Здравейте!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Здравейте!!!

Мнениеот VladislavS » Пон 22 окт 2007 14:11

Привет колеги!!!От приблизително седмица съм горд собственик на ФВ Поло!До скоро карах ФВ Голф,но след неприятно птп се наложи да се сбогувам с него и да кажа сдравей на новият ми автомобил-Поло!Явно е,че ще започна да посещавам секцията "Техн.Форум за Поло" от сега нататък за това да давам по-същество.Съжалявам ,че първия ми пост в раздела е с проблем възникнал при половерчето ми :lol:

Пиша по повод на тази тема:Теч в купето!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... F%E5%F2%EE

Случаят е идентичен и след като направих сверка-не ми намалява антифриза,теча не е мазен, и протича само като започна да се движа стигнах до извода,че е този непознат индивид за мен-филтър на купето/мисля,че радятора в купето е изключен вече като възможност :roll: / Поправете ме ако греша.
Сега по въпроса!Случката се разви днес и след като се убедих,че утре ще се чисти под филтара/ако съм прочел правилно/, НО въпроса ми е защо парното ми не духа така силно както преди и как бих могъл да го оправя?Дали има още нещо за зачистване?Моля за помощ и ако не ви марзи да допишете коя тръба точно се ръчка с тел,тази под черния филтър от пасажерската страна или греша?И да не се повтарям за силата на духалката? :013:

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пон 22 окт 2007 14:25

когато филтъра на купето се запуши вентилатора започва да духа по-слабо :wink: направо си купи един филтър и като разглобиш да почистваш го смени :wink:
успех :D

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 22 окт 2007 14:27

има филтър откъм пасажерската врата вдигаш капака махаш пласмасовата кора която покрива механизма на чистачките отдястно като застанеш срещу колата се намира този филтър - слабото парно може да идва и от мръсен филтър на купето първо изчисти под корите самия филтър при всички положения е за смяна ако не е сменян като си купил полото а също и лятото намалява ефекта на климата

Последна промяна от anonimko на Пон 22 окт 2007 14:28, променено общо 1 път.

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 22 окт 2007 14:28

vladko_g40 написа:когато филтъра на купето се запуши вентилатора започва да духа по-слабо :wink: направо си купи един филтър и като разглобиш да почистваш го смени :wink:
успех :D

А може ли проблема да е от вода някъде по въздуховодите и ако "да" има ли начин да я изчистя,защото струята отслабна след,като протече вода днес.До преди това духаше като за последно :wink: ,а в същото време пречицата дето е под жабката си върти и духа,но салбо?!

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 22 окт 2007 14:30

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 22 окт 2007 14:38

възможно е само ако са запушени отводнителните канали от които се изтича дъждовната стичаща се по предното стъкло и като не може да я поеме през филтъра на купето влиза вътре за да го провериш свали вентилатора които е под жапката и ако е мокро -запушени канали те се отпушват с компресор като надуеш с въздух не опитваи с маркуч с вода че ще напълниш купето с вода успех

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 22 окт 2007 14:47

anonimko написа:възможно е само ако са запушени отводнителните канали от които се изтича дъждовната стичаща се по предното стъкло и като не може да я поеме през филтъра на купето влиза вътре за да го провериш свали вентилатора които е под жапката и ако е мокро -запушени канали те се отпушват с компресор като надуеш с въздух не опитваи с маркуч с вода че ще напълниш купето с вода успех

:bowdown :bowdown :bowdown

Някой е хвърлял боб :wink:
Свалих вентилатора под жабката....от там изтече вода?!Какво да правя с компресора да го пусна да духа от вътре-навън или...обратното от вън на вътре??И продухването да го рпавя след почистване на отводнителните канали под филтъра,нали?
Знам, ще кажете логично :dummy: ,но аз да си питам,че това го нямаше на голфа пък и нали ме е шубе да не си контузя половерченцето,че ми е новичко :D

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Вто 23 окт 2007 8:02

не хвърлям боб а го знам от опит да на двоиките го няма но при полото го има другия начин да намериш отводнителните канали е да сипеш около 500мл вода до филтъра за купето и да проследиш къде са ти точно каналите при това малко количество вода няма да влезе в купето като ги намериш може да ги прочистиш и с тънка стоманена тел вкарваш я в дупката и надолу- нагоре

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 25 окт 2007 15:17

:077: Още същия ден го направих и това чвно,че беше проблема.Даже помогнах на един случаен пич на паркинга,но той се беше наводнил доста повечко.Благодаря за съдействието!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”