Май, че ми изскочи сериозен проблем, помогнете моля...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Май, че ми изскочи сериозен проблем, помогнете моля...

Мнениеот Green_Madness » Нед 21 окт 2007 21:46

Днеска се мотах доста време из Драгалевци. На 3-4 пъти спирах на места с голям наклон и ситуацията е следната - оставям колата на първа, без ръчна и след 1-2 минута тя се помества напред, нещо като прибутване :shock :? Отвратително усещане, естествено дърпах и ръчната след това за да съм сигурен, че няма да стане някои фал. Звъннах на един приятел и той каза, че може да са сегменти и още други работи и като цяло да се стигне до скъп ремонт. Преди да се прибера обаче я тествах в квартала на места с наклон, по-малък от тези в Драгалевци и колата не помръдна. Звънях и на други хора и те ми казаха, че няма проблем, просто местата, където съм спирал били много стръмни и било нормално колата да реагира така. Ако някой е имал подобна ситуация да каже, че тази седмица ще пътувам доста и да не вземе да стане нещо.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 21 окт 2007 21:52

Я си карай хубавото Голфче и не се втелясвай за глупости :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Нед 21 окт 2007 21:53

Има доста писано във форума за такива проблеми. Предимно от загуба на компресия може да се получи такова тръгване по надолнище. Проблема за загубата на компресия може да е или от заминали сегменти или от незатварящи добре клапани. Ако ти гори масло е възможно проблема да е от сегментите. Ако не гори масло може д ае от клапани. Най добре отиди в сервиз да ти замерят компресията.
Това не ти пречи да караш колата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”