Търся схема на ел. таблото на VW Golf 3-Variant 1.6 AEK
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да направите така:над резервоара има голям капак (в багажника), там има куплунг който захранва датчика за бензин и ! .. бензиновата помпа.Изваждате го и при подаден "контакт" окъсявате "пурпурно-черен" кабел към "кафяв"-стрелката на таблото трябва да се отклони максимално, ако е здраво табло и кабели до него.Изчакай потвърждение за цвета на кабела и от някой друг "разбирач" за по-голяма сигурност
-
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Може да направите така:над резервоара има голям капак (в багажника), там има куплунг който захранва датчика за бензин и ! .. бензиновата помпа.Изваждате го и при подаден "контакт" окъсявате "пурпурно-черен" кабел към "кафяв"-стрелката на таблото трябва да се отклони максимално, ако е здраво табло и кабели до него.Изчакай потвърждение за цвета на кабела и от някой друг "разбирач" за по-голяма сигурност
Ако колата е 1995-а по производство,се хващам на бас на една бира - Туборг,че няма да стане така.
При мен не стана.
Честно вече почвам да се дразня.Пускал съм тема по този въпрос,има писано по този въпрос,в темата има точните цифри на мин. и макс.съпротивление на датчика в резервоара.Ама на кой му пука.
Натиснете "търсене",напишете "бензиномер",после изберете golf форум,накрая "търсене".

-
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Има вододел на таблата преди 1995/след 1995По-новите са изцяло електронни.
На по-старите пише Motometer,на по-новите - нищо.
Това с окъсяването на по-новите не работи.
Пробвах и аз,реших,че проблема е в таблото,разделих се с 30 кинта в сервиз на Бош,само за да ми кажат,че таблото ми е от по-новите и като окъсиш то си усеща,че нещо не е наред и нищо не показва.
Проблемът си беше в реостата на бензиномера в резервоара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”