опитам тази "Синя сила" :lol:
Заредих на бензиностанцията на Петрол на Симеоновско шосе. Първите ми впечатления са добри. Не знам дали съм имал такава нагласа, но усетих колата да върви леко по-добре. Сега ще засичаме разхода, и ще пишем пак. Дано да има нещо вярно от цялото това хвалене на Петрол.

Поздрави

Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isho » Нед 14 окт 2007 19:41

Колеги и аз се наканих и пробвах тази 'невероятна' газ на Петрол. Заредих до горе, като в бутилката нямаше нищо от старата.
Разлика във вървежа не намирам нито на градско нито на извън градско.
Разлика в разхода на гориво също не намирам - преди ми даваше 9/100 смесен разход (като си зареждам на ОМВ Младост), последните 3 пъти зареждам в Петрол (под моста Чавдар) и разхода също ми е 9/100.
Единствената разлика, която откривам е в цената...с по 5-6стотинки по-скъпа от другите 'нормални' :roll:
За мен Петролската газ е по-скъпа, защото рекламата по телевизията струва скъпо и трябва да избият от някъде тия реклами ;)

Zhiv

Мнениеот Zhiv » Пон 15 окт 2007 9:25

Още един отзив.Заредих догоре .Действително е удоволствие да караш са тази газ.Обаче ми настръхнаха косите.Даде ми разход около 12 на сто.При условие че стандартно си е около 9.Основно извънградско , средна скорост 120.Сега пак сложих обикновена газ , да видим за колко км ще я изразходя.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 16 окт 2007 9:16

Пробвах и аз от новата газ,в началото си мислех че върви повече ама сега като заредих с нормална не съм сигурен.Едно е сигурно че разхода ми се качи с 1 литър.

Потребителски аватар
BaMBuKa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BaMBuKa » Сря 17 окт 2007 14:12

аз пък да ви кажа съм наистина след толкова обикаляне по реглажи и смяна на свещи и филтри и масла ми дойде до гуша разход 20/100 градско но уви сега зареждам от петрол наскоро я пуснаха и в моя град и колата ми свали на 15/100 градския разход и даже ми варви повече а тук в моя град има доста стръмни улици и на някои от тчх се е налагало да вкарвам 1 сега на втора си катеря без проблем даже си има ряз колата И СТИГНАХ ДО ИЗВОДА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРАМ С КИБРИТА ПО МЕСТНИТЕ ГАЗСТАНЦИИИ ДЕЕЕЕЕ*А И ЛАЖЦИТЕ СКАПАНИ ЦИГАНСКИ ТО САМО КАТО ИМ ВИДИШ ИМЕНАТА:ВЕЛИНГАЗ,БЕЕВГАЗ И ТАКА НА ТАТАК ДА ИМ ЕБА ГАЗОВЕТЕ СКАПАНИ И МЕЖДУ ДРУГОТО РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА Е 1СТ ПРИ НАС ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ДЪЛГИЯ РОМАН НО СЪМ ДОСТА ЯДОСАН МЕНЕ ША МЕ ЦАКАТ С ТОПЛА БИРА :D

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 21 окт 2007 8:13

При мен в крайна сметка разхода остана същия, така че засега ще съм пас :roll:

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

gaz

Мнениеот lozan67 » Нед 21 окт 2007 15:26

Никаква разлика във вървенето и разхода. Аз и преди си зареждах само на Лукойл-Петрол.

Върни се в “Автогазови уредби”