Май, че ми изскочи сериозен проблем, помогнете моля...
- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Май, че ми изскочи сериозен проблем, помогнете моля...
Днеска се мотах доста време из Драгалевци. На 3-4 пъти спирах на места с голям наклон и ситуацията е следната - оставям колата на първа, без ръчна и след 1-2 минута тя се помества напред, нещо като прибутване
Отвратително усещане, естествено дърпах и ръчната след това за да съм сигурен, че няма да стане някои фал. Звъннах на един приятел и той каза, че може да са сегменти и още други работи и като цяло да се стигне до скъп ремонт. Преди да се прибера обаче я тествах в квартала на места с наклон, по-малък от тези в Драгалевци и колата не помръдна. Звънях и на други хора и те ми казаха, че няма проблем, просто местата, където съм спирал били много стръмни и било нормално колата да реагира така. Ако някой е имал подобна ситуация да каже, че тази седмица ще пътувам доста и да не вземе да стане нещо.
Има доста писано във форума за такива проблеми. Предимно от загуба на компресия може да се получи такова тръгване по надолнище. Проблема за загубата на компресия може да е или от заминали сегменти или от незатварящи добре клапани. Ако ти гори масло е възможно проблема да е от сегментите. Ако не гори масло може д ае от клапани. Най добре отиди в сервиз да ти замерят компресията.
Това не ти пречи да караш колата.
Това не ти пречи да караш колата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”