“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ще си позволя да цитирам един приятел - химик:

Ясен ей сега ще ви направи предварителен анализ:
8% върху коя лада правят 10 конски сили, дрАгане? Щото върху моите 2 лади, заедно взети, е приблизително толкова.
Цитираните данни не са невъзможни (чисто химически), но не съм убеден, че се вместват точно в 3% оскъпяване.
Бедата е там, че за да работи добавката, тя трябва да има температура на кипене, близка до пропана и бутана. Иначе ще финишира в изпарителя и ще я източваме заедно с не-дотам-желаните добавки от пробката. Веществата, които толкова лесно се изпаряват, а освен това се смесват с пропана и бутана, са известни до едно (там голямо разнообразие не е възможно заради размера на молекуалта). През ум не ми минава какво са сложили, та да е толкова евтино. Диметилов етер? Формалдехид? А, да, веществото трябва да се отнася по-нежно към метални и гумени детайли, а продуктите от горенето да не са много отровни, значи кръгът съвсем се стесни до простите етери. Е, техните цени са корави. Освен, ако не са страничен продукт от друго производство, а не могат да се продават заради неприемливи примеси.
Отделно, че и злато да примесят в газта, пак с нищо няма да подобрят еко-показателите на АГУ, настроена богато на 5-7% CO (да вр'ви, 45% от колите на газ) или бедна до прекъсване (дан'харчи, 50% от колите на газ)
Абе с една дума, мирише ми на празни приказки, цялото това нещо.
Далеч по-добре ще направят, ако обещаят:
"65% минимум бутан, 34% минимум пропан, под 1% всякакви други вещества" - такава газ аз съм склонен и за 1.10 да си я купувам, защото ще си настроя нещата веднъж завинаги и наистина ще ми гори по-малко и ще върви добре. Замърсяването на природата, отделно.
Сега какво е - зимно време пропанът отива над 60%, презастраховат се от студа, лятно време бутанът е над 60% (по-евтин), а и през двата сезона процентите варират с повече от 15, независимо откъде зареждаш. Замърсителите отделно. Е, върви настройвай тройник и изпарител за такива горива.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Stefanoz написа:Мисля,че се заблуждаваме...че газта е хубава,май натискаме повече....поне при мен е така
не не се заблуждаваме....натискам мнооого по-малко ,а върви мнооого повече...а и гори по-малко(вече го засякох) смесено каране 50/50(градско/извънградско) като извънградско съм карал с 130-150 км/ч ....разход 8/100,а с другата газ по същите маршрути преди 2 седмици- 9.5/100 .....страхотно удоволствие!!!докато не я развалят само такава газ ще карам.....
така
нй накрая се наканих и напълних догоре с тази газ
разходих се специално до чистата петролка на симеоновско шосе с/у амбасадор
докато наливахме се разприказвах със служителя там за какво иде реч та :
газта си идва съвсем нормална от нефтохима, добавката идва отделно в специален метален контейнет и се напомпва в цистерната преди пълненето и с газ !!!
Така оттук съответно межем да заключим защо на накой бензиностанции тази газ ще е по-добра от на други - ако спестят количеството добавка или въобще не сложат от нея щото е времеемко а може някой да бърза за накъде - и те ти блу форс газ ама без форс-а
моите впечатления са, че има повече мощност и тяга с тази газ, за разхода по натам ще кажа
п.с. тази блу форс се предлага също и на смесените Лукойл/Петрол
преди седмица заредих на тази пред КАТ с мисълта ,че е нормална и колата се движеше доста по-куцо и разхода дойде много висок та не знам какво да си мисля.... Преди зареждах само на ЕКО с карта за ползата на клуба, а и горивата определено там са много добри
нй накрая се наканих и напълних догоре с тази газ
разходих се специално до чистата петролка на симеоновско шосе с/у амбасадор
докато наливахме се разприказвах със служителя там за какво иде реч та :
газта си идва съвсем нормална от нефтохима, добавката идва отделно в специален метален контейнет и се напомпва в цистерната преди пълненето и с газ !!!
Така оттук съответно межем да заключим защо на накой бензиностанции тази газ ще е по-добра от на други - ако спестят количеството добавка или въобще не сложат от нея щото е времеемко а може някой да бърза за накъде - и те ти блу форс газ ама без форс-а

моите впечатления са, че има повече мощност и тяга с тази газ, за разхода по натам ще кажа

п.с. тази блу форс се предлага също и на смесените Лукойл/Петрол
преди седмица заредих на тази пред КАТ с мисълта ,че е нормална и колата се движеше доста по-куцо и разхода дойде много висок та не знам какво да си мисля.... Преди зареждах само на ЕКО с карта за ползата на клуба, а и горивата определено там са много добри
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ти нямаш акъл да ходиш на тая бензиностанция ве.Цената винаги е много надутаOne написа:...п.с. тази блу форс се предлага също и на смесените Лукойл/Петрол

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
И аз вчера реших да я опитам тази "Синя сила"
Заредих на бензиностанцията на Петрол на Симеоновско шосе. Първите ми впечатления са добри. Не знам дали съм имал такава нагласа, но усетих колата да върви леко по-добре. Сега ще засичаме разхода, и ще пишем пак. Дано да има нещо вярно от цялото това хвалене на Петрол.
Поздрави

Заредих на бензиностанцията на Петрол на Симеоновско шосе. Първите ми впечатления са добри. Не знам дали съм имал такава нагласа, но усетих колата да върви леко по-добре. Сега ще засичаме разхода, и ще пишем пак. Дано да има нещо вярно от цялото това хвалене на Петрол.
Поздрави
Колеги и аз се наканих и пробвах тази 'невероятна' газ на Петрол. Заредих до горе, като в бутилката нямаше нищо от старата.
Разлика във вървежа не намирам нито на градско нито на извън градско.
Разлика в разхода на гориво също не намирам - преди ми даваше 9/100 смесен разход (като си зареждам на ОМВ Младост), последните 3 пъти зареждам в Петрол (под моста Чавдар) и разхода също ми е 9/100.
Единствената разлика, която откривам е в цената...с по 5-6стотинки по-скъпа от другите 'нормални'
За мен Петролската газ е по-скъпа, защото рекламата по телевизията струва скъпо и трябва да избият от някъде тия реклами
Разлика във вървежа не намирам нито на градско нито на извън градско.
Разлика в разхода на гориво също не намирам - преди ми даваше 9/100 смесен разход (като си зареждам на ОМВ Младост), последните 3 пъти зареждам в Петрол (под моста Чавдар) и разхода също ми е 9/100.
Единствената разлика, която откривам е в цената...с по 5-6стотинки по-скъпа от другите 'нормални'

За мен Петролската газ е по-скъпа, защото рекламата по телевизията струва скъпо и трябва да избият от някъде тия реклами

- BaMBuKa
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък да ви кажа съм наистина след толкова обикаляне по реглажи и смяна на свещи и филтри и масла ми дойде до гуша разход 20/100 градско но уви сега зареждам от петрол наскоро я пуснаха и в моя град и колата ми свали на 15/100 градския разход и даже ми варви повече а тук в моя град има доста стръмни улици и на някои от тчх се е налагало да вкарвам 1 сега на втора си катеря без проблем даже си има ряз колата И СТИГНАХ ДО ИЗВОДА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКАРАМ С КИБРИТА ПО МЕСТНИТЕ ГАЗСТАНЦИИИ ДЕЕЕЕЕ*А И ЛАЖЦИТЕ СКАПАНИ ЦИГАНСКИ ТО САМО КАТО ИМ ВИДИШ ИМЕНАТА:ВЕЛИНГАЗ,БЕЕВГАЗ И ТАКА НА ТАТАК ДА ИМ ЕБА ГАЗОВЕТЕ СКАПАНИ И МЕЖДУ ДРУГОТО РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА Е 1СТ ПРИ НАС ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ДЪЛГИЯ РОМАН НО СЪМ ДОСТА ЯДОСАН МЕНЕ ША МЕ ЦАКАТ С ТОПЛА БИРА 

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
gaz
Никаква разлика във вървенето и разхода. Аз и преди си зареждах само на Лукойл-Петрол.
Върни се в “Автогазови уредби”