История за КАТ

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ivaylob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylob » Пет 12 авг 2005 20:30

Аз не съм адвокат но вече имам две спечелени дела срещу КАТ. Ето няколко съвета:
1. В тридневен срок трябва да направиш възражения. Напиши това, което си дал във форума и го изпрати до КАТ - София, Драган Цанков...(провери номера, май беше 36). Тези възражения са много важни, защото КАТ са длъжни да ги разгледат. Ако не го направят това е достатъчно основание за отмяна на евентуално наказателно постановление.
2. Сигурен ли си, че ченгетата бяха катаджии (с бели шапки и да пише "пътна полиция" на униформите)? Обикновенно в късните часове такива номерца се прилагат от охранителна полиция. Те обаче нямат право да съставят актове по ЗДвП!!! Ако не са били катаджии, подчертай това дебело със възраженията си. Имената в акта могат да бъдат на реални катаджии, но всъщност да са го написали други хора. Легитимираха ли се със значка или служебна карта?
Не е трябвало да търсиш акта по районните. Ако не ти се връчи, той няма сила! За талона е трябвало да отидеш в КАТ и да го обявиш за изгубен.
3. Трябва да изчакаш наказателното си постановление (ако има такова). Тогава си ще ти трябва адвокат или ми драсни едно ЛС и мога да ти помогна да напишеш жалбата до съда. Не я пиши на крак в КАТ (както някой съветва по-горе)! Това е работа за юрист!!! Аз ползвам подложка писана от адвокат, която засега дава успех в 50% от случаите.
По първия член, не би трябвало да ти наложат наказание или ако го направят, то със сигурност ще падне в съда. За коланите обаче е по-трудно. По закон съда приема свидетелските показания на служебни лица за доказателство, т.е. вярва на катаджиите а на тебе не! Все пак докарай всички свидетели в съда пък каквото сабя покаже... Имената и ЕГН-тата на свидетелите опиши във възраженията.
Основанието в наказ.постановление трябва да бъде същото като в акта, т.е. там да фигурират същите членове, ако не то автоматично пада в съда.
4. Огледай хуаво акта - има ли дата, час, място на извършване на нарушение и т.н. Има задължителни атрибути по закона за административните нарушения и наказания. Съветвам те да се запознаеш добре с този закон.

Желая ти успех!

Потребителски аватар
ivaylob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylob » Пет 12 авг 2005 20:37

ila написа:Заплаших ги със съд. Когато се разрових обаче, разбрах, че съдът има вътрешен правилник според който ако се обжалва решение на униформен наказанието автоматично се увеличава.

ТАКОВА НЕЩО НЯМА, ПОНЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ !!!

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пет 12 авг 2005 21:05

там е работата, че вече искам и виновните да бъдат наказани, така че в понеделник ще имам консултации с адвокати. За съжаление във фирмата, в която работя, юристите ни са силни в друга област. Не мога просто така да оставя факта, че длъжностно лице ще съставя и ще се подписва под лъжи.

иначе се оказа, че двама са охранители, а един е катаджия.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 12 авг 2005 21:40

Здравей, колега! Аз съм юрист, но за съжаление не работя като адвокат. Иначе веднага щях да се включа в борбата, защото напоследък започнаха да прекаляват тия - "зелените". Имай предвид мненията на колегите и особено на тези с опит в такива ситуации. Но също така си наеми адвокат - има си чисто процесуални тънкости в съдебното производство, а на адвокатите това им е работата. И няма страшно: ако спечелиш същият този КАТ и същата тази държава ще бъде осъдена да ти заплати адвокатския хонорар... :wink: Дръж ни в течение!

Потребителски аватар
Mega75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega75 » Пет 12 авг 2005 23:07

Колегата е прав. Намери си добър адвокат и ги съди. В България няма някой да е съдил тия комплексари да не ги е осъдил. Освен това ще са длъжни да се явяавт на всяко заседание по делото и ще им илзлене през носа. Ако не се явят има глоба. И в жалбата пиши, че са се държали грубо и единия е миришел на алкохол. Като са кретени, бъди и ти кретен. В тази държава само комплексираните тъпанари са катаджий. И аз съм свидетел на постоянен произвол от тяхна страна.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Съб 13 авг 2005 10:48

Колегата най-вероятно ще ги осъди, но системата мисля е такава, че Държавата ще понесе последствията, а не Униформения злуопутребил. А какво е виновна бедната ни държава за това, че някой си избива комплексите и се прави на мъж? Трябва и да се пускат жалби и възражения, поне до шефовете им - белким малко се стреснат като ги привикват за мъмрене. Вече няколко пъти ми се случва да напомням на униформен, че работата му е да помага на гражданите, а не да им пречи, както постоянно се случва. Задавам и въпроса за какво е станал Полицай, защо не търси нарушения, а си измисля - такива. Някой казват вършим си работата, ами вършете си я, ама - СЪВЕСТНО! :!:

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Съб 13 авг 2005 11:15

Ако сме нормална държава би следвало след подобна случка и загубено дело държавата да държи сметка на служителите си за подобно поведение и нанесени щети материални или други. Защото в случая държавицата ни не е виновна но да потърси сметка на виновниците мамка му и ако трябва да налага наказания.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 13 авг 2005 13:32

Тази сутрин тръгвам от светофара на Орлов мост в посока Плиска в лява лента. Зад мен някакъв на мотор, целия в черно. Ускорявам си нормално с печката, на Полиграфическия вече съм на 5-та с около 90, като карам почти върху осовата линия, за да има достатъчно място за тоя с мотора да ме изпревари. Капута мина пред мен и наби спирачки, след това си вдигна дясната ръка и ми посочи да мина в средната лента. Тогава видях на ръкава му надпис "Полиция". Дадох десен мигач и минах в средната лента, като каращия до мен видя всичко и ми направи място. Помислих, че ще ме спрат и ще се почнат простотиите. Тогава ме изпревари още един полицай с мотор и двамата продължиха нагоре с мръсна газ - според мен караха поне със 100-120 км/ч. По никакъв начин не сигнализираха, че бързат да арестуват Осама Бин Ладен или по други важни световни дела. Бахти и арогантните тъпанари са тия ...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 13 авг 2005 22:15

Хора :) каде сте видяли в БГ ченгета да спазват правилника за движение ? Няколко пъти съм карал зад полицейска кола в града, без пусната никаква сигнализация, пичовите си се движат с 80-100 при ограничение 40 без никви крижи. Как да искаш хората да спазват правила, като органите на които им се плаща да са за пример и да съблюдават спазването им, имат за единствена цел как да изкарат някой лев отгоре на заплатата ...

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Нед 14 авг 2005 13:38

Батенце мисля че те видях ако караш Г3 някакъв тъмен цвят ми се видя щото точно на островчето имаше куки и голфарата тия са ебати копелетата заеби......................

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 14 авг 2005 13:57

Мда, карам черен Г3, GTI Edition.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 15 авг 2005 8:53

Ако ти се занимава,(защото аз примерно нямам нерви), давай селската момче, намери някакви връзки, клепай ги яко, кажи че са ти земали тва за гражданската, натопи ги яко гадните тапаци и тва е.Най-много после до почнат да те спират всяка вечер, и каво от това, какво, всеки път ще си правят квото искат ли, създаи им главоболия, пък ако спечелиш още по добре:)

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 15 авг 2005 12:29

Преди няколко часа се видях с един от господа полицаите, в присъствието на началника му. Наглото същество лъжеше през цялото време. Нямам думи просто.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 15 авг 2005 12:40

Боклуци. Друго нема кво да кажа.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти: