Регулиране на фаровете
-
- Автомобил:
- Двигател:
Регулиране на фаровете
Колеги, имам следния въпрос, макар и малко тъпичък
. Надявам се да ми помогните. Опитах се да си регулирам фаровете на В4 и май направих по-лошо. Светят малко в ляво и много надолу. От къде мога да ги оправя?

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами незнам при В4 как е ама при В3 вътре има едни пласмасови ябълки и те от време на време се откачат (ако имаш система за регулиране електрически на височината).Иначе виж дали не ти превъртат врътките спрямо осичките и затова да не се движат (аз така въртях въртях при мен и съм стигнал едното крайно положение без да се усетя и врътката е превъртяла в оста - има едни зъбчета - и после вече колкото и да въртях наобратно - нищо).Реших си проблема с доста голям натиск върху врътката за да се набие по-хубаво в това,което беше останало от заъбчетата и с доста мъка успях да ги орегулирам.
Успех!
Успех!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Я опиши ако можеш как изглежда системата за регулиране при теб.При мен една метална ос излиза от фар-а и накрая завършва със едни финни шлици,на които е набито едно зъбно колело (поне такъв вид има) което дефакто се върти за да се мести фар-а.
Е при мен това колело беше превъртяло в оста и първоначално проблема го реших като натисках много здраво колелото навътре и надолу за да успява да върти оста.После свалих фаровете (и на дваша беха превъртяли) и избих колелцата,вътре ги напълних с лепило и ги сложих пак на осите.Оттогава нямам проблеми с това (така си и го продадох Пасат-а).
Успех!
Е при мен това колело беше превъртяло в оста и първоначално проблема го реших като натисках много здраво колелото навътре и надолу за да успява да върти оста.После свалих фаровете (и на дваша беха превъртяли) и избих колелцата,вътре ги напълних с лепило и ги сложих пак на осите.Оттогава нямам проблеми с това (така си и го продадох Пасат-а).
Успех!
и мойте са счупени колега и то на новите ми фарове. започнах да регулирам и те се пре.. открих обаче пак начин за реглаж. отваряш капака където е крушката за къси, бъркаш с пръсти отдолу и започваш да буташ рефлектора. при мен се получава. ако го вдигнвш много натискаш оста която е м/у двата капака на фараи рефлектора се накланя напредсамо внимавай с натискането защото оста излиза от ябълката и после трудно се вкарва или поне докато свикнеш да я целиш. това ти е за надолу нагоре. а за наляво и на дясно имаш една дупка отстрани на фара от страната на калника. в нея се вижда зъбно колело което за жалост пак е от пластмаса. то е за наляво надясно. надявам се разбра какво ти написах ако има проблем питай ще измислим нещо 

Без да се конфронтирам, колеги, ама 'що не идете да ви регулира фаровете някой, който си изкарва парите с това, че след 10-15 часа пред компютъра подивявам, когато някой почне да ми 'сваля' ретината със собственоръчно настроените си 'къси'.
Имайте предвид, че може да претрепете, някой при извънградско разминаване или ако карате зад някой по неосветен път (ако тоя пред вас започне да се 'влачи' с 10 км/ч без особена причина да знаете, че това съм аз, а ако ви 'изпържи с дълги като го изпреварите без съмнение съм аз и ви казвам, че е добре да си оправите 'електрожените').
На път съм да пусна тема в 'основния форум', 'щото тия настройки пред блока вече минават всякакви граници, колко ли са се пребили заради това.
Имайте предвид, че може да претрепете, някой при извънградско разминаване или ако карате зад някой по неосветен път (ако тоя пред вас започне да се 'влачи' с 10 км/ч без особена причина да знаете, че това съм аз, а ако ви 'изпържи с дълги като го изпреварите без съмнение съм аз и ви казвам, че е добре да си оправите 'електрожените').
На път съм да пусна тема в 'основния форум', 'щото тия настройки пред блока вече минават всякакви граници, колко ли са се пребили заради това.