Въпрос за грунд

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за грунд

Мнениеот Racer » Пон 22 окт 2007 11:39

Здравеите на сички!!.Незнам дали тук и е мястото на тази тема но ще опитам.Въпроса ми е след като съм нанесъл грунда след това с каква шкурка трябва да търкам отгоре за да е готова за боя после.Нанесъл съм го с шприц пистолет.Дали със 400 с машинката или с водна шкурка да го търкам
Благодаря !!!

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Пон 22 окт 2007 14:57

От това което аз знам за боядисването (баща ми се занимава вече 10 год с изчукване на коли) след грунда се полага шприц кит (с пистолет).Някои предпочитат прагове и част от калниците да са "шегре",други не.След шприца идва водната шкурка.Не си уточнил какво ще боядисваш, но долу горе за видимите части (калници,капаци,таван,врати и т.н.) така става.400 с машината само ще те улесни после за водата,тъй като целта на водата е да махне гланца от старото и да направи елемента за боядисване "джам" (гладък). Номера на водната шкурка от 600 нагоре не е от кой знае какво значение,но под него не падай - едно че бая търкане ще падне,друго че с по -голям номер водна по-хубав гланц можеш да очакваш.(предполага се че по-финната шкура по-добре заравнява неравности,драскотини и т.н.)
Дано съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
Racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Racer » Пон 22 окт 2007 22:07

.ставаше въпрсо за фият панда отзаде при калника нагоре до прозореза го права та преди това беше ударено и те хората са свалили боята до ламарина и китосах нали изравних обаче на някои места се вижда пак ламарина и го пръснах пак със грунд и се колебаех с какво да го търкам с 400 или некоя по финна но вече ми стана ясно
Благодаря ти !!!

Върни се в “Направи си сам!”